K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Kesäkatu sähköistyy

Kesäkatu sähköistyy

Henkilöt
Tulossa on kaikkien aikojen sähköautokesä, ennustaa Tom Von Bonsdorff pääkirjoituksessaan.

TÄNÄ KESÄNÄ ENNÄTYSMÄÄRÄ perheitä suuntaa kesälomareissulle sähköautolla. Ennustukseen ei tarvita kristallipalloa: sähköautojen määrä on tuplaantunut vuosittain, ja nyt aika monella alkaa olla aiheesta kaverilta kuultua kokemusta.

Tuoreiden sähköautoilijoiden kokemukset ovat usein yllättyneen positiivisia: sähköauto on hankittu ehkä ympäristösyistä tai polttoainekulujen säästämiseksi, mutta bonuksena on tullut hiljainen ajokokemus. Myös puolta pienemmät huoltokustannukset ovat yllättäneet.

KUN HYVÄT KOKEMUKSET alkavat kulkea tarinoina eteenpäin, yhä useampi alkaa harkita sähköautoa. Tämä näkyy myynnissä: esimerkiksi jopa kolmannes meillä K-Autossa nyt myytävistä uusista autoista on jo sähköisiä.

Ei täyssähköauto toki vieläkään kaikille sovi. Jos ajaa jatkuvasti pitkiä matkoja ympäri Suomen, kaikilla reiteillä ei välttämättä vielä ole ihanteellisia latausmahdollisuuksia. Nekin toki paranevat koko ajan. Esimerkiksi K-Lataus rakentaa koko ajan uusia asemia ja laajentaa olemassa olevista suosituimpia: vuoden lopussa latausasemia on jo lähes 200 eri puolilla maata.

ENSIMMÄISTÄ KESÄLOMAMATKAANSA sähköautolla suunnittelevalle perheelle minulla on muutama käytännön vinkki:

  1. Suunnittele etapit: hyödynnä K-Lataus-sovelluksen lisäksi sähköautoilijoille suunnattuja ilmaisia sovelluksia reittisuunnitteluun.
  2. Mieti etukäteen, missä teet latauspysähdykset, ja suunnittele taukoihin hauskaa puuhaa: vaikka jätskireissu viereiseen K-kauppaan.
  3. Mitä vähemmän on kiire, sitä parempi sekä latauksen että loman kannalta. Lomalla on aina hyvä valita hieman uudenlaisia reittejä.

Kuka hän on

Tom von Bonsdorff, K-Latauksesta vastaavajohtaja. Perheessä vaimo ja kaksi aikuista poikaa.

Sähköautokokemus

Hybridiautoilija vuodesta 2018, täyssähköautoilija 1,5 vuotta. ”Enää en vaihtaisi takaisin tavalliseen.”

Autoilukokemus

Asuessani Delhissä ja New Yorkissa näin eri liikennekulttuureja. Meidän suomalaisten vahvuus on liikennesääntöjen noudattaminen.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 6-7/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Helpotusta pyykinpesuun
Eikö täkkien pesu nappaa? Heitä ne lakanoineen pesuun. Kun ne kuivuvat lakanatkin ovat jo valmiina seuraavaa käyttökertaa varten!
2 0 0
Kermaviili siististi ulos purkista
Avaa kermaviilipurkki ja vedä kermaviiliin veitsellä viilto purkin pohjaan asti. Purista kermaviilipurkkia ja kumoa kermaviili astiaan. Kermaviili lähtee helposti purkista eikä purkkia tarvitse kaapia lusikalla tai nuolijalla, mikä helpottaa lajittelua.
0 0 0
Kierrätä värinkerääjäliina keittiöliinaksi!
Pyykin värinkeräykseen tarkoitetut kestokäyttöliinat toimivat noin 30 pesukerran verran. Älä kuitenkaan heitä pois kestokäyttöliinaa sen jälkeen vaan ota se uusiokäyttöön keittiössä - keittiöliinana! Kestokäyttöliina toimii hyvin keittiön pöytien ja tasojen puhdistamisessa, vaikka väri olisikin muuttunut pesukoneessa mustaksi. Froteinen kangas nimittäin irrottaa pinttyneemmänkin lian.
0 1 0
Suihkuverho aisoihin
Pujota suihkuveron alaosan taitteeseen rautakaupasta saatavaa ohutta mutta painavaa ketjua. Näin suihkuverho ei tarraudu kiinni ihoon ja roikkuu muutenkin nätisti.
0 1 0
Pinttynyt tahra pois
Jos keittiön pöydälle on pinttynyt tomaattia tai muuta tiukasti jämähtävää likaa, keitä kattilassa kannen alla vettä ja laita kuuma kansi hetkeksi tahran päälle ja siivoa tahra pyyhkäisemällä. Toimii!
0 0 0
Kuivauslastaan merkki likinäköisille!
Kuivauslastaan merkki likinäköisille!
Jos olet likinäköinen, etkä näe selvästi, kummin päin kuivauslastaa käytetään, merkitse punaisella teipillä oikea puoli.
0 1 0