K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ajetaan me moottorilla

Ajetaan me moottorilla

Liikunta
Sähköpyöräily on nosteessa ja pyöriä on tarjolla moneen tarpeeseen. Mitä sähköpyörää hankkiessa kannattaa ottaa huomioon?

Sähköpyörät saivat kansan polkimille ja rohkaisivat pidemmille reiteille.

Sähköpyöriä on tarjolla sekä kaupunkiajoon, työmatkapyöräilyyn että maastoajoon. Myös pelkällä lihasvoimalla liikkuvien pyörien valikoima on kasvanut huimasti. Leveärenkaiset, soratielle soveltuvat gravel-pyörät ovat uusimpia tulokkaita.

Millainen pyörä sopii minulle?

Pyörä kannattaa valita käyttötarkoituksen mukaan. Kaupunkipyörässä on lokasuojat ja tavarateline, ja sen päälle on helppo nousta. Maastoon soveltuu töyssyjä kestävällä rungolla ja renkailla varustettu pyörä.

Työmatkapyöräilijän kannattaa puolestaan kiinnittää huomio renkaiden rullaavuuteen sekä hyvään ajoasentoon. Laajassa pyörämallien kirjossa sekä rungon koon valinnassa saa apua asiantuntevalta myyjältä.

Mitä lisävarusteita tarvitsen?

Pyöräilykypärä on jokaisen pyöräilijän tärkein lisähankinta. Hyvä kypärä istuupäähän napakasti ja on säädettävissäleukahihnan ja sovituspalojen avulla.

Hihnan ja leuan väliin pitäisi mahtua yksi tai kaksi sormea. Varmista, että kypärä suojaa hyvin myös otsan alueen.

Minkälainen lukko kannattaa valita?

Korkealaatuinen lukko suojaa pyörän varmimmin varkailta. Metallirunkoinen U-lukko kiinnittää pyörän tukevasti kaiteeseen tai telineeseen. Taitettava lukko on U-lukkoa kompaktimpi ja kätevä pitää mukana.

Ketjulukko puolestaan on helppo kiinnittää mihin tahansa kiinteään esineeseen. Turvallisinta on kiinnittää pyörä lukolla rungosta.

Minkälaiset pyöräilyvaatteet tarvitsen?

Pyöräilyvaatteita valitessa kannattaa pohtia harrastuksen laatua ja säännöllisyyttä: pyöräiletkö keskipitkiä matkoja maastossa vai pitkiä matkoja maantiellä?

Olosuhteista riippumatta pyöräilijän perusvaatetukseen kuuluvat aina pyöräilyhousut, säänmukainen pyöräilytakki tai -paita sekä pyöräilyyn sopivat tekniset alusvaatteet. Hengittävät sukat ja pyöräilyhanskat tuovat lisämukavuutta.

Baana on auki

baana on auki

Kun renkaissa on sopivasti ilmaa ja kypärä tukevasti päässä, anna maiseman vaihtua! Pieni lisävarustelu kohottaa turvallisuutta ja mukavuutta.

Bell Division -pyöräilykypärä 39,99 €, Zefal Air Profil Switch -minipumppu 19,99 €, Bike & Parts -spiraalilukko 9,99 €, Bike & Parts -pyöräilykäsineet 6,99 € sekä Reflo-heijastinvaljaat 5,99 €, K-Citymarket.

Parasta pyöräilyyn

pyorailytarvikkeet juttukuva

Naisten lyhythihainen Pearl Izumi Quest Jersey -pyöräilypaita pitkällä vetoketjulla ja selkätaskulla, 59,90 €, Intersport. Kangaspäällysteinen, 85-senttinen Kryptonite Keeper 785 -ketjulukko kulkee helposti mukana, 51,90 €, Intersport. Halo-valosetissä on etuvalo (600 lm) ja takavalo (15 lm) sekä akku. Neljä eri vilkkutoimintoa ja jarruvalo, 34,90 €, Intersport. Moderni, takaa matala Giro Fixture Mips -maastokypärä kiristyspannalla ja heijastavilla yksityiskohdilla, 99,90 €, Intersport. Pearl Izumin PRO Barrier WxB -kengänsuojat pitävät pyöräilijän jalat kuivina ja lämpöisinä ikävässäkin säässä, 59 €, Intersport.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 10 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Oma paikka julkisissa
Haluatko ettei viereesi tule istumaan kukaan julkisissa? Laita kasvomaski naamalle, niin sinun viereesi istutaan vain pakon edessä
0 0 0
pussi pussista
pussi pussista
Multapusseista saa leikattua hyviä kahvallisia kantokasseja kasveille. Kestävät paremmin kuin kauppojen paperipussit (jotka nykyisin useissa kaupoissa maksavatkin). Isoimpiin multapusseihin sopivat puutarhajätteet. Pusseja voi käyttää monta kertaa, kun ovat niin kestäviäkin.
0 0 0
Kaulimella vetreäksi
Kaulimella vetreäksi
Ovatko lihaksesi jumissa? Kaulimella saat kätevästi lihaksiin hierontaa! Toimii erittäin tehokkaasti esimerkiksi etureisien, sekä säärien hierontaan. Pieni kaulin on tähän sopivin vaihtoehto. Kannattaa kokeilla myös saunassa.
0 0 0
Lapsilukko laatikostoon
Lapsilukko
Pitkävartinen kenkälusikka toimii hyvin laatikoiden kiinnipitämiseen. Ei pääse taapero tyhjentämään laatikoita.
0 3 0
Vesiletkun läpivienti
Jos vaikkapa saunan seinä on kaksikerrosrakenteinen ja olet tehnyt siihen letkun kokoisen reiän läpivientiä varten niin sen saaminen läpi jälkimmäisestä seinästä on haastavaa letkun pehmeydestä tai aikasemmasta kelalla olosta johtuen. Laita letkun sisälle suora metalli- tai puutappi niin johan onnistuu helposti.
0 1 0
Hyödynnä erätauot
Kun katsot jääkiekkoa voit erätauolla siivota, ota esille siivousvälineet ja tee erätauonaikana arkisia rutiiniluontoisia siivoustöitä, pölynpyyhkiminen , tavaroiden paikoilleen laitto ja jopa roskien vienti. Näin hoidat hienosti siivouksen ja seuraat samalla mielenkiintoista jääkiekkoa.
0 0 0