Kasvojen korostus Janita Autio

Keskity kasvojen korostamiseen

Unohda vahva silmämeikki, keskity korostamaan kasvojen ihoa ja ryhdikkäitä kulmia. Kauneus- ja muotitoimittaja Ida Jokikunnas loi kauniin kevätmeikin.

Vahvojen kasvovarjostusten aika on historiaa. Nyt keskitytään mahdollisimman luonnollisesti korostettuihin kasvoihin.

Levitä lämpöä vain aavistus kasvojen ulkosyrjään korostaaksesi omia piirteitäsi. Tuo eloa ja hehkua kasvoille poskipunalla. Levitä poskipunaa viistomaisesti, jotta se nostaa ilmettä. Vältä pyöreää levitystapaa, se ei anna imartelevaa ilmettä varsinkaan väsyneille kasvoille.

Lisää kasvojen kuultoa, se häivyttää juonteita ja antaa iholle nuorekkaan hehkun. Valitse mahdollisimman luonnollinen korostustuote. Ole maltillinen kasvojen peitetuotteiden kanssa.

Meikkiohje: Kaunis iho

  1. Kosteuta ja pohjusta iho meikinpohjustusvoiteella. Anna voiteiden asettua hetki kasvoille ja levitä sitten meikkivoidetta ohut kerros.
  2. Taputtele peitetuotetta tarvittaviin kohtiin nimettömällä sormella mahdollisimman kevyesti. Lisää kasvojen varjokohtiin valokynää nostamaan niitä esiin. Varo levittämästä valokynää niihin kohtiin joita et halua tuoda esiin, esimerkiksi silmäpusseja.
  3. Sipaise ohimoille, poskiluiden alle ja leualle hiukan mattaista aurinkopuuteria tai varjostusväriä nostamaan piirteitäsi esiin. Muista käyttää vain asteen, pari tummempaa sävyä kuin ihosi, jotta lopputulos on luonnollinen ja kevyt.
  4. Lisää poskipunaa viistomaisesti poskien korkeimpaan kohtaan kohti korvalehden kärkeä. Ylöspäin viistosti levitetty poskipuna antaa kasvoille kohotusta. Lisää vielä hehkua korostustuotteella poskipunan yläpuolelle poskipäille, kulmien yläpuolelle ohimoille, amorinkaareen, leukaan sekä nenänvarteen. Se saa kasvot kuultamaan kauniisti. Lopuksi kiinnitä täydellinen pohja meikinkiinnityssuihkeella.
  5. Harjaa kulmat läpi ja tee kulmakynällä karvamaisia vetoja omien kulmakarvojen sekaan. Älä vedä tarkkoja viivoja, jotta kulmat näyttävät mahdollisimman luonnollisilta. Harjaa kulmat uudelleen, jotta kynän jälki pehmenee ja lopuksi harjaa kulmiin kulmageeli, joka pitää kulmat aloillaan ja korostaa niiden sävyä sekä muotoa.

Vinkkejä meikintekoon

  • Aloite meikkivoiteen levitys sieltä missä kasvoillasi on eniten sävyvirheitä ja häivyttele kohti ns. tasaisempaa ihoa. Meikkivoidetta ei tarvitse olla kauttaaltaan kasvoilla, anna kauneimpien kohtien ihossasi loistaa ilman meikkiä.

  • Ole maltillinen peitetuotteiden kanssa. Liiallinen meikkivoide ja peitetuote korostavat myös juonteita.

  • Väsyneen ilmeen pelastaja on valokynä. Levitä sitä kasvojen varjokohtiin sekä kohtiin, joita haluat korostaa entisestään. Valokynä on korostustuote, joten muista, että se nostaa esiin kaikkea mihin sitä levität, eli pidä valokynä poissa esim. silmäpusseilta ja finnien päältä.

  • Unohda tarkkaan piirretyt kulmakarvat. Luonnollisuus on valttia nyt myös kulmakarvoissa. Jopa niin, ettei niitä tarvitse edes nyppiä tarkkaan. Pienet hajakarvat korostavat luonnollisuutta ja antavat kulmille tuuheamman ilmeen.

  • Korostaaksesi omia kulmia tai lisätäksesi niihin volyymia, tee pieniä karvamaisia vetoja omien kulmakarvojen sekaan. Harjaa lopuksi kulmaharjalla, jotta väri hiukan levittyy ja pehmenee kulmien sekaan.

  • Voit käyttää kulmakynää myös silmille. Jos haluat korostaa omia luonnollisia ripsiä ja saada silmiin hiukan napakkuutta, levitä kulmakynää aivan yläripsien tyveen ja yläluomen sisärajaan. Se herättää silmiä näyttäen kuin niissä ei olisi lainkaan meikkiä. Ns. poikaripset ovat kevään iso trendi, joten tämä huomaamaton meikkaus sopii siihen trendiin. Se sopii väsyneillekin silmille, jotka kaipaavat pientä piristystä.

  • Harjaa kulmat lopuksi kulmageelillä. Sävytön väri viimeistelee kulmat luonnollisesti ja korostaa omaa sävyä ja muotoa. Sävyllinen geeli syventää kulmien sävyä ja vahvistaa muotoa. Kulmageeli pitää kulmat napakasti paikoillaan koko päivän.

JULKAISTU   26.2.2018TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Janita Autio

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?