Hoivaa käsille ja jaloille

Miten karheat kädet saa taas sileiksi? Entä miten poistuvat kantapäiden kovettumat? Kosmetologi Anne Lohiniva antaa vinkit käsien ja jalkojen hoitoon.


3 kysymystä kauneudesta

1. Miten saisin kädet kauniiksi kesän puutarhainnostuksen jälkeen?

Kosmetologi Anne Lohiniva: ”Käsihoito on helppo tehdä kotonakin. Liota käsiä miedossa saippuavedessä, se pehmittää kynsinauhoja ja kovia kokeneita käsiä. Jos käsien iho ei ole rikki, voit kuoria ne kasvojen tai vartalon iholle tarkoitetulla kuorintavoiteella. Huuhtele, kuivaa ja levitä käsillesi kosteuttavaa käsivoidetta. Voit helliä käsiäsi myös naamiolla ja tehostaa vaikutusta puuvillahanskoilla. Kun kädet ovat pehmeät, työnnä kynsinauhoja kevyesti taaksepäin appelsiinipuutikulla. Levitä kynsinauhoille hoitovoide. Viilaa lopuksi kynnet kauniiseen muotoon. Hyvä kynsiviila on kynsien muotoilun a ja o. Hellävarainen viila ei rispaa kynnen kärkeä. Oikea viilausasento on 90 asteen kulmassa, yhdensuuntaisin vedoin – ei sahaamalla.”

2. Pääseekö jalkojen kovettumista eroon kotikonsteilla?

”Pehmitä jalkasi jalkakylvyssä, johon voit käyttää merisuolaa. Kuori ja kosteuta. Jalkavoiteella saat pehmennettyä kovettumia hyvin. Raspaaminen on tehokasta, mutta liian usein tehtynä se voi syventää kovettumia.”

3. Miten estän kantapäiden ihoa halkeilemasta?

”Huolehdi, että kantapäiden iho on hyvin kosteutettu. Hoida jalkojasi kosteuttavalla jalkanaamiolla: hoitava naamio puetaan kuin sukka ja sen annetaan vaikuttaa noin 20 minuuttia.”

lumene uusi HANKI AINAKIN TÄMÄ! Raikas ja kevyt Lumene Nordic Fresh Kosteuttava käsi- ja kynsivoide 6,90 €, K-Citymarket.


Lue lisää:

JULKAISTU   26.8.2020TEKSTI   Satu KärkiKUVAT   Janita Autio

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?