Varaa autotalliin tai siivouskaappiin auton sisäosien puhdistusta varten omat pesuaineet ja välineet.

1. Sisäpäällysteet

Aloita auton siivous hellällä vesipesulla. Pyyhi kangas- ja nahkapäällisen tahrakohdat kostealla rätillä mieluiten heti tuoreeltaan.

Jos lika on pinttyneempää, voi kangaspäälliseen käyttää hätätapauksessa myös pyykinpesuainetta hyvin mietona liuoksena. Muista pyyhkiä pesun jälkeen pinta kostealla.

2. Nahkaistuimet

Nahkaistuimen pesuun voi käyttää samoja puhdistusaineita kuin kodin nahkahuonekaluihin. Nahanhoitotuotteita saat esimerkiksi Askosta.

Ensin kannattaa käyttää pesevää ainetta ja viimeistellä lopuksi hoitavalla aineella, niin pinta ei kuivu ja halkeile. Kokeile pesuainetta aina ensin näkymättömään kohtaan, etenkin jos kyseessä on tumma nahka.

3. Mittaristot, käsijarrukonsoli ja muut sisäpinnat

Kostealla mikrokuituliinalla pääsee pitkälle. Pinnat voi myös ensin imuroida imurin harjapäisellä suuttimella puhtaaksi pahimmista roskista.

Autovaraosaliikkeistä löytyy sisäpintojen puhdistukseen omat aineet. Voit käyttää niiden puutteessa myös hyvin laimeaa käsitiskiainetta. Ole annostuksen kanssa hyvin maltillinen.

4. Ikkunat sisältä

Parhaiten ikkunoiden sisäpinnan pesuun toimii sumutettava lasinpesuneste. Myös laimealla käsitiskiaineella voit pestä, mutta muista silloinkin hyvin laimea liuos. Mikrokuituliina on paras pyyhintään.

Älä pese auton sisäosia suorassa, kirkkaassa auringonpaisteessa. Aurinko polttaa pesuaineet kiinni pintoihin. Valitse varjoisampi, viileämpi päivä, tai pese suojassa kuumalta auringolta vaikka autotallissa tai katoksessa.

4. Takakontti

Ravistele muovimatot ja imuroi ohuella suuttimella. Pese kuramatot painepesurilla.

Kuraisten tai likaisten tavaroiden kuljettajan kannattaa hankkia takakonttiin automallikohtainen kaukalomatto. Se suojaa pintoja ja on helppo ravistella puhtaaksi käytön jälkeen.

Ja jos jäi pesuvaihde päälle, katso täältä meidän vinkit kodin ikkunoiden pesuun!