K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sytytä valo

Sytytä valo

Sisustus
Kun ulkona pimenee, valot syttyvät sisällä. Kodin toimiva valaistus syntyy hyvästä yleisvalosta, kohdevaloista ja tunnelmavaloista. Tyylikkäät valaisimet täydentävät kokonaisuuden.

Parhaat vinkit valaistukseen

  1. Yhdistele. Huoneen valaistus syntyy yhdistämällä eri tyyppisiä valaisimia. Kun valolähteitä on useita, ne luovat yhdessä kodikkaan tunnelman.

  2. Valaise riittävästi. Valo heijastuu eri pinnoilta eri tavalla. Mitä tummempi väritys ja mattaisemmat pinnat huoneessa on, sitä enemmän valoa ne imevät ja sitä tehokkaampi valaistus tarvitaan.

  3. Valaise tarpeen mukaan. Eri tiloissa tarvitaan eri tyyppistä valaistusta. Esimerkiksi keittiö tarvitsee hyvää yleisvaloa, jotta kotiaskareet sujuvat. Makuuhuone vaatii hyvää lukuvaloa. Jos makuuhuone on pieni ja nukkumisen lisäksi siellä vain luetaan, kattovalaisin ja lukuvalo saattavat riittää.

Näin luot tunnelmaa ja toimivuutta

  1. Yhdistä suoraa ja epäsuoraa valoa. Epäsuora valo heijastuu seinien ja katon kautta, jolloin valo pehmenee. Yleisvalo on seinien tai katon kautta heijastuvaa epäsuoraa valoa, jonka avulla näet tehdä hyvin eri asioita, mm. siivota. Hyvä yleisvalo on valaistuksen perusta. Yleisvalo luodaan eri puolille huonetta sijoitettavilla valopisteillä. Himmennin lisää valaisimen muunneltavuutta.

  2. Luo tunnelmaa ja korosta. Olohuoneen kattovalaisin ei ole yleisvalo, vaan pikemmin tunnelman luoja. Olohuoneen valaisimen tyyliin kannattaa kiinnittää huomiota. Tunnelmavalaisin voi olla valoteholtaan pieni, sen pääasiallinen tehtävä on luoda sisustukseen tunnelmaa. Suuntaa lisäksi kohdevalaisimet kohtiin, joita haluat korostaa, esimerkiksi taideteokseen tai kasviin. Luku-ja työvalon on hyvä olla suunnattavissa valaistavaan kohtaan ja aina siellä, missä luetaan, piirretään tai tehdään käsitöitä.

  3. Suuntaa valo oikein. Kun sijoitat valaisinta huolehdi siitä, että valo ei häikäise. Makuuhuoneessa alapinnalta avonainen kattovalaisin kannattaa sijoittaa siten, että valo ei osu vuoteessa olijan silmiin. Televisiota vastapäätä ei kannata sijoittaa valaisimia, joiden valot heijastuvat ruudusta.

  4. Kun valitset polttimoa, kiinnitä huomiota lumeneihin ja kelvineihin. Lumen-arvo kertoo valomäärästä. Mitä vähemmän lumeneita, sitä himmeämpi valo on. Kelvinit kertovat värilämpötilasta, kelvinin lyhenne on K. Mitä pienempi Kelvin-luku, sitä lämpimämpää valo on. Matalan värilämpötilan lamput koetaan kodikkaiksi. Saman huoneen valaisimissa kannattaa olla samat värilämpötilat.

Katso myös ohjeet Led-nauhalla valaistun peilin tekoon

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 14 ) Ei ( 6 )
Koti
Ihmiset
Hyvinvointi
Tyyli
Niksi-Pirkka
Kylmää vettä hellepäivänä
Laita vesipullo pakkaseen noin tunti ennen ulkoilua, niin se pysyy viileänä pidempään.
0 0 0
Kynttilää kenkiin
Vahaa kengät kynttilällä ja sulata vielä vaha kiinni hiustenkuivaajalla. Jos kengille tippuu nestettä, se ei imeydy ja on helppo pyyhkäistä pois.
0 0 0
Juomatölkin suojus
juomatölkin "suojus"
Kun nauttii makeita juomia ulkosalla tölkistä, sisälle pyrkii joskus ampiaisia ja mehiläisiä. Kun käännät klipsin, ainakaan isommat elikot eivät pääse tölkkiin.
0 0 0
Henkarit helposti esiin
Asenna komeron yläosaan henkaripuu ja ripusta siihen tyhjät henkarit.
0 0 0
Lajittele nätisti
Lajittele nätisti näkyvillä
Haluatko kierrättää, mutta tilasta on puutetta? Ripusta kauniita kangaskasseja seinälle, joihin lajittelet paperit, pahvit ja pullot. Voit piilottaa kangaskassin sisälle muovipussin, jotta kassit eivät kastu mahdollisista vuodoista. Kun viet roskat, nappaa kassi kainaloon ja suuntaa jätepisteelle.
0 3 0
Jääkaapin haihdutuskourun putsaus
Jääkaapin haihdutuskourun putsaus
Jos jääkaapissa kertyy vettä vihanneslaatikoiden alle, haihdutuskourun reikä jääkaapin takaseinällä voi olla tukossa. Lasten pillipulloille tarkoitusta pillinpesuharjasta saat nerokkaan puhdistajan tukkeentuneelle reiälle.
0 0 0