K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Hiihtäjän hymy

Hiihtäjän hymy

Henkilöt
Kun ulkoilun makuun kerran pääsee, koukuttuminen voi olla pysyvää, pohtii Sami Kiiski pääkirjoituksessaan.

ENNEN KORONAA JO puhuttiin, että ulkoilun suosio nousee. Kukaan ei silti osannut ennustaa sitä loikkaa, jonka ulkoilulajien suosio on ottanut viimeisten puolentoista vuoden aikana. Ensin oli toki hiljaista. Maaliskuussa 2020 kaikki vetivät henkeä ja miettivät, mitä tapahtuu. Sitten huhtikuussa suomalaiset päättivät lähteä ulos – siis todella lähteä ulos.

Kaupoissa vaellushousujen kysyntä kolminkertaistui, telttojen ja rinkkojen myynti räjähti ja kun kesä koitti, SUP-lautoja alettiin etsiä niin moneen kotiin, ettei mikään määrä meinannut riittää. Myös laadukkaampien juoksukenkien myynti kasvoi, kun ihmiset suuntasivat lenkkipoluille.

Viime lumitalven hangilla hiihtelin itse siinä missä ennenkin, ja huomasin jännän uuden ilmiön: vastaan tuntui tulevan valtavan paljon ihmisiä hymy korvissa asti. Heistä moni saattoi olla uusi hiihtäjä. Erityisesti pitopohjasuksia kysyttiin enemmän kuin koskaan, ja moni lajin pariin tullut oli myyjien havaintojen mukaan hiihtänyt viimeksi koulussa.

Myös sähköpyöräily on lyönyt itsensä suomalaisten sydämiin, ja pyörät sekä moottorillaettä ilman ovat ajoittain jopa loppuneet kesken. Uusin villitys padel kokoaa suomalaisia palloilukentille, kestävyysurheilijat kokeilevat siipiään triatlonilla ja melonta koukuttaa yhä useampia. Monet ovat myös suunnanneet maastoon leveärenkaisilla fatbike-pyörillä.

Jos korona on jotain hyvää suonut, se on tuonut uudet sukupolvet eri tavalla ulkoilun, retkeilyn ja marjastamisen pariin. Ulos mennään perheen kanssa, yksin tai kaveriporukalla kaikkina vuodenaikoina. Ja kun ulkoilun makuun kerran pääsee, koukuttuminen voi olla pysyvää.

Kuka hän on?

Sami Kiiski, Keskon vapaa-ajankaupan johtaja. Hänelle kuuluvat urheilukaupat Intersport ja Budgetsport.

Parhaat ulkoilupaikat

Suosittelen kahta: omaa lähimetsää ja Lappia. Molemmissa piilee oma taikansa.

Seuraava ulkoilulajini

Tänä talvena aion kokeilla laskettelua ilman hissiä – karvapohjasuksilla ylös ja nautiskellen alas.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 24 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Ei enää lumipaakkuja turkissa
Sukkahousuilla hyvästit lenkillä lumiukoksi muuttuvalle koiralle
Juuri satanut suojalumi paakkuuntuu pitkäkarvaisen koiran jalkakarvoihin, ja koira muistuttaa lenkin päätteeksi kävelevää lumiukkoa. Painavat lumipaakut voivat tuntua koirasta ikäviltä repiessään karvoja. Kokeilin kerran mökillä ollessamme laittaa koirallemme jo hieman rikki menneet sukkahousut päälle, ja ongelma oli ratkaistu! Sukkahousuista leikataan sukkaosuus irti, ja haarovälin kohdalle leikataan pään mentävä aukko. Ratkaisu on kevyt ja huomaamaton päällä eikä haittaa koiran liikkumista.
17 8 0
Joulukalenteri joulustressaajalle
Jos et pidä Joulusta, aloita joulukalenterin luukkujen avaaminen vasta joulukuun 4. päivä. 24 päivän päästä joulu on jo ohi.
3 1 0
Eikö parvekkeen ovi sulkeudu?
Parvekkeen ovi ei tahtonut välillä mennä kiinni, mutta sain korjattua sen helposta! Pieni tilkka rypsiöljyä ovenkahvan lukkoon, ja ovi toimii taas mainiosti.
1 2 0
Pesupallo avuksi parsintaan
Sukat saa helposti parsittua pesupalloa apuna käyttäen. Reunoista saa hyvän otteen, tai voit laittaa sormet pallon sisään.
1 5 0
Pimeät nurkat
Pimeät nurkat
Pimeiden nurkkien ja pöytien sohvien alustojen imurointi helpottuu, kun liität otslampun imurin varteen.
6 7 0
Monikäyttöinen lumikola
Isolla lumikolalla saa mihin vuodenaikaan tahansa helposti siirrettyä isoja esineitä kuten kesämökillä uuden kiukaan saunamökin eteen. Se on helppo nostaa kolan päältä saunaan.
0 4 0