”Kannustan aina kotikokkaajia kokeilemaan uusia makuja ennakkoluulottomasti. Jos grillissä on makkaraa, kokeile sen kanssa vaikka tamarindi-kastiketta. Se on vähän kuin aasialainen ketsuppi, mutta enemmän. Tamarindia voi käyttää lähes mihin vaan.

Farang-ravintolamme on tarjonnut kaakkoisaasialaista ruokaa Helsingissä jo kymmenen vuotta, Tukholman Farang jo seitsemän vuotta. Tukholmassa meillä oli myös katukeittiötyyppistä ruokaa tarjoava Jim Lim -ravintola, jonka alkuperäinen idea oli tarjota Farangin makuja helpommin ja nopeammin. Viime syksynä aloin kehitellä ideaa tarjota jotain samanlaista Suomessakin, ja tuloksena syntyi K-ruokakaupoissa myytävät Jim Lim by Farang -tuotteet: kaksi erilaista kana- ja kaksi possutuotetta sekä viisi kastiketta. Kaikki maut ovat kaakkoisaasialaisia klassikkoja.

Farangissa valmistamme aina kaikki marinadit ja kastikkeet tuoreista raaka-aineista käsityönä. Samalla tavalla Jim Lim-tuotteiden valmistuksessa käytämme esimerkiksi sitruunaruohoa, inkivääriä, chiliä, korianteria – ei mitään keinotekoisia aromiaineita. Valmiiden kastikkeiden kanssa on helppo saada ravintolatasoista makua ruokaan kotonakin. Ne sopivat nopeaan ruoanvalmistukseen, mökillä grillailuun tai niiden avulla voi valmistaa kokonaisen juhla-aterian. Annoksista saa kauniita, kun ripauttaa koristeeksi kevätsipulia tai yrttejä.

Tänä kesänä aion viettää mahdollisimman paljon aikaa mökillä. Suosikkipuuhaani siellä on grillailu. Jos kalaa tulee, grillaan sen ja tarjoan Jim Lim -soija-mirinkastikkeen kanssa. Soija-miriniä käytämme kotona sushin kanssa dippinä ja se käy myös tofun marinointiin. Sataykastike sopii possu-, kana- tai kasvisvartaille. Grilliribseille käyttäisin palmusokerikaramellikastiketta. Kannattaa kokeilla, karamellipossu on ihan syystä Farangin suosituin annos.”