Oletko kyllästynyt keittiöösi? Pienellä pinta- ja muodonmuutosremontilla vanha keittiö voi muuttua kokonaan toiseksi. Kaikki lähtee uudesta pohjapiirroksesta. Tässä viisi erilaista keittiömallia.

1. U-keittiö

Työtasot ja kaapit sijaitsevat kolmella seinällä. Kaikki toiminnot saadaan hyvän etäisyyden päähän.

2. II-keittiö

Kaapistot asettuvat kahdelle vastakkaiselle seinälle. II-mallissa korkeat kalusteet sekä kylmälaitteet sijoitetaan usein samalle puolelle. Vesipiste ja liesi sijaitsevat vastakkaisella seinällä.

3. I-keittiö

Kaapit ovat yhdellä seinällä. Toimintakolmiota ei synny, mutta pienessä tilassa kaikki on muutenkin kätevästi käden ulottuvilla.

4. L-keittiö

Kalusteet sijoittuvat vierekkäisille seinille. L-muoto toteutuu helposti pieneenkin tilaan. L-mallissa on yksi nurkka, ja se jättää väljyyttä huonetilan keskelle.

5. I + saareke

Tämä keittiö puoltaa paikkaansa varsinkin, jos useampi kokki touhuaa keittiössä yhtä aikaa. Saareke voi toimia työtasona, mutta usein siihen sijoitetaan liesi ja sen yläpuolelle liesituuletin.

Suunnittelija auttaa alkuun

Miten keittiöremontti sujuisi helpoiten? Ensimmäinen tehtäväsi on haaveilla ja suunnitella.

  1. K-raudan sivuilla on keittiöremontin step-by-step-ohjeet, joilla purat isolta tuntuvan projektin hyviksi haukkapaloiksi.

  2. Varaa ainakin aika oman K-rautasi Keittiösuunnittelijalle.

  3. Kokeile keittiösuunnitteluohjelmaa, jonka pohjalta voit kätevästi visualisoida toiveitasi sekä kokeilla erilaisia materiaaleja ja väriyhdistelmiä. Valitse ensin keittiön malli ja sitten sovittele materiaaleja lattiaan, kaapistoihin, työtasoihin ja välitilaan. Aika hauskaa klikkailua!