K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Heikki Silvennoinen: Vegaaniksi puolivahingossa

Heikki Silvennoinen: Vegaaniksi puolivahingossa

Henkilöt
Muusikko Heikki Silvennoinen osallistui ihmiskokeeseen, joka muutti hänen ruokavalionsa. Onko takaisin enää paluuta?

Arjen ekoteko

KOKEILIN VEGAANIRUOKAVALIOTA tavallaan tyttäreni pakottamana, kun hän päätti tehdä ruoat hiihtolomareissulla. Viikon kokeilun jälkeen en enää halunnut palata lihansyöjäksi. En ole ennenkään syönyt paljon punaista lihaa, mutta nyt en syö mitään eläinperäistä. Tytär on ollut vegaani jo aiemmin. Olenhan minäkin nähnyt dokumentteja siitä, mitä tehomaatalous ympäri maailmaa aiheuttaa luonnolle. Haluan tehdä oman osuuteni ympäristön eteen. En ajattele pelastavani maailmaa yksin, mutta voin yrittää vaikuttaa edes pienillä asioilla.

Olen itsekin vähän hämmästynyt, miten helppoa muutos on ollut. Vegaanisia vaihtoehtoja on tarjolla yllättävän laajasti. Eikä makujen puolestakaan ole valittamista, päinvastoin. Vegaanisia ruokia on myös helppo valmistaa ja pandemiatilanteen takia kokkailuun on ollut aikaa. Minulla ei oikeastaan ole mitään bravuuria, mutta osaan tehdä aasialaistyyppisiä sekasotkuja wokkipannulla.

Ruokahävikistä minun ei tarvitse kantaa huonoa omaatuntoa. Esitiskaajana toimii sellainen rottweilerin ja collien sekoitus, ettei ruokaa jää. Jos jotain entisestä elämästä kaipaan, niin kananmunaleipää teki alussa mieli. Mutta kun tälle linjalle on lähtenyt, se on vaan loppu niin kuin tupakanpoltto. Ajattelin jatkaa vegaanikokeilua, koska voin niin hyvin. Seuraavaksi menen lääkärintarkastukseen mittauttamaan kaikki arvot. Kyllähän tämän pitäisi jossain näkyä.

Kun keikkailen normaalisti, autoilen paljon. Siinäkin olisi pohdittavaa ympäristön kannalta. Varmaan ajan myötä sähköautoja tulee enemmän markkinoille, ja niiden hinta on kohtuullisempi. Siinä vaiheessa, kun rekat ajavat biokaasulla tai jollain muulla uusiutuvalla energialla, ollaan oikealla tiellä.”

Kuka

Heikki Silvennoinen, 67, muusikko ja näyttelijä.

Mistä tunnetaan?

Kummeli-sarjan legendaarisista hahmoista ja urasta kitaristina ja laulajana.

Tämän opin kantapään kautta...

”Ennen hotelliaamiaisen kohokohta oli pekoni ja kananmunat. Ilman niitäkin pärjää. Nyt syön kaurapuuroa ja soijajogurttia.”

Lue lisää ekotekoja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 619 ) Ei ( 16 )
Niksi-Pirkka
Liesituulettimen pikapuhdistus
Liesituulettimen lasin sitkeämmätkin rasvatahrat lähtevät höyryn avulla. Samalla kun keittelet vaikkapa perunoita tai pastaa, voit hyödyntää kuuman höyryn ja pyyhkäistä lasin alapinnan puhtaaksi etkä tarvitse edes pesuainetta.
0 1 0
Nopea suojus
Nopea suojus
Vanhoista vatkaimen taikinakoukuista ja kevytpressusta saa nopeasti ripustettua näkö- tai työsuojan esim. katoksen laudoitusten tai kahden puunoksan väliin. Pressussa on valmiiksi sopivat pujoitusrenkaat, joista taikinakoukut voi pujoittaa löpi ja koukut kattoon.
0 0 0
Laatikot kerta-annoksena pakkaseen
Laatikot kerta-annoksena pakkaseen
Tykkään syödä lanttu- ja porkkanalaatikkoa muulloinkin kuin jouluna. Sinkkutaloudessa pieninkin foliovuoka on liian iso kerralla käytettäväksi. Paistoin laatikon muffinsivuoassa ja näin saan nopeasti sulatettua tarvitsemani määrän laatikkoa lisukkeeksi ilman että laatikkoa on syötävä monta päivää peräkkäin.
0 5 0
Laihdu varmasti
Aina kun syöt makeaa, syö vain puolikas annos. Puolita pullat ja keksit. Näin syömäsi kalorimäärä vähenee puoleen, mutta suu saa silti makeutta.
0 0 0
Hattuhylly järjestykseen
Laita jokaiselle perheenjäsenelle oma nimikoitu kori hattuhyllylle. Näin saat siistin kokonaisuuden, josta jokainen itse vastaa oman korin järjestyksestä.
0 0 0
Kahvipannu putipuhtaaksi
Pese tummunut kahvinkeittimen lasinen pannu tiskiaineen ja soodan seoksella. Näin saat kirkkaan pannun, jota voi ylpeästi esitellä vieraille.
0 0 0