6 kysymystä keittiösuunnittelusta

Ammattilainen näkee mahdollisuuksia siellä, missä niitä ei itse huomaa. Nappaa vinkit upean ja toimivan keittiön suunnitteluun.

1. Miten pääsen sunnittelussa alkuun?

Pohdi aluksi, mitä haluaisit muuttaa vanhassa keittiössäsi. Onko laskutilaa tarpeeksi, kaipaatko lisää työskentelyvaloa ja olisivatko laatikostot hyllykaappeja näppärämmät? Suunnitteluun vaikuttaa myös se, kokkailetko keittiössä ahkerasti vai harvakseltaan tai pitääkö siellä mahtua myös syömään.

Kaikkea ei tarvitse pähkäillä itse, vaan voit varata ilmaisen ajan keittiösuunnitteluun K-Raudan verkkosivuilta. Palvelun kautta löydät myös remontin tekijän, vaikka asennuksen voi halutessaan tehdä itsekin. 

2. Miksi suunnittelija kannattaa ottaa avuksi?

Keittiösuunnittelija näkee usein mahdollisuuksia, jotka voivat jäädä itseltä huomaamatta. Kun koti on läpeensä tuttu, tulee helposti tehneeksi kaiken samalla tavalla kuin ennenkin.

Ammattilaisen käyttö varmistaa myös sen, ettei tule ikäviä yllätyksiä tai lisälaskuja. Ei ole kivaa huomata, että mitoitusvirheen vuoksi jääkaappi ei avaudukaan kunnolla tai viemäriputken paikka on jäänyt huomioimatta.

3. Miten keittiön koko ja muoto valitaan?

Riippuu sekä mieltymyksistä että käytettävissä olevasta tilasta, onko U:n, I:n vai L:n muoto paras vaihtoehto. Kodinkoneille, työskentelyyn ja kalusteiden ympärille tulee jäädä riittävästi tilaa. Keittiössä pitää mahtua liikkumaan ja työskentelemään kunnolla, mutta toisaalta hukkatilaakaan ei saisi jäädä.

Saarekkeet ovat olleet suosittuja jo pitkään, mutta ihan joka keittiöön ne eivät valitettavasti mahdu. Suunnittelija uskaltaa sanoa ääneen, jos tilan puute tulee vastaan tai jokin idea ei ole toteuttamiskelpoinen.

4. Miten keittiöstä saa yksilöllisen?

Jos haaveissa siintää jokin tietty tyyli, kannattaa etsiä kuvia esimerkiksi Pinterestistä ja näyttää ne suunnittelijalle. K-Raudassa on laajat valikoimat, mikä antaa paljon mahdollisuuksia. Esimerkiksi laattavaihtoehtoja on tarjolla pilvin pimein.

Persoonallisen ja trendikkään säväyksen saa myös asentamalla saarekkeen taustaan tai keittiön seinään tehosteeksi sormipaneelia. Valaistuksessakin on paljon mahdollisuuksia. Älyvaloja käyttämällä keittiön tunnelmaa voi vaihtaa lennosta vuorokauden- ajan tai fiiliksen mukaan.   

5. Mitkä ovat tämän hetken keittiötrendit?

Musta on muodissa kahdella tapaa: joko kokomustana tai mausteena niin, että esimerkiksi hanat, altaat ja kodinkoneet ovat mustia. Cello-keittiöiltä löytyy myös muodikas Raami-avohylly ja hittituotteeksi noussut aamiaiskaappi. On kätevää, kun leivänpaahtimen ja muut tykötarpeet saa nopeasti esiin ja takaisin kaappiin piiloon. Mustaa värimaailmaa pehmentää luonnollisen värinen puu. Myös erilaiset metallinhohtoiset yksityiskohdat messingin ja kuparin väreissä ovat suosittuja. 

6. Miten budjetti kannattaa tehdä?

Määrittele aluksi maksimibudjetti. Jos se ei riitä kaikkien haaveiden toteuttamiseen, mieti, mikä on välttämätöntä ja mistä voit tinkiä. Voisitko valita kivitasojen sijaan laminaatin tai pihistää kodinkoneissa?

Tutustu K-Raudan rahoituspalveluun!

Asiantuntijana mallistosuunnittelija Anne Mukkula K-ryhmästä

Lue lisää:

JULKAISTU   30.9.2020TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?