Eteinen on kodin käytetyin tila, sillä kaikki asunnon liikenne kulkee sen kautta. Sieltä lähdetään ja sinne saavutaan ensimmäisenä. Viihtyisään eteiseen on kiva tulla; vieraille se antaa ensivaikutelman koko kodista ja sen yleisjärjestyksestä. Sisusta tilaa muun muassa laskutasolla, peilillä ja runsaalla valolla.

Valo on tärkeä eteisessä, joka sijaitsee varsinkin kerrostaloasunnoissa usein kapeassa ja ikkunattomassa käytävässä. Valaisemiseen löytyy onneksi monenlaisia kohdevalaisimia. Niiden avulla pimeinkin tila kirkastuu ja oikea käsinepari löytyy helposti. Valaistuksen voi viedä myös kaapin sisälle saakka näppärillä led-tarravalonauhoilla.

Mittanauha käteen

Eteinen on syytä suunnitella toimivaksi mittanauhan tarkkuudella. Mitä vähemmän neliöitä on käytössä, sitä tarkemmin vaatteiden ja kenkien säilytystä kannattaa miettiä.

Peili avartaa ja liukuovet säästävät tilaa. Niiden yhdistelmä – peililiukuovet – ovatkin mainio vaihtoehto.

Jos kaapeissa roikkuu paljon lyhyitä takkeja tai perheessä on pikkuväkeä, voi miettiä, voisiko 120 sentin kaappiin asentaa yhden sijasta kaksi tankoa. Toinen tulisi ylös ja toinen kaapin puoliväliin. Yksi mahdollinen vaihtoehto on myös säilyttää harvemmin tarvittavia päällys- ja muita vaatteita jossain muualla, vaikkapa vaatehuoneessa.

Entä sitten niiden kenkien säilytys? Kippiovin varustetut kenkäkaapit mahtuvat pieneenkin eteistilaan ja toimivat samalla avainten ja kännykän laskutilana. Kengät pysyvät järjestyksessä myös esimerkiksi vaatetankoon ripustettavissa lokerikoissa.

Kapean tilan säilytysvinkit

  • Kiinnitä henkaritangot poikittain. Säästät syvyyttä, kun säilytät takkeja ”rinta edellä”.
  • Kengät mahtuvat kaapin kapealle hyllylle paremmin siten, ettet aseta niitä vierekkäin vaan junaksi pituussuuntaan. Tai voit hankkia telineen, jossa kenkiä säilytetään pystyssä kärjet kohti kattoa.
  • Mieti kattokoukkujen asentamista, jolloin lattiatilaa jää vapaaksi.
  • Nipsuta saapasparit yhteen ja pistä koukkuihin roikkumaan.