KESKITALVEN JUHLAN, joulun, pohjasävy on syvä. Vuosi huipentuu aikaan, joka yhdistää vastakkaisia asioita: joulu on arvokas ja lapsellinen, valoisa ja pimeä. Kiirehdimme, jotta meillä olisi rauhallista. Ärsyynnymme kiireessä, jotta voisimme olla ystävällisiä. Käperrymme itseemme, jotta voisimme ajatella toisia. Joulu on kuin ihmiselämä pienoiskoossa – yhtä aikaa kevyt ja syvä.

Muistojen jouluista karsiutuvat pois elämän ohut yläpilvi, listat ja hoput. Jäljelle jäävät aidosti tärkeät asiat: läheiset, perheen ja suvun historia sekä traditiot, joita haluamme ylläpitää ja siirtää seuraaville sukupolville.

Koristevalojen ripustamisen ja lahjalistojen laadinnan lomassa tulee pohdituksi, mikä on minulle aidosti tärkeää, ketkä ovat aidosti läheisiä ihmisiä?

Miten voisin tuoda joulumieltä ja juhlan tuntua myös ihmisille, jotka muuten jäisivät siitä paitsi?

Joulumaisemaan kuuluvat erottamattomasti Joulupata- ja Hyvä joulumieli-keräykset, samoin uudemmat tulokkaat Joulupuu-keräyksistä somen spontaaneihin hyvän tahdon eleisiin. Jouluvalmistelut kuten myös uudet ja vanhat auttamisen tavat sitovat meidät joulun suurempaan, syvempään merkitykseen.

ME VOIMME HYVIN, kun näemme ympärillämme olevien ihmisten tarpeet ja pystymme vastaamaan niihin. Läheisiämme ovat muutkin kuin perheenjäsenet. Kiivaan arkisen aherruksen palkintona on hetki taikaa: kauniisti katettu ateria, lasten käsin kosketeltava jännitys, muutaman päivän rauha ja pysähtyneisyys. Usko siihen, että myös minun toiveeni ja tarpeeni nähdään, ja kun joskus itse tarvitsen apua, voin sitä saada.

Koko K-ryhmän puolesta hyvää joulun aikaa!

Eeva Salmenpohja, yhteiskuntasuhdejohtaja, K-ryhmä

Joulukuun Pirkka-lehden voit lukea täältä.