6 syytä käyttää K-Ruoka-palveluiden ostoslistaa

Haluatko tehdä ruokaostokset nopeammin ja tehokkaammin? Ota käyttöösi K-Ruoka-palveluiden ostoslista, jota voit täyttää yhdessä perheesi kanssa. Älykäs ostoslista myös ennakoi tarpeesi.

1. Ostoslistan voi jakaa perheenjäsenten kanssa

Kun käytät ostoslistaa K-Ruoka-sovelluksessa, voit jakaa sen Plussa-talouteesi kuuluvien ihmisten kanssa. Perheenjäsenet voivat täydentää ostoslistaa samanaikaisesti ja kaikilla näkyvät kaikkien tekemät lisäykset.

Jos olette kaupassa yhdessä, ostoslista näyttää lähes reaaliaikaisesti, kun toinen vetää yli listalla olevan ostoksen. Tämä säästää aikaa ja mahdollistaa sujuvan erkaantumisen eri osastoille.

Tuotteet järjestyvät osastojen mukaan siten, että esimerkiksi vihannekset ovat samassa kohdassa. Voit poistaa yliviivaukset kauppareissun jälkeen ja käyttää listaa myöhemmin uudelleen. Listoja voi tallentaa sovellukseen useita.

2. Selaa huolettomasti koko kauppareissun

Ostoslistan saa tilaan, jossa näyttö ei mene lukkoon vaan voit lukea sitä koko ostosreissun ajan. Näin sinun ei tarvitse erikseen painella näytön pääsykoodia tai käyttää sormenjälkitunnistusta joka kerta, kun haluat katsoa listaa.

3. Ostoslista ennakoi tarpeesi

Sovellus tarjoaa sinulle automaattisesti eniten ostamiasi tuotteita, joita voit lisätä ostoslistallesi. Tuotehaun tulokset järjestyvät ostohistoriasi perusteella, mikä helpottaa sinulle tärkeiden tuotteiden löytymistä. Tämä ominaisuus toimii vain, jos olet yhdistänyt Plussa-kortin K-tunnukseesi.

Suosikkituotteiden lista tarjoaa mielenkiintoisen syväsukelluksen ostokäyttäytymiseesi.

4. Älykäs ostoslista syntyy näppärästi

K-Ruoka.fi:ssä pystyt luomaan yhdellä napinpainalluksella älykkään ostoslistan. Se ehdottaa myös tarkkoja tuotemääriä aiempien ostojesi perusteella.

Kun olet tallentanut ostoslistan, voit tallentaa sen suosikkilistakseksi, jolloin se löytyy myös sovelluksesta. Sen jälkeen voit siirtyä käyttämään ostoslistaa sovelluksessa koko perheen kesken.

K-Ruoka.fi:stä ja K-Ruoka-sovelluksesta voit tehdä myös kätevästi ruoan verkkokauppatilauksen kotiin tai tilata tuotteet kaupasta noudettavaksi.

5. Näet hinnat ja saatavuuden

K-Ruoka-sovelluksessa ostoslistan tekeminen aloitetaan kaupan valinnalla. Sen jälkeen sovellus tarjoaa sinulle vain tuotteita, jotka kuuluvat kaupan valikoimaan. Näet myös yksittäisten tuotteiden hinnat sekä sen, kuinka paljon ostoksesi maksavat yhteensä.

Jos inspiroidut K-Ruoka-sovelluksen reseptistä, saat lisättyä tuotteet suoraan ostoslistallesi. Huomioithan, että tuotteet tulevat tällöin listalle pelkkänä tekstinä eivätkä tuotteina.

6. Huomaat, mitä koriisi todella pistät

K-Ruoka-sovelluksen K-Ostokset-palvelun avulla voit tarkkailla myös ostoskäyttäytymistäsi. Näet esimerkiksi, miten paljon hedelmiä ja vihanneksia ostat sekä sen, mikä on ostoskorisi kotimaisuusaste ja hiilijalanjälki.

Sovelluksessa voit ottaa käyttöön myös sähköiset kuitit, minkä jälkeen ne tallentuvat automaattisesti sovellukseen. Sovellus näyttää myös takuukuitit, jotka kelpaavat kaupassa tavallisen kuitin tapaan.

3 x näin kauppareissu käy nopeasti

1. Suunnittele hyvin

Kun olet tehnyt ostoslistan huolellisesti etukäteen, asioiminen kaupassa nopeutuu. Vaikka arvelisit tietäväsi, mitä tarvitset, lista helpottaa muistamista. Mieti etukäteen missä järjestyksessä tuotteet ovat kaupassa ja "mielikuvaharjoittele" kauppakierros etukäteen.

2. Arvioi, oletteko tehokkaimpia yhdessä vai yksin

Jos perheeseen kuuluu muita aikuisia, pohtikaa, mikä sopii teille parhaiten. Jos yhteistyönne toimii saumattomasti, ruokaostokset saattavat hoitua tehokkaimmin yhdessä jaetun ostoslistan avulla. Moni kuitenkin kokee selviytyvänsä ruokaostoksista ripeimmin yksin.

3. Vältä ruuhka-aikoja

Nyt kun kauppojen aukioloajat ovat laajentuneet, voit ajoittaa ruokaostoksesi kellonaikaan, jolloin kaupassa on vähän muita asiakkaita. Osa kaupoista on auki ympäri vuorokauden, joten kauppaan voi mennä silloin kun itselle parhaiten sopii.

Lue lisää:

JULKAISTU   22.6.2020TEKSTI   Tiina TuppurainenKUVAT   Kaisu Jouppi

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?