K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Kesäkatu sähköistyy

Kesäkatu sähköistyy

Henkilöt
Tulossa on kaikkien aikojen sähköautokesä, ennustaa Tom Von Bonsdorff pääkirjoituksessaan.

TÄNÄ KESÄNÄ ENNÄTYSMÄÄRÄ perheitä suuntaa kesälomareissulle sähköautolla. Ennustukseen ei tarvita kristallipalloa: sähköautojen määrä on tuplaantunut vuosittain, ja nyt aika monella alkaa olla aiheesta kaverilta kuultua kokemusta.

Tuoreiden sähköautoilijoiden kokemukset ovat usein yllättyneen positiivisia: sähköauto on hankittu ehkä ympäristösyistä tai polttoainekulujen säästämiseksi, mutta bonuksena on tullut hiljainen ajokokemus. Myös puolta pienemmät huoltokustannukset ovat yllättäneet.

KUN HYVÄT KOKEMUKSET alkavat kulkea tarinoina eteenpäin, yhä useampi alkaa harkita sähköautoa. Tämä näkyy myynnissä: esimerkiksi jopa kolmannes meillä K-Autossa nyt myytävistä uusista autoista on jo sähköisiä.

Ei täyssähköauto toki vieläkään kaikille sovi. Jos ajaa jatkuvasti pitkiä matkoja ympäri Suomen, kaikilla reiteillä ei välttämättä vielä ole ihanteellisia latausmahdollisuuksia. Nekin toki paranevat koko ajan. Esimerkiksi K-Lataus rakentaa koko ajan uusia asemia ja laajentaa olemassa olevista suosituimpia: vuoden lopussa latausasemia on jo lähes 200 eri puolilla maata.

ENSIMMÄISTÄ KESÄLOMAMATKAANSA sähköautolla suunnittelevalle perheelle minulla on muutama käytännön vinkki:

  1. Suunnittele etapit: hyödynnä K-Lataus-sovelluksen lisäksi sähköautoilijoille suunnattuja ilmaisia sovelluksia reittisuunnitteluun.
  2. Mieti etukäteen, missä teet latauspysähdykset, ja suunnittele taukoihin hauskaa puuhaa: vaikka jätskireissu viereiseen K-kauppaan.
  3. Mitä vähemmän on kiire, sitä parempi sekä latauksen että loman kannalta. Lomalla on aina hyvä valita hieman uudenlaisia reittejä.

Kuka hän on

Tom von Bonsdorff, K-Latauksesta vastaavajohtaja. Perheessä vaimo ja kaksi aikuista poikaa.

Sähköautokokemus

Hybridiautoilija vuodesta 2018, täyssähköautoilija 1,5 vuotta. ”Enää en vaihtaisi takaisin tavalliseen.”

Autoilukokemus

Asuessani Delhissä ja New Yorkissa näin eri liikennekulttuureja. Meidän suomalaisten vahvuus on liikennesääntöjen noudattaminen.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 6-7/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0