Näin teet arkimeikin Janita Autio

Näin teet helpon arkimeikin

Aamut ovat kiireisiä, eikä aikaa ole liikaa. Kauneustoimittaja Ida Jokikunnaksen helppo arkimeikki syntyy minuuteissa ja saa kasvot näyttämään viimeistellyiltä.

Pohjustus

Hyvän ja kestävän meikin salaisuus on hyvä pohjustus. Kosteutus saa meikin asettumaan kauniimmin ja ravitsee janoista ihoa koko päivän meikin alla. Jos haasteena on meikin urautuminen juonteisiin ja varsinkin hikoilevat luomet, avun löytää luomien pohjustusvoiteesta. Se pitää luomivärin tai meikkivoiteen paikoillaan luomilla ja sitä voi sipaista myös silmien alle tai kokonaan silmien ympärille.

Ihon meikki

Loppukesän päivetyksen jäljiltä emme halua meikata ihoa vahvasti, vaan iho saa kuultaa kauniisti meikin lävitse. Kätevin ihon meikki syntyy bb- tai cc-voiteilla. Ne neutralisoivat ihon sävyvirheitä ja niiden hoitavat ominaisuudet hellivät ihoa päivän mittaan. Jos ihosi on erityisen kuiva tai haluat kosteusvoiteen samalla kuin meikkivoiteen, valitse sävytetty kosteusvoide. Voiteen saa levitettyä kasvoille nopeasti käsin kasvovoiteen tavoin, eikä ihon meikkaamiseen kulu turhaa aikaa.

Kulmat

Kauniisti ryhdikkäät kulmat tekevät kasvoista hetkessä nuorekkaammat ja antavat viimeistellyn ilmeen. Kätevin tapa saada nopeasti kauniit kulmat on käyttää kulmakarvageeliä, jossa on omiin väreihin sopiva sävy. Kulmille tarkoitetulla kulmamaskaralla saat ohuetkin kulmat tuuheammaksi, etkä tarvitse erikseen kulmakynää.

Täsmäohje: Harjaa kulmat kulmamaskaralla ensin suoraan ylöspäin ja sitten hiukan viistoon oman luonnollisen kasvusuunnan mukaisesti. Kulmien kulmakohdasta maskara voi osua hiukan myös kulmakarvojen alla olevalle iholle. Ihoon tarttuessa väri vahvistuu.

Huulipuna

Vahva huulipuna on arkimeikin pelastaja. Unohda tarkka huulien rajaus, nyt näyttävissäkin sävyissä saa olla luonnollisuutta. Sipaise punaa suoraan holkista huulille tai kevyemmän sävyn saadaksesi sormin painellen. Käytä samaa huulipunaa myös poskipunana. Sama sävy poskilla tekee meikistä harmonisen.

Täsmäohje: Ota huulipunaa hiukan sormenpäihin ja taputtele sitä kevyesti poskille poskipunan tavoin. Jos väriä tulee liian vahvasti, voit pehmentää sävyä levittämällä päälle ohuesti samaa bb-voidetta, jota iholla jo on. Se tekee ihon meikistä luonnollisen saumattoman.

Ripsiväri

Ripsiväri on meikkien aatelia! Sillä saa nopeasti katseen auki ja heränneen ilmeen. Jos ripsesi ovat suorat, muista taivuttaa ne ylöspäin, muutoin haluttua katseenkohotusta ei tapahdu.

Täsmäohje: Jos haluat intensiivisemmän katseen, vie ripsiharja aivan ripsien tyveen ja tee tyvessä siksakkia kunnes ripsien juureen muodostuu yhtenäinen musta sävy. Näin saat samalla rajauksen ripsivärillä.

Valoa kasvoille

Valokynä viimeistelee meikin ja piilottaa tummat silmienaluset tai muutoin hiukan väsähtäneen ilmeen. Valokynällä saat myös tarkennettua kulmien ja huulten muotoa. Levitä valokynää alueille, joita haluat korostaa tai kasvojen varjokohtiin, joita haluat tuoda esiin.

Täsmäohje: Älä koskaan levitä valokynää alueille, jotka haluat peittää. Esimerkiksi silmäpussin päälle levitetty valokynä vain korostaa sitä.

Arkimeikin lyhyt muistilista

  1. Keskity korostamiseen, älä peittämiseen. Arjessa ei ole aikaa peittää jokaista ihon virhettä. Luonnollisuus on valttia. Kun korostat haluamiasi piirteitä, huomio ei kiinnitykään juuri siihen yhteen näppylään. Käytä monitoimituotteita. Valitse muutamat hyvät tuotteet, jotka säästävät sinulta aikaa meikatessa. Esimerkiksi luomenpohjustustuote riittää hyvin jos meikkisi ei uraudu muutoin kuin luomien ympäriltä, huulipuna poskille ja huulille. Kulmiin riittää yksi hyvä tuote, se joka nostaa juuri sinun kulmasi ryhtiin.
  2. Ylöspäin kaartuvat ripset ovat tärkeät. Jos aamulla peilistä tuijottaa väsyneet kasvot, kohota katse ripsivärillä. Jos levität ripsiväriä suoriin tai alaspäin suuntautuviin ripsiin, teet vain tumman verhon silmien päälle, joka entisestään vetää katsetta alas. Muista aina ripsien taivutus!
  3. Pidä valokynä kätevästi laukussa mukana. Jos päivä venyy pitkäksi, eikä meikki enää tunnu riittävän iltaan saakka, levitä hiukan lisää valokynää kasvojesi varjokohtiin ja poskipäille. Näin saat meikkiisi uuden hehkun.
JULKAISTU   28.8.2017TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Janita Autio, valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?