K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
6 kysymystä pihakalusteista

6 kysymystä pihakalusteista

Kodinhoito
Tiedätkö, millaista hoitoa alumiiniset, polyrottinkiset tai puiset ulkokalusteet vaativat? Niistä on iloa kesästä toiseen, kun muistat nämä huoltotoimet.

1. Tarvitsevatko alumiinikalusteet huoltoa?

Alumiinikalusteet ovat todella helppohoitoisia ja kestävät hyvin säiden vaihteluita. Jos kalusteet ovat likaantuneet, ne voi puhdistaa vedellä tai miedolla saippuavedellä ja pehmeällä sienellä. Älä käytä painepesuria.

Alumiini on pehmeää, joten vältä kalusteiden kolhimista. Kolhut voivat rikkoa pinnoitteen, ja ilman paikkaamista alumiini voi ruostua. Voit poistaa pintaruosteen pehmeällä sienellä ja miedolla pesuaineella. Naarmut kannattaa paikata heti maalilla. Kalusteet olisi hyvä säilyttää talvella lumelta suojattuina vaikkapa viileässä varastossa.

2. Miten hoidan polyrottinkisia kalusteita?

Hoidoksi riittää puhdistaminen pehmeällä liinalla. Jos kaluste on selvästi likainen, käytä myös mietoa pesuainetta. Polyrottinki kestää säiden vaihteluita hyvin, mutta talvella kalusteet on hyvä säilyttää lumelta suojattuina ja mieluusti sisätiloissa. Polyrottinki on muovia, joten se kovettuu pakkasella. Kohmeisia kalusteita ei kannata altistaa rasitukselle. Samat hoito-ohjeet pätevät polywood-materiaaliin.

3. Miten pidän huolta aurinkovarjoista?

Aseta varjo tasaiselle alustalle ja tue sen pohja jollakin painavalla. Varmista ennen käyttöä, että varjo on vakaa. Tarkista säännöllisesti, että ruuvit ovat hyvin kiristettyjä ja kiristä ne tarvittaessa uudelleen. Sulje aurinkovarjo aina, kun sitä ei tarvita.

Tuulisella säällä, kovan sateen aikana, ukonilmalla tai lumikuuron aikana varjoa ei saa käyttää lainkaan. Huom! Varjoon ei saa ripustaa mitään esineitä kuten lyhtyjä, valoja tai koristeita.

4. Miten huollan narupunoskalusteita?

Putsaa kalusteet vedellä tai miedon saippuaveden ja pehmeän sienen kera. Älä käytä painepesuria. Narujen kuivuminen sateen jälkeen kestää noin tunnin. Jos et jaksa odottaa kuivumista, nosta kalusteet sateelta suojaan. Säilytä niitä talvisin sisätiloissa.

5. Miten saan puukalusteet kestämään?

Uudet puukalusteet tulisi käsitellä puu-, kovapuu- tai teak-öljyllä. Auringonvalo harmaannuttaa pihalla säilytettäviä puukalusteita, ja kosteus voi saada homeen kasvamaan puun pinnalla. Säännöllisellä puuöljykäsittelyllä pidät kalusteet hyvännäköisinä ja pidennät niiden käyttöikää. Öljyämisen yhteydessä kannattaa tarkistaa kiinnitykset.

Pese kalusteet ennen öljyämistä huolellisesti homepesuaineella, huuhtele ja anna kuivua. Levitä puuöljy pensselillä tai öljyn levitykseen tarkoitetulla sienellä. Huom! Säilytä kalusteita talvella alle 10 asteessa, sillä liian lämpimässä puu voi kuivua liikaa.

6. Milloin on puun uusintakäsittelyn aika?

Silmämääräinen tarkastelu kertoo, tulisiko öljytty tai maalattu puukaluste käsitellä. Maalipinnan hilseily tai puuöljytyn pinnan harmaantuminen kielivät huoltotarpeesta. Sääolosuhteet vaikuttavat siihen, miten usein huoltoa tarvitaan: sateet tai aamusta iltaan paistava aurinko rasittavat pintaa. Huoltomaalausta ei tulisi tehdä varmuuden vuoksi. Mitä paksumpi maalikalvo on, sitä heikommin päällimmäinen kalvo tarttuu.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 16 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Oma paikka julkisissa
Haluatko ettei viereesi tule istumaan kukaan julkisissa? Laita kasvomaski naamalle, niin sinun viereesi istutaan vain pakon edessä
1 0 0
pussi pussista
pussi pussista
Multapusseista saa leikattua hyviä kahvallisia kantokasseja kasveille. Kestävät paremmin kuin kauppojen paperipussit (jotka nykyisin useissa kaupoissa maksavatkin). Isoimpiin multapusseihin sopivat puutarhajätteet. Pusseja voi käyttää monta kertaa, kun ovat niin kestäviäkin.
0 0 0
Kaulimella vetreäksi
Kaulimella vetreäksi
Ovatko lihaksesi jumissa? Kaulimella saat kätevästi lihaksiin hierontaa! Toimii erittäin tehokkaasti esimerkiksi etureisien, sekä säärien hierontaan. Pieni kaulin on tähän sopivin vaihtoehto. Kannattaa kokeilla myös saunassa.
1 0 0
Lapsilukko laatikostoon
Lapsilukko
Pitkävartinen kenkälusikka toimii hyvin laatikoiden kiinnipitämiseen. Ei pääse taapero tyhjentämään laatikoita.
0 4 0
Vesiletkun läpivienti
Jos vaikkapa saunan seinä on kaksikerrosrakenteinen ja olet tehnyt siihen letkun kokoisen reiän läpivientiä varten niin sen saaminen läpi jälkimmäisestä seinästä on haastavaa letkun pehmeydestä tai aikasemmasta kelalla olosta johtuen. Laita letkun sisälle suora metalli- tai puutappi niin johan onnistuu helposti.
0 1 0
Hyödynnä erätauot
Kun katsot jääkiekkoa voit erätauolla siivota, ota esille siivousvälineet ja tee erätauonaikana arkisia rutiiniluontoisia siivoustöitä, pölynpyyhkiminen , tavaroiden paikoilleen laitto ja jopa roskien vienti. Näin hoidat hienosti siivouksen ja seuraat samalla mielenkiintoista jääkiekkoa.
0 0 0