Vinkit tummille silmänalusille

Minulla on tummat silmän-aluset. Miten peitän ne parhaiten ja niin, etten korosta silmäryppyjäni?

Ida Jokikunnas, meikkitaiteilija ja stylisti: ”Silmänalusten hyvä kosteutus mahdollistaa parhaimman lopputuloksen ja ehkäisee jo itsessään tummuutta. Kosteuta silmiä ympäröivä iho huolellisesti ennen meikkausta ja anna voiteen asettua muutama minuutti ennen meikin levitystä. Valitse ihon sävyäsi mahdollisimman lähellä oleva kosteuttava ja koostumukseltaan kevyt peitetuote silmien alle. Painele peitevoide kevyesti sormin tai siveltimellä, älä vedä. Valokynä viimeistelee tummuuden häivyttämisen. Levitä valokynää kevyesti varjokohtiin ja silmien sisänurkkiin. Painele se juuri niihin kohtiin paikoilleen, jolloin et korosta esimerkiksi silmäpusseja. Muista, että liian vaalea peitevoide vain korostaa silmänalusten tummuutta ja paljon käytettynä korostaa juonteita.”

Suositellut tuotteet K-Citymarketista:

1 Rimmel Lasting Radiance Concealer & Eye Illuminator -peitevoide myös silmänympärysiholle 9,90 €. Tuote levittyy helposti ja sisältää muun muasssa C-vitamiinia, joka vähentää väsymyksen näkyviä merkkejä. Suojakerroin 25.

2 Voidemainen Lumene Nordic Chic Highlighter -valokynä 13,50 € sisältää valoa heijastavia ainesosia, jotka kirkastavat tummia silmänympäryksiä.

3 Kevyt ja kostettava Garnier Bio Anti-Wrinkle luomusertifioitu silmänympärysvoide kaikille ihotyypeille 10,99 €.

Hanki ainakin tämä! Luomenpohjustaja pitää silmämeikin paikoillaan. Essence I love colour intensifying eyeshadow base -luomiväriprimer 3,09 €, K-Citymarket.

Miten pohjustaa silmäluomien iho niin, että meikki pysyy paikallaan?

Asiantuntijana Ida Jokikunnas: ”Luomiprimer tai voidemainen luomiväri pitävät hikoilevan luomen meikit paikoillaan. Voidemainen luomiväri toimii jo itsessään silmämeikkinä. Sitä voi käyttää arkenakin silmiä korostamassa.”

Suositeltu tuote: IsaDora All Day Wear Eyeshadow -voidemainen luomiväri 14,50 €, valikoidut K-Citymarketit.

Miten löydän sopivan meikkituotteen sävyn kasvoilleni?

Asiantuntijana Ida Jokikunnas: ”Ihon sävy vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Kun löydät hyvän meikkivoiteen sävyn, hanki siitä sekä tummempi että vaaleampi sävy ja sekoita niistä kämmenselälläsi kuhunkin vuodenaikaan sopivin sävy kasvoillesi.”

Suositeltu tuote: Wet’n Wild Photo Focus Foundation -meikkivoide 9,90 €, K-Citymarket.