Kengät ovat yksi miestenkin pukeutumisen kulmakivistä. Talven väistyttyä on aika siirtyä keveämpiin kevätkenkiin, olivatpa ne sitten puoli- eli nauhakengät, loaferit tai tennarit.

Miesten nauhakenkiä luokitellaan kenkien leikkausten ja nauhoitustyyppien mukaan. Nauhakengissä on kaksi perusversiota: oxford ja derby. Nämä nimitykset tulevat Brittein saarilta.

Oxford-tyyppisissä kengissä on pidempi etupäällinen, mistä johtuen istuvuus on vaikeammin säädettävissä kuin derby-tyypissä. Tämän vuoksi derby-tyyppiset nauhakengät ovat suosituimpia suomalaisten rintavissa jaloissa.

Oxfordia pidetään muodollisimpana kenkätyyppinä ja se sopii varmasti kaikkien pukujen kanssa meillä ja maailmalla.

miesten kengat 2

Myös hieman rennommat ja kevyemmät kengät, loaferit ja mokkasiinit, eroavat toisistaan rakenteensa vuoksi. Mokkasiinit on valmistettu pehmeästä materiaalista ja niissä on yleensä nauhat. Mokkasiinit ovat alunperin Amerikan alkuperäiskansan, intiaanien, käyttämiä kenkiä. Useasta eri nahan palasta valmistetut loaferit ovat jalkaan helposti laitettavat kengät ilman nauhoja.

Tennareiden historia juontaa juurensa urheilujalkineisiin. Nykyään ne voivat myös olla nahasta tai mokkanahasta valmistettuja. Yhdet maailman suosituimmat tennarit, Converse All Stars, valmistettiin alunperin koripallon pelaajille.