kevätmeikki

Luonnollinen meikki juhlaan

Kauneustoimittaja Ida Jokikunnas opastaa kuinka pitää kasvot lähes meikittömän näköisenä, vaikka kasvoilla onkin meikkiä.

Uuden ajan juhlameikki ei ole enää paljon meikkiä ja tummat silmät tai vahvat huulet. Meikitön juhlameikki on tärkein avain luonnolliseen juhlaeleganssiin.

Meikittömyydellä tarkoitetaan sitä, että iho ja kasvot kokonaisuutena pyritään pitämään lähes meikittömän näköisenä, vaikka kasvoilla onkin meikkiä. Silloin korostetaan ihon upeutta ja tehdään raikkaampi versio sumusilmistä. Tämä selkeästi luonnollisempi juhlameikki vie vuosia pois kasvoilta.

Meikitön juhlameikki

  1. Kosteuta ja pohjusta iho huolellisesti. Lisää meikkivoidetta kevyesti iholle vain niihin kohtiin, jotka tarvitsevat peittoa tai tasoitusta. Lisää sitten hehkua ja kuultoa iholle kasvojen korkeimpiin kohtiin unohtamatta luonnollista rusoitusta poskille. Sipaise lämpöä aivan kevyesti niihin kohtiin, joihin kevätaurinko paistaa. Unohda puuteri kokonaan, jotta iho kuultaa luonnollisena kuin siinä ei olisi meikkiä lainkaan.

  2. Levitä luomille kevyesti eri nudesävyjä, mattaista luomivakoon ja helmiäistä liikkuvalle luomelle sekä silmien sisänurkkiin. Rajaa kevyesti ruskealla rajauskynällä yläripsien alapuolelta aivan ripsien tyveen ja levitä sitten aavistuksen tummenpaa sävyä rajauksen tavoin ripsien yläpuolelle. Tällä saat terävöitettyä katseen ja silmämeikin kevyen sumuisuuden. Harjaa lopuksi ripsiväriä ylä- ja alaripsiin.

  3. Harjaa vielä kulmat läpi ja vahvista niitä kevyesti kulmakynällä tai kulmapuuterilla. Muista piirtää karvamaisin vedoin kulmien lomaan ns. lisää karvoja. Tämä tyyli takaa luonnolliset kulmat ilman tarkkoja viivoja. Harjaa lopuksi kulmat vielä läpi, jotta kynän tai siveltimen jälki pehmentyy.

  4. Valitse huulille lähellä omien huultesi oleva nudesävy. Nudehuulet korostavat omia huuliasi näyttämättä meikatuilta. Rajaa huulesi tarvittaessa ja levitä puna. Lopuksi voit lisätä myös metallinhohtoista huuliväriä tai kiiltoa tuomaan muhkeutta huulille ja pienen särmän muutoin luonnolliseen juhlameikkiin. Voit myös lisätä samaa tuotetta silmiin liikkuvalle luomelle, joka sitoo meikin kauniiksi kokonaisuudeksi.

JULKAISTU   2.5.2018TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Janita Autio

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?