Kuvittele isoäidin poimivan metsästä ihania, juuri sopivan kypsiä mustikoita ja vievän ne jäätelötehtaaseen, joka toimii tämän päivän teknologialla.

Näin Sergio Adler, Espoossa toimivan jäätelötehdas Caminiton perustaja, kuvailee yrityksensä tuotteiden taustaa. Argentiinalaislähtöinen Adler perusti Caminiton yhdessä vaimonsa Leenan ja veljensä Darion kanssa kymmenen vuotta sitten Kouvolaan. He halusivat yhdistää suomalaiset jäätelönrakastajat ja argentiinalaisen jäätelön erityisyyden.

– Jäätelön on oltava kuin hedelmä tai aito marja, joka maistuu heti oikealle. Meillä oli tietyt periaatteet, kuten aitojen raaka-aineiden käyttö, ja opimme vähitellen millaista jäätelöä haluamme tehdä, Sergio Adler kertoo.

Ensimmäisiin jäätelökokeiluihin kuului salmiakkijäätelön valmistaminen. Adler itse ei pitänyt mausta lainkaan. Vaimon veli tykkäsi, mutta kehotti vaihtamaan apteekin salmiakin miedompaan. Yhdet Caminiton suosituimmista jäätelöistä valmistetaan Pirkka-tuotemerkille. Ne kaikki ovat maidottomia ja luontaisesti vegaanisia ja laktoosittomia.

– Pyrin yhä tekemään jäätelöpalloja messuilla jäätelötiskimme takana, jotta säilytän kosketuksen siihen millainen on hyvä jäätelön rakenne. Rehellisen palautteen saa aina suoraan jäätelönostajalta, kun hän maistaa jäätelöämme ensimmäisen kerran. Ei tarvitse sanoa mitään, ilme kertoo kaiken.