K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tapio Anttila: Kauneutta koteihin

Tapio Anttila: Kauneutta koteihin

Henkilöt
Palkittu suunnittelija Tapio Anttila kehitti ainutlaatuisia, ajattoman tyylikkäitä designhuonekaluja, jotka voi valmistaa itse kotona.

Tuotteen takana

”Lähdin nuorena poikana Oulusta Helsinkiin Taideteolliseen korkeakouluun ilman sen suurempia paineita. Opiskellessa minulle avautui täysin uusi maailma ja innostuin valtavasti. Opettajani Ilmari Tapiovaaran suunnittelufilosofia teki minuun suuren vaikutuksen ja viitoitti tietä uralleni.

Edustan yksinkertaista, skandinaavista muotoiluperinnettä ja haluan suunnitella koteihin käytännöllisiä, kauniita ja mielenkiintoisia huonekaluja. Esineilläni ei ole tarve huutaa olemassaoloaan, vaan ne on helppo yhdistää monenlaiseen sisustukseen.

Hyödynnän suunnittelussa paljon puuta. Puu on uusiutuva luonnonvara, ja se toimii metsässä hiilivarastona. Puuta on Suomessa hyvin saatavilla, ja meillä on pitkä perinne sen jalostamisesta.

Nautin, kun voin tehdä asioita uudella tavalla. Olenkin ylpeä uudesta yhteistyömallistostani K-Raudan kanssa. Siinä on ainutlaatuinen ja erilainen idea: suunnittelin huonekalumalliston, jonka kalusteet voi tehdä itse kotona laatimieni ohjeiden mukaan. Ainoat kustannukset tulevat materiaaleista, ohjeet ovat ilmaiset.

Mallistossamme on ruoka-, sivu- ja sohvapöytä, säilytyslaatikko sekä sänky. Materiaalit ovat yksinkertaisia ja suhteellisen edullisia, kuten kotimainen mäntylevy, lasi, naru ja lattialaatta. Valmistus vaatii vain sopivan tilan ja työkalut. Aloittaa voi vaikkapa säilytyslaatikosta, joka on pienikokoisena yksinkertaisin tehdä. Valmiit huonekalut voi halutessaan maalata tai muutoin pintakäsitellä.

Suomalaiset sisustavat paljon puulla, ja monissa kodeissa on jo designia, kuten ikonisia astiastoja. Haastankin nyt suomalaiset kokeilemaan, voisiko kodista jatkossa löytyä ainutlaatuinen, itse tehty designhuonekalu.”

Huonekalumallistoon voi tutustua Naantalin asuntomessuilla K-Raudan Villa Aalto -talossa 14.8. saakka.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 8/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 58 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Matosta raapimisalusta
Jos et käytä enää karvalankamattoasi, niin älä heitä roskiin. Kääri se tiukalle rullalle nurjapuoli päällepäin ja sido molemmat päät. Matosta tulee oiva raapimisalusta kissoille. Kun vielä suihkautat välillä kissanminttua, niin kyllä kelpaa kissan leukaperiään hangata.
0 0 0
Ihanat ilmavat hiukset
Kestääkö sinullakin iäisyys, että hiukset kuivuvat pesun jäljiltä ja lopputuloksena on tunkkainen kylpytakin hartia ja länähtänyt kuontalo? Kokeilepa kiertää märät hiukset turbaanin lailla vauvan harsoliinaan. Lopputuloksena on nopeasti kuivunut ja ihanan ilmava tukka! Myös harso kuivuu erittäin nopeasti käytön jälkeen.
0 2 0
Tiskin ja energian säästöä
Tiskin ja energian säästöä
Tiskiä tulee valtavasti, kun aina otetaan uusi lasi juomista varten. Nimikoidun paikan avulla perheen lasit pysyvät järjestyksessä, ja samaa lasia voi käyttää monta kertaa.
0 2 0
Ripsiväriharjan uusi elämä
Pese käytetyn ripsivärin harja. Saat siitä hyvän työkalun terassilautojen välien puhdistamiseen.
0 0 0
Kirjojen ja vihkojen säilytys
Koululaisen vihkot tuppaavat häviämään. Osta kirjoille sopivat suljettavat pussit. Laita kirja, vihko ja monisteet oman aineen pussiin, niin kaikki pysyyy yhdessä ja järjestyksessä repussa.
0 0 0
Omenaa makeannälkään
Makean nälkään
Kuori omenasta juustohöylällä omenanlastuja, laita kippoon ja jääkaappiin valmiiksi. Kun makeannälkä yllättää, lastut ovat valmiina naposteltaviksi.
0 2 0