K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ihan kuin etelässä - viinit ja herkut samasta kaupasta?

Ihan kuin etelässä - viinit ja herkut samasta kaupasta?

Kodin talous
Jos Suomen kansa saisi nyt päättää, ruokakaupasta voisi ostaa viinejä. Taloustutkimuksen tuoreen kyselyn mukaan 65 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että mietoja viinejä pitäisi saada myös ruokakaupoista.

Suomi on Ruotsin ohella ainoa EU-maa, jossa näin ei vielä ole. Suomalaisten suhtautuminen viinien kauppoihin tuloon on muuttunut vuodesta 2012 alkaen koko ajan myönteisemmäksi. Asia saa nyt kannatusta tasaisesti kaikissa ikäryhmissä.

Alkoholilain uudistus vuonna 2018 toi nelosoluet, muut erikoisoluet ja lonkerot marketteihin. Tästä ovat hyötyneet myös maamme pienpanimot. K-ruokakaupoissa myytiin viime vuonna yli 1 800:aa erilaista kotimaista erikois- ja pienpanimo-olutta. Määrä on kasvanut kolmessa vuodessa 60 prosenttia. Valtaosa suomalaisista, neljä viidestä, on sitä mieltä, että vuoden 2018 uudistus oli hyvä asia.

Keskusteluissa on toisinaan pohdittu, lisääntyisikö alkoholinkulutus, jos viiniä voisi ostaa ruokakaupasta. Vuoden 2018 alkoholilain uudistus ei lisännyt alkoholinkulutusta: vuosina 2017–2021 alkoholin kokonaiskulutus Suomessa väheni 10 prosenttia.

Taloustutkimus on Päivittäistavarakauppa ry:n toimeksiannosta tutkinut, miten mietojen viinien myynnin salliminen ruokakaupassa vaikuttaisi alkoholin kokonaiskulutukseen. Tutkimus osoitti, että myynnin salliminen ruokakaupassa voisi vähentää alkoholin kokonaiskulutusta 0,6 prosenttia muun muassa siksi, että muiden alkoholijuomien kulutus vähentyisi ja ulkomailta tuotaisiin ja tilattaisiin vähemmän alkoholia.

Monille viini on osa hyvää ateriaa. Ehkä pian kokkailemaan pääsee yhden oven taktiikalla?

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 3/2023

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 12 ) Ei ( 7 )
Niksi-Pirkka
Pyörätuoli ei ole este
Vanhassa kerrostalossa pieni hissi ja pyörätuolilla liikkuvan kanssa pitäisi päästä ylhäältä alas ja ulos. Kätevä temppu on laittaa pyörätuolilainen yksin hissillä alas menemään ja itse kävelet portaita pitkin alas ottamaan hänet ulos hissistä. Tälläisiin pieniin vanhoihin hisseihin kun mahtuu pyörätuoli juuri ja juuri.
0 1 0
Villakoirat kuriin
Eikö imuri mahdu imemään pölyjä ja lemmikin karvoja sohvan alta? Puhalla hiustenkuivaajalla villakoirat pois sohvan alta ensimmäisenä ja aloita sen jälkeen imurointi. Näin saat pieniin tiloihin kertyneet pölyt pois näppärästi ja kodista tulee raikas.
0 0 0
Salaatti kuin leipä
Pirkka pikkusalaatit ovat tukevasti pystyssä pysyviä. Täytä lehtien väliin kurkkua, tomaattia, juustoa tai muuta hyvää ja kääri leivinpaperiin. Ihana leipämäinen salaatti valmiina haukattavaksi.
1 1 0
Tehokkaampi maton harjaus
Maton harjaus
Harjaa matot juuriharjalla, lika ja karvat lähtevät tehokkaammin kuin mattopiiskalla.
0 3 0
Hiusten pesu ekologisesti
Ennen kun laitat shampoon hiuksiisi, niin hiero päänahkaasi sormenpäiden pyörivillä liikkeillä. Näin saat päänahan verenkierron vilkastumaan ja lika irtoaa pesun aikana hiuksistasi paremmin. Ja jos oikein hyvän lopputuloksen haluat, niin käytä viimeiseksi hiustesi huuhteluun kylmää vettä. Näin hiuksistasi tulee kiiltävät ja taipuisat.
0 1 0
Helpotusta palapelin tekemiseen
Helpotusta palapelin tekemiseen
Palapelin tekeminen helpottuu kun lajittelet eriväriset ja -muotoiset palat kertakäyttölautasille. Lautasia on helppo siirrellä ja palaset löytyvät helposti. Kun pidät tekemisessä taukoa lautaset on helppo pinota päällekkäin ja säilytys vie vain vähän tilaa.
0 1 0