K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Jaksaa, jaksaa! Juoksun suosio kasvaa

Jaksaa, jaksaa! Juoksun suosio kasvaa

Liikunta
Juoksun suosio kasvaa kasvamistaan, mutta tiesitkö, että juoksuharrastuksen terveysvaikutuksetkin ovat melkoiset?

KUKAPA OLISI OSANNUT ennustaa, että koulun liikuntatuntien inhokkilajista tulee koko kansan lempiharrastus. Juoksun suosio kasvaa kasvamistaan, mikä on poikinut myös mielenkiintoisia sivujuonteita. Muutama kesä sitten muotiin tuli paljasjalkajuoksu, josta jalostui viime talvien hittilaji: villasukkajuoksu.

Harrastuksen terveysvaikutukset ovat melkoiset. Tuoreen tutkimuksen mukaan juokseminen voi pienentää sydänsairauksiin kuolemisen riskiä jopa 45 prosenttia (Journal of the American College of Cardiology, 2020.) Syynä tähän on se, että juoksu vaikuttaa suotuisasti verenpaineeseen, kolesteroliarvoihin ja verensokeriin.

Varusteet kehittyvät samaa tahtia lajin suosion kanssa. Nyt kohistaan keveistä ja energiaa säästävistä juoksukengistä. Intersportista kerrotaan, että laadukkaiden jalkineiden (140–180 €) kysyntä on kasvanut. Värit ovat haastaneet tumman lookin. Tyylistään tarkimmat spurttaajat huolehtivat, että varusteet mätsäävät.

Parhaat tuotteet juoksuun

juoksutuotteet

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 14 ) Ei ( 7 )
Niksi-Pirkka
Hyttyssavukierukka
Hyttyssavukierukka
Varovainenkin hyttyssavun käyttäjä onnistuu rikkomaan savukierukan. Katkenneen pätkän voi kiinnittää metallisella pihdillä palamattoman astian reunaan. Palaa vaika takaperin.
0 0 0
Jäätyyny kipuun ja pikku kolhuihin
Täytä vedellä tyhjä purkkapussi ja vedä kiinni sulkijalla. Sitten vain pakastimeen. Ja jos sitä tarvitaan kuhmuihin ja pikku kolhuihin, ota esille ja painele hellästi kipukohtaa. Lapisperheen hätäapu vaikka matkoilla!! Ei haittaa, vaikka juot siitä lopuksi janoosi!
0 1 0
DIY pussinsulkija
PurkkaPussi-sulkija
Leikkaa sopivan kokoisen purkkapussin suu siten, että sulkija osa irtoaa rinkulaksi. Sitten vaan nipistät sillä muovipussin kiinni.
0 0 0
Säilytyspurkkiin päivämäärä
Kun siirretään myyntilaatikosta tuotetta (esim. hiutaleet) säilytysastiaan, jää parasta ennen päivämäärä myyntilaatikkoon. Teippaa pieni muovitasku säilytysastian kylkeen, niin voit vaihtaa aina voimassa olevan päivämäärän ja tuotteen nimenkin siihen.
0 1 0
Pikapitsaa
Pikapitsaa
Jäikö kaulin kotiin mökkireissulta? Pyöräytä pallo pitsataikinasta, paina vaikka motilla kolo ja täytä. Saat ihanat pikkuiset ja käteensopivat lomaeväät.
0 0 0
Aivastus tiukassa?
Mikäli aivastus ei millään meinaa irtoa, vaan kutittelee nenässä, kannattaa nenän päätä kiusata jollain värisevällä esineellä. Testaa esim. sähköhammasharjaa - ja johan aivastuttaa.
1 0 0