Niksi-Pirkka sticker

Millaisen auton sinä tarvitset?

Moni meistä tarvitsee auton, mutta tarpeet vaihtelevat. Kolme autoilijaa kertoo, miksi valitsi nykyisen autonsa. Tiesitkö, että autokin voi löytyä hakukoneella?


1. Koirien kyyditsijä 

nea ”Auto merkitsee minulle ennen kaikkea vapautta ja helppoutta. Sitä, että voin mennä minne haluan ja milloin haluan, enkä ole riippuvainen julkisesta liikenteestä tai muiden kyydeistä. Perheeni Volkswagen Passat -farmariauto on valtavan iso apuri arjessa.

Arvostan autossa turvallisuutta, luotettavuutta, ajomukavuutta ja tilavaa kokoa. Perheeseemme kuuluu kaksi isoa koiraa: berninpaimenkoira Pärskis ja labradorinnoutaja Rio. Auton takakontin pitää siis olla tarpeeksi suuri koirien kuljetukseen.

Kesällä myös tehokas ilmastointi on tarpeen. Lisäksi nykyinen automme kuluttaa ilahduttavan vähän. Koska auto on kovassa käytössä, matala kulutus oli ehdoton plussa autoa valitessa. Pysäköintitutkat edessä, takana ja sivuilla tekevät ison auton parkkeeraamisesta huolettomampaa ahtaissa tiloissa.

Ajamme sekä lyhyitä matkoja harrastuksiin ja kauppaan että pidempää matkaa ystävien ja sukulaisten luo. Arki on niin paljon helpompaa auton kanssa. Voimme laittaa koirat takakonttiin ja lähteä koko perhe ex tempore päiväretkelle kansallispuistoon, toiseen kaupunkiin tai sukulaisten luo. Ilman autoa mahdollisuudet tehdä erilaisia asioita olisivat rajallisemmat.”

__Nea, 23, Espoo __


2. Lapsiperheen pikkumusta

hanna ”Ystävieni mukaan minulle käy mikä tahansa auto, kunhan se on musta Audi. Eivät he ihan väärässä ole! Olen todella merkkiuskollinen: nykyinen Audi A1 Sportback on neljäs Audini.

Arvostan autossa luotettavuutta ja turvallisuutta – varsinkin nyt, kun perheessä on lapsi. Vaikka autoni on pieni, se on vakaa ja mukava ajaa kovassakin vauhdissa.

Autoon sopii yllättävän paljon tavaraa jopa laskettelureissua varten. Takapenkille mahtuu myös kaksi isoa turvaistuinta, ja niille on penkeissä nopeat ISOFIX-kiinnikkeet.

Ajan eniten kaupungissa, joten en luopuisi automaattivaihteista enkä pysäköintitutkasta. Pienen auton saa pysäköityä helposti ahtaisiinkin taskuihin. Pidän kaikesta kauniista enkä häpeä myöntää, että auton designillakin on väliä. Tämä pikkumusta on kyllä ainoa, joka ei mahdu vaatekaappiini.”

Hanna, 44, Helsinki


3. Yrittäjän sähköinen työväline

matti ”Olen yrittäjä, joten auto on minulle tärkeä työväline siinä missä puhelin ja tietokone. Hankin Audi Q5 TFSI e:n huhtikuussa 2020. Päädyin ladattavaan hybridiin, koska halusin luotettavan ja mukavan auton, jossa on jotain edistyksellistä. Minun autoni ei ratkaise ilmasto-ongelmaa mutta on askel kohti ekologisempaa liikkumista.

Ajan eniten lyhyitä arkimatkoja: töihin, lasten harrastuksiin ja kauppaan. Minulla on latauspiste kotipihassa ja ajan 80-prosenttisesti sähköllä, joten arjessa minulla on käytännössä täyssähköauto.

Auto kuluttaa jopa vähemmän kuin valmistaja lupaa: olen päässyt keskikulutukseen 1,3 l/100 km. Myös auton käyttökulut ovat pienet polttomoottoriautoon verrattuna. Ajamillani 28 000 kilometrillä kilometrin hinnaksi on tullut 4 senttiä.

Tämä auto on minun näköiseni. Ajomukavuus on jopa yllättänyt, eikä sähköautoilussa ole mitään vaikeaa. Olen rauhallinen kuljettaja, mutta ladattava hybridi on muuttanut ajotapaani entistä taloudellisemmaksi. En halua hukata akun latausta turhalla kiihdyttelyllä, mutta tarvittaessa tehoa löytyy kahden moottorin voimalla."

Marko, 50, Kouvola

Löydä sopivin kulkupeli

K-Auto.fi:n uuden hakukoneen avulla voi etsiä itselleen sopivaa autoa omien tarpeittensa pohjalta. Hakukone tarjoaa vaihtoehdoiksi useita eri automerkkejä sekä niin bensiinillä, dieselillä kuin sähkökölläkin kulkevia autoja.

Lue lisää:

JULKAISTU   1.9.2021TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Getty Images ja haastateltavat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?