Ruokaillessa ole tarkkana ruoan lämpötilan kanssa. Nauti kuuma ateria aina kuumana ja kylmä kylmänä. Jos ateria on seissyt pitkään ja päässyt jo jäähtymään, ruokamyrkytysriski voi olla olemassa. Palauta sellainen annos rohkeasti takaisin keittiöön.

Kaukomaissa kannattaa usein välttää ruokia, joita paikalliset eivät ole tottuneet valmistamaan. Syö siis kuin paikallinen! Kun ostat ruokaa katukeittiöistä, tarkista mahdollisuuksien mukaan, että ruokaa säilytetään ja kypsytetään riittävän hygieenisillä tavoilla.

Tölkkijuomia ilman jäitä?

Monissa Euroopan maissa hanavettä voi juoda huoletta, se vain saattaa maistua erilaiselta. Mitä kauemmas matkustat, sitä tarkempi kannattaa olla juomien kanssa. Turvallisin vaihtoehto on juoda avaamattomia tölkkijuomia.

Jääpaloista on Euroopassa tuskin huolta. Jos kohdemaan hanavesi on juomakelvotonta, jääpalojen nauttiminen juomassa voi olla terveydelle haitallista.

Jos oleilet paljon auringossa, muista juoda vettä. Siten saatat välttää auringonpistoksen, johon liittyy usein elimistön nestehukkatila.

Turistiripulin välttämiseksi on hyvä muistaa ennakoivat vinkit.