K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Käsityöperinteen jatkaja leipoo itse

Käsityöperinteen jatkaja leipoo itse

Henkilöt
Olle Lindholmin ja Diana-vaimon neljä lasta ovat kaikki työskennelleet perheen omassa leipomossa Raaseporissa. "Käsityöläisyyden ylläpito on meille tärkeää."

"TOTUIN LAPSENA SIIHEN, että meillä leivottiin usein. Isä vaivasi taikinan, pisteli ristin sen pintaan ja jätti kohoamaan. Äiti paistoi leivän valmiiksi puu-uunissa. Vartuin Snappertunassa Backersin tilalla, jossa sukumme on viljellyt maata vuodesta 1694. Minäkin ajoin traktoria jo kuusivuotiaana ja pääsin heinätöihin.

Hain opiskelemaan kokiksi, mutta päädyin lopulta leipuriopiskelijaksi Ruotsin Uppsalaan vuonna 1982.

Elämä loksahti uomiinsa, kun tapasin vaimoni Dianan ja perustimme leipomon Västeråsiin, Ruotsiin. Siellä opimme, että yrittäjänä ei ole koskaan valmis. Koko ajan on opeteltava uutta ja verkostoiduttava.Backersin tilaa ja omaa Backers Baker -leipomoa olemme pyörittäneet 1990-luvulta saakka. Suosituin tuotteemme on luomumallaslimppu, jota on myyty K-kaupoissa jo viisi vuotta.

Samasta leivästä kuivattamalla syntyvät saaristolaissipsit. Käsityöperinteen ylläpitäminen on meille tärkeää, sillä sen avulla on mahdollisuus luoda työpaikkoja. Uskomme, että pientuottajakin voi kasvaa menettämättä sieluaan.

Meillä on neljä aikuista lasta, joista jokainen on työskennellyt leipomossa.On ollut mukava huomata, että suomalaiset ovat innostuneet juurileipien leipomisesta. Se on lisännyt myös pienleipomoiden ja artesaanileipien arvostusta.

Kesällä meillä on leipomon yhteydessä Bollstadissa pieni kahvio, jossa tutut asiakkaat ja matkailijat poikkeavat usein pullakahvilla ja leipäostoksilla."

Olle Lindholm, 64, ja Diana-vaimo sekä Backers Bakersin saaristolaissipsit Raaseporissa.

Lue pientuottajien tarinat:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 10 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0