Kyllä tästä selvitään! Korona-ajan kekseliäimmät niksit

Kiristääkö kasvomaski tai uupuuko turvaväli? Ei hätää, Niksi-Pirkka tietää ratkaisun.

Kaikki irti käsidesistä

Maalitahrat saa kätevästi pois pois käsistä alkoholipohjaisella käsidesillä, jota löytyy nyt varmasti jokaisesta kodista. Ei muuta kuin pumppaus ja hankaus.

Mukiteline käyttöön

Monissa lastenrattaissa on mukiteline. Kahvimukin sijaan siihen voi laittaa käsidesipullon, jolloin se kulkee mukana ja on helposti saatavilla.

Puhdas kapula

Hotellin kaukosäätimen puhtaus voi arveluttaa etenkin korona-aikana. Sujauta se kylpyhuoneessa tarjolla olevan suihkumyssyn sisään, niin kanavia voi vaihdella huoletta.

Kiristääkö maski?

Painavatko kasvomaskin kuminauhat korvien takaa? Leikkaa meikkisienestä suikale ja tee siihen ura kuminauhaa varten.

Ilmainen pompula

Käytetyn kasvomaskin kuminauhasta saa kelpo hiuspompulan. Keitä ennen käyttöä.

Pesetpä maskit käsin...

Saat pestyä maskit helposti höyrykattilassa. Laske kattilaan niin paljon vettä, että höyryaukot peittyvät. Laita maskit kattilaan ja sitten höyryosa sekä kansi päälle. Keitä kiehuvassa vedessä viisi minuuttia. Maskit pysyvät koko ajan vedessä, eikä niitä tarvitse painella pinnan alle.

...tai koneessa

Maskien narut eivät tartu pesukoneen rumpuun, kun laitat ne rintaliiveille tarkoitettuu pesupussiin. Näin ne pysyvät siististi yhdessä paikassa ja ovat pyykkäyksen jälkeen vaivattomasti otettavissa kuivumaan.

Matkapakkaus kasvomaskeille

Älä heitä ksylitoli-purkkapussia pois viimeisen palan jälkeen. Laita sinne muutama puhdas, taiteltu vaihtomaski. Mahtuu taskuun, ja puhdas maski on raikkaan tuoksuinen.

Väljyyttä lenkkipoluille

Ärsyttääkö lenkkipolulla rinnakkain kävelevät vastaantulijat? Kaiva hyvissä ajoin ennen kohtaamista nenäliina teatraalisesti esiin ja ole niistävinäsi. Kuinka ollakaan, vastaantulijoiden rintama jonoutuu nopeasti ja sivuuttaminen onnistuu turvallisesti.

Turvavälit kuntoon!

Saat pidettyä turvavälin kaupassa ostoskärryjen avulla. Kun toinen asiakas lähestyy, kaarra kärryt rauhallisella liikkeellä eteen. Etäisyys kasvaa, kun suoristat käsivartesi.

Monikäyttöinen kauppalappu

Kirjoita ostoslista post it -lapulle. Hedelmäosastolla saat lapun avulla pussin auki helposti ja hygieenisesti. Paina lappu pussin suulle ja vedä kädellä toiselta puolelta, niin pussi aukeaa.

Lajittele vasta autolla

Kaupassa asioidessa on usein jonotettava ja odotettava edellä eteneviä asiakkaita täysine ostoskärryineen. Laita ostokset nopeassa tahdissa kärryyn ja lajitte ne kasseihin vasta autolle tultaessa.

Kotiinpaluu hygieenisesti

Kun tulet kotiin kaupasta, riisu kenkäsi ja avaa vessan ovi jalallasi käyttäen varpaitasi ”väliaikaisina sormina”. Näin vältät kahvan koskettamisen ennen käsienpesua.

Lisää niksejä:

JULKAISTU   7.1.2021TEKSTI   Elina KaremoKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)