K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Heikki Silvennoinen: Vegaaniksi puolivahingossa

Heikki Silvennoinen: Vegaaniksi puolivahingossa

Henkilöt
Muusikko Heikki Silvennoinen osallistui ihmiskokeeseen, joka muutti hänen ruokavalionsa. Onko takaisin enää paluuta?

Arjen ekoteko

KOKEILIN VEGAANIRUOKAVALIOTA tavallaan tyttäreni pakottamana, kun hän päätti tehdä ruoat hiihtolomareissulla. Viikon kokeilun jälkeen en enää halunnut palata lihansyöjäksi. En ole ennenkään syönyt paljon punaista lihaa, mutta nyt en syö mitään eläinperäistä. Tytär on ollut vegaani jo aiemmin. Olenhan minäkin nähnyt dokumentteja siitä, mitä tehomaatalous ympäri maailmaa aiheuttaa luonnolle. Haluan tehdä oman osuuteni ympäristön eteen. En ajattele pelastavani maailmaa yksin, mutta voin yrittää vaikuttaa edes pienillä asioilla.

Olen itsekin vähän hämmästynyt, miten helppoa muutos on ollut. Vegaanisia vaihtoehtoja on tarjolla yllättävän laajasti. Eikä makujen puolestakaan ole valittamista, päinvastoin. Vegaanisia ruokia on myös helppo valmistaa ja pandemiatilanteen takia kokkailuun on ollut aikaa. Minulla ei oikeastaan ole mitään bravuuria, mutta osaan tehdä aasialaistyyppisiä sekasotkuja wokkipannulla.

Ruokahävikistä minun ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa. Esitiskaajana toimii sellainen rottweilerin ja collien sekoitus, ettei ruokaa jää. Jos jotain entisestä elämästä kaipaan, niin kananmunaleipää teki alussa mieli. Mutta kun tälle linjalle on lähtenyt, se on vaan loppu niin kuin tupakanpoltto. Ajattelin jatkaa vegaanikokeilua, koska voin niin hyvin. Seuraavaksi menen lääkärintarkastukseen mittauttamaan kaikki arvot. Kyllähän tämän pitäisi jossain näkyä.

Kun keikkailen normaalisti, autoilen paljon. Siinäkin olisi pohdittavaa ympäristön kannalta. Varmaan ajan myötä sähköautoja tulee enemmän markkinoille, ja niiden hinta on kohtuullisempi. Siinä vaiheessa, kun rekat ajavat biokaasulla tai jollain muulla uusiutuvalla energialla, ollaan oikealla tiellä.”

Kuka

Heikki Silvennoinen, 67, muusikko ja näyttelijä.

Mistä tunnetaan?

Kummeli-sarjan legendaarisista hahmoista ja urasta kitaristina ja laulajana.

Tämän opin kantapään kautta...

”Ennen hotelliaamiaisen kohokohta oli pekoni ja kananmunat. Ilman niitäkin pärjää. Nyt syön kaurapuuroa ja soijajogurttia.”

Lue lisää ekotekoja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 670 ) Ei ( 17 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0