K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ajetaan me moottorilla

Ajetaan me moottorilla

Liikunta
Sähköpyöräily on nosteessa ja pyöriä on tarjolla moneen tarpeeseen. Mitä sähköpyörää hankkiessa kannattaa ottaa huomioon?

Sähköpyörät saivat kansan polkimille ja rohkaisivat pidemmille reiteille.

Sähköpyöriä on tarjolla sekä kaupunkiajoon, työmatkapyöräilyyn että maastoajoon. Myös pelkällä lihasvoimalla liikkuvien pyörien valikoima on kasvanut huimasti. Leveärenkaiset, soratielle soveltuvat gravel-pyörät ovat uusimpia tulokkaita.

Millainen pyörä sopii minulle?

Pyörä kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Kaupunkipyörässä on lokasuojat ja tavarateline, ja sen päälle on helppo nousta. Maastoon soveltuu töyssyjä kestävällä rungolla ja renkailla varustettu pyörä.

Työmatkapyöräilijän kannattaa puolestaan kiinnittää huomio renkaiden rullaavuuteen sekä hyvään ajoasentoon. Laajassa pyörämallien kirjossa sekä rungon koon valinnassa saa apua asiantuntevalta myyjältä.

Mitä lisävarusteita tarvitsen?

Pyöräilykypärä on jokaisen pyöräilijän tärkein lisähankinta. Hyvä kypärä istuupäähän napakasti ja on säädettävissäleukahihnan ja sovituspalojen avulla.

Hihnan ja leuan väliin pitäisi mahtua yksi tai kaksi sormea. Varmista, että kypärä suojaa hyvin myös otsan alueen.

Minkälainen lukko kannattaa valita?

Korkealaatuinen lukko suojaa pyörän varmimmin varkailta. Metallirunkoinen U-lukko kiinnittää pyörän tukevasti kaiteeseen tai telineeseen. Taitettava lukko on U-lukkoa kompaktimpi ja kätevä pitää mukana.

Ketjulukko puolestaan on helppo kiinnittää mihin tahansa kiinteään esineeseen. Turvallisinta on kiinnittää pyörä lukolla rungosta.

Minkälaiset pyöräilyvaatteet tarvitsen?

Pyöräilyvaatteita valitessa kannattaa pohtia harrastuksen laatua ja säännöllisyyttä: pyöräiletkö keskipitkiä matkoja maastossa vai pitkiä matkoja maantiellä?

Olosuhteista riippumatta pyöräilijän perusvaatetukseen kuuluvat aina pyöräilyhousut, säänmukainen pyöräilytakki tai -paita sekä pyöräilyyn sopivat tekniset alusvaatteet. Hengittävät sukat ja pyöräilyhanskat tuovat lisämukavuutta.

Kaipaatko kokemuksia sähköpyöräilystä? Tutustu näihin!

Baana on auki

baana on auki

Kun renkaissa on sopivasti ilmaa ja kypärä tukevasti päässä, anna maiseman vaihtua! Pieni lisävarustelu kohottaa turvallisuutta ja mukavuutta.

Bell Division -pyöräilykypärä 39,99 €, Zefal Air Profil Switch -minipumppu 19,99 €, Bike & Parts -spiraalilukko 9,99 €, Bike & Parts -pyöräilykäsineet 6,99 € sekä Reflo-heijastinvaljaat 5,99 €, K-Citymarket.

Parasta pyöräilyyn

pyorailytarvikkeet juttukuva

Naisten lyhythihainen Pearl Izumi Quest Jersey -pyöräilypaita pitkällä vetoketjulla ja selkätaskulla, 59,90 €, Intersport. Kangaspäällysteinen, 85-senttinen Kryptonite Keeper 785 -ketjulukko kulkee helposti mukana, 51,90 €, Intersport. Halo-valosetissä on etuvalo (600 lm) ja takavalo (15 lm) sekä akku. Neljä eri vilkkutoimintoa ja jarruvalo, 34,90 €, Intersport. Moderni, takaa matala Giro Fixture Mips -maastokypärä kiristyspannalla ja heijastavilla yksityiskohdilla, 99,90 €, Intersport. Pearl Izumin PRO Barrier WxB -kengänsuojat pitävät pyöräilijän jalat kuivina ja lämpöisinä ikävässäkin säässä, 59 €, Intersport.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 12 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Laitteen kiinnitys seinään
Kiinnitätkö seinälle taulua tai laitetta, jossa on piiloruuvipaikat? Laita laitteen taakse maalarinteippi ja paina reiät ruuvien paikoille. Irroita teippi ja laita se seinälle. Näin tiedät oikeat ruuvien paikat mittaamatta.
0 3 0
Nuppineulat tallessa
Ommellessani laitan käytetyt nuppineulat purkkiin jonka pohjalle laitan magneetin. Helppo kerätä eikä pelkoa purkin kaatuessa neulojen leviämiseen.
1 2 0
Käsienpesu huolellisesti
Käsiähän pitää pestä huolelliseti, mutta monella jää vajaaksi. Kun hanaa avaa vain niin vähän, että se juuri ja juuri valuu, tulee saippuaisia käsiä hierottua kauemmin kuin veden valuessa runsaammin. Samalla säästyy vettä.
1 2 0
Pastakoneeelle muutakin käyttöä
Lojuuko kaapissasi vähälle käytölle tai jopa kokonaan virattomaksi jäänyt pastakone? Pidä laite jatkossa esillä, tulee käytettyä herkemmin. Pastakone käy moneen, sillä mm. mankeloit esim.karjalanpiirakkataikinan vaivattoammmin kuin pulikalla.
0 1 0
Hiusharjat puhtaaksi
Pyöröharjan puhdistus: kuivalla kynsiharjalla saa mukavasti kaikki tiukasti hiusharjan ympärille jäävät hiukset pois. Tämän jälkeen harja on helppo liottaa ja pestä lämpimällä fairyvedellä.
0 0 0
Sähkön säästöä pienistä teoists
Laita seuraavana päivänä käyttämäsi pakastettu ruoka-aine sulamaan yön yli jääkaappiin. Jääkaappi pysyy kylmänä ja sähköä säästyy!
0 1 0