K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Kuka tahansa voi auttaa kiusattua

Kuka tahansa voi auttaa kiusattua

Henkilöt
Lähes joka viides lapsi kokee kiusaamista tai loukkaavaa käytöstä itseään kohtaan. K-Marketit yhdessä MLL:n ja tubettajien kanssa kampanjoivat kiusaamista vastaan. Aikuisen muistilista kertoo, kuinka myös sinä voit auttaa kiusattua.

Aikuisen muistilista

  1. Kun huomaat kiusaamiselta vaikuttavan tilanteen, älä ohita sitä. Vaikka et tietäisi, mitä tilanteessa tapahtuu, siihen pitää puuttua. Kiusattua auttaa, että osoitat huomanneesi.
  2. Kysy, mitä tapahtuu. Kiusaavilta voit kysyä, mitä teette. Kysy, tarvitseeko kiusatulta näyttävä lapsi apua.
  3. Pyydä tarvittaessa avuksi toinen aikuinen. Väkivaltatilanteeseen puuttuminen voi olla vaarallista yksin. Pyydä toinen aikuinen mukaan.
  4. Soita tarvittaessa poliisi. Jos tilanteeseen liittyy väkivaltaa, kutsu poliisi. Tarvittaessa poliisi konsultoi lastensuojelua.
  5. Puhu kiusatun kanssa. Välitä lämpöä ja turvaa. Kysy, voitko soittaa lapsen vanhemmalle tai auttaa hänet kotiin. Kerro, ettei kenelläkään ole oikeutta satuttaa muita.
  6. Kerro, että apua on saatavilla. Apua voi saada esimerkiksi koulusta, lastensuojelusta tai MLL:n Lasten ja nuorten puhelimesta ja chatista.

Lähde: Mannerheimin lastensuojeluliitto

K-Marketit ja tubettajat kiusaamista vastaan

P0821 Miisa Rotola-Pukkila nosto

Syksyllä 2020 K-Market Tervapadan kauppias Ville Kestilä auttoi kiusattua poikaa, joka oli tullut Kestilän kauppaan hakemaan turvaa kiusaajiltaan. Kestilä halusi puuttua kiusaamiseen laajemmin ja julisti kauppansa kiusaamisvapaaksi vyöhykkeeksi.

Kestilä haastoi kauppiaskollegansa mukaan sosiaalisessa mediassa, ja yli 100 K-Market-kauppiasta julisti kauppojensa tilat kiusaamisvapauksi vyöhykkeiksi ja turvapaikoiksi.

Elokuussa 2021 koulujen alkaessa K-Market-ketju ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto käynnistävät yhteisen kampanjan, jossa K-Market-ketjun lähes 800 kauppaa Hangosta Nuorgamiin ilmoittautuvat kiusaamisvapaiksi vyöhykkeiksi. Mukana kampanjassa ovat myös huippusuositut tubettaja-vaikuttajat Mmiisas eli Miisa Rotola-Pukkila, Roni Bäck sekä Tixtuu eli Tito Huovila.

Rotola-Pukkila kertoo, ettei epäröinyt hetkeäkään kampanjaan osallistumista: "Minulle on tärkeää olla mukana levittämässä viestiä kiusaamisvapaasta vyöhykkeestä, ja siitä miten muut ihmiset voisi ottaa paremmin huomioon. Toivon, että kampanjan sanoma kantautuisi mahdollisimman monen korviin ja lasten ja nuorten hyvinvointi kouluissa voisi mennä edes hieman parempaan suuntaan. Kuunnellaan, kunnioitetaan ja arvostetaan toisiamme juuri sellaisina kuin olemme.”

K-Marketien ja MLL:n yhteinen kiusaamisen vastainen kampanja jatkuu koko kouluvuoden.

Lue lisää:

Miltä tuntuu mennä kouluun aina peläten? Muusikko Marko Annala ja opiskelija Jim Koskinen kertovat omat tarinansa.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 20 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0