Juhlapäivän aamuna pohjusta kasvot huolellisesti ja levitä meikkiä kasvoille kevyellä kädellä. Näin saat meikin muutettua työpäivän jälkeen kätevästi juhlavaksi.

1. Silmät ensin

Kauneus, pikkujoulumeikki, vaihe 1

Valitse pehmeä häivytyssivellin ja levitä kulmaluulle sekä silmän sisänurkkaan vaaleaa helmiäistä tuomaan katseeseen valoa. Seuraavaksi levitä tummaa luomiväriä samalla siveltimellä koko liikkuvalle luomelle ja häivytä sitä luomivakoon. Vaaleasta luomiväristä jää siveltimeen hiukan helmiäistä, joka antaa tummalle luomivärille juuri sopivasti hohdetta.

2. Rajaa ja häivytä

Kauneus, pikkujoulumeikki, vaihe 2

Rajaa yläluomi mustalla rajauskynällä. Painele rajauksen päälle mustaa luomiväriä kapealla siveltimellä, häivytä rajaus pehmeäksi. Kun kiinnität rajauksen luomivärillä, se kestää paremmin. Häivyttäminen luo savuisen ilmeen, eikä rajauskynän käytössä tarvitse olla niin tarkka. Lisää lopuksi pari kerrosta ripsiväriä ylä- ja alaripsille.

3. Pyyhi kevyesti

Kauneus, pikkujoulumeikki, vaihe 3

Pyyhi silmien alle karissut meikki kevyesti pois kosteuspyyhkeellä, esimerkiksi hajustamattomilla ja hellävaraisilla Pirkka vauvan puhdistuspyyhkeillä. Painele ja pyyhi tarvittaessa myös päivän aikana levinneet tai urautuneet meikit iholta.

4. Rajaa huulet

Kauneus, pikkujoulumeikki, vaihe 4

Rajaa huulet niiden luonnollisia rajoja myötäillen ja väritä rajauskynällä myös huulet kokonaan. Levitä huulipuna ja paina huulet paperiin sen jälkeen. Levitä vielä toinen kerros huulipunaa. Näin huulimeikki kestää, ja sinun tarvitsee illan aikana lisätä vain kevyesti punaa huulille.

5. Viimeistele meikki

Kauneus, pikkujoulumeikki, vaihe 5

Korjaa meikki lopuksi litteällä meikkivoidesiveltimellä. Levitä kevyesti meikkivoidetta peittävyyttä tarvitseviin kohtiin ja häivytä huolellisesti. Näkyvämpiin ihon virheisiin levitä peitetuotetta kevyesti sormin tai samalla siveltimellä kun meikkivoide. Tarkenna meikkivoiteella myös huulten rajat, jolloin ne näyttävät viimeistellyiltä.

6. Kuultoa ja hehkua

Kauneus, pikkujoulumeikki, vaihe 6

Viimeistele juhlameikki kuullolla. Valitse kapeampi poskipunasivellin ja lisää hohdetta kasvojen korkeimpiin kohtiin vaalealla korostuspuuterilla. Viimeistele iho levittämällä nestemäistä poskipunaa sormin poskien omenakohtiin. Kevyt puna antaa kauniin hehkun kasvoille ja raikastaa tummaa juhlameikkiä.