Kun päiväkoti, koulu ja työ kutsuvat taas elokuussa, lomailijan hellevaatteet vaihtuvat arkityyliin.

College ja selkeät värit

Kuten aikuistenkin pukeutumisessa, mukava college on suuressa huudossa lasten vaatteissa tänä syksynä. Vaatteiden värimaailma on selkeä ja värien sukupuolisidonnaisuus on heitetty romukoppaan. Mustavalkoisuus sopii pienillekin lapsille, ja siihen on helppo yhdistellä värikkäitä lasten lempivaatteita.

Sporttisuus ja printit

Vanhempien lasten pukeutuessa pääosin sporttivaatteisiin, voi pienemmätkin lapset pukea yhtä makeasti ja rennosti. Näissä vaatteissa printit ja tekstit ovat kovassa nosteessa. Sporttivaatteet voi myös yhdistellä reippaasti muihin vaaatteisiin.

Samaa kuosia ylhäältä alas

Monopukeutuminen on useille aikuisille tuttu juttu, mutta se on myös nuorempien mieleen. Suloinen kukkakuosi toimii päästä varpaisiin kaikissa vaatteissa, jos pieni ihminen sitä itse haluaa. Annetaan lasten olla supertyylikkäitä ja "hienoja" keskellä arkeakin!

lapset valitsevat vaatteet juttuun

Materiaali ratkaisee

Kestävyys ja sitä kautta eettisemmät vaatteet ovat nyt tärkeitä. Vaatteiden materiaalit ovat yhä paremmin esillä kaupoissa. Ja kuten me kaikki tiedämme, hyvät materiaalit kestävät kovaa käyttöä paremmin.

Kengät varrellisina

Syksyn valikoimissa on paljon erilaisia kenkiä lapsille. Yksi on yhtenäinen trendi on kuitenkin selkeä: varrelliset kengät! Olivatpa kengät sitten tennarit tai siistimmät jalkineet, ne ovat trendikkäimmät kun niissä on hiukan vartta.

Tyylien vapaa yhdistely

Lasten pukeutumisen isoin trendi on antaa lapsen päättää itse tyylistään.

Jos tyttö hakeutuu kaupassa poikien vaateosastolle tai poika tyttöjen vaatehyllyille, annetaan heidän mennä ja valita itse vaatteitaan. Tyttömäisten ja perinteisesti poikien pukeutumiseen liitettyjen vaatteiden yhdistely on nyt trendikästä, myös meillä aikuisilla.

Aikuisiakaan eivät houkuttele kaikki oman sukupuolen mukaan asetellut värit ja tyylit. Annetaan lasten näyttää rohkeasti oma persoonansa iästä riippumatta!

Lue vinkkejä lapsiperheen syysarkeen K-Citymarketin sivuilta, muun muassa muistilistat vaatteista päiväkotiin ja kouluun.