K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin teet upean kukkaletin

Näin teet upean kukkaletin

Kauneus
Isin ja tyttöjen lettikirjan tekijä Matti Airola on suunnitellut kukkaletin Pirkalle.

Ohjeen on suunnitellut Pirkalle legendaarinen letintekijä Matti Airola. Kysyimme Matilta, miten isistä tuli letittäjä ja bloggaaja?

1. Alkuun ranskalainen letti

Letti vaihe1

Rajaa hiuksista osio päälaelta ja jaa se kolmeen osaan. Aloita ranskalaisen letin teko. Siirrä aina reunimmainen osio keskelle viereisen osion yli.

2. Lisää hiuksia

Letti vaihe2

Kun ranskalainen letti etenee, lisää aina sivulta hiuksia siirrettävän osion mukaan.

3. Klipsi apuun

Letti vaihe3

Kun olet edennyt letissä muutamat siirrot molemmilta puolilta, erota letin sisältä pieni osio hiuksia. Voit ojentaa osion letitettävän pidettäväksi tai käyttää apuna klipsiä. Toista sama toiselta puolelta.

4. Kaikki mukana?

Letti vaihe4

Jatka letittämistä kohti niskaa, kunnes kaikki hiukset ovat mukana letissä. Kiinnitä letti lopuksi hiuslenkillä.

5. Kolmiosainen palmikko

Letti vaihe5

Tee erillään olevaan pieneen osioon tavallinen kolmiosainen palmikko, eli siirrä aina reunimmainen osio keskelle viereisen osion yli.

6. Tehtävä: Lätytys

Letti vaihe6

Lätytä pienen palmikon ulommainen reuna, eli pidä palmikosta hellästi kiinni ja vedä toisen reunan lenkkejä isommiksi. Lätyttäminen kannattaa tehdä osissa, eli palmikon alkupuoli puolessa välissä letittämistä ja latvoihin asti päästyä letin loppuosa.

7. Kukka hiuksissa

Letti vaihe7

Kiinnitä pieni palmikko pienellä hiuslenkillä, kun se on valmis ja lätytetty. Kieritä palmikko rullalle kukan muotoon.

8. Da capo!

Letti vaihe8

Kun olet saanut kukan haluttuun muotoon, kiinnitä se hiuspinneillä. Tee myös toinen kukka letin toiselta puolelta erotettuihin hiuksiin. Halutessasi viimeistele kampaus pienillä kukkapinneillä.

Lisää lettejä?

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 4 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0