K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Mikko Koivukangas: Työstä pitää osata myös irtaantua

Mikko Koivukangas: Työstä pitää osata myös irtaantua

Henkilöt
”Nykyään pidämme vaimoni kanssa mielellämme ihan kun­nolliset lomat”, kertoo Mikko Koivukangas, Vantaa Tammiston Intersport-kauppias.

Tämän oivalsin

Visiosta

Olen työskennellyt urheilukaupassa 16-vuotiaasta. Vähitellen aloin yhä enemmän visioida, mitä ratkaisuja itse tekisin kauppiaana ja mikä voisi toimia paremmin. Kun en käynyt kouluja sen suuremmin, niin minulla oli kaksi vaihtoehtoa: opiskelu tai yrittäjyys. Oli siis pakko saada oma kauppa! Halusin rehellisesti sanottuna testata, kävisikö kauppa ja onnistuisiko organisaation rakentaminen omilla ideoilla.

Asuinpaikasta

Olemme olleet vaimoni Marjan kanssa Intersport- kauppiaina nyt yhdeksän vuotta. Keväällä 2021 muutimme Rovaniemeltä Vantaalle ja aloitimme kauppiaina Tammistossa. Suurin syy oli valinta siitä, missä haluamme oikeasti asua vähän pidempään. Rovaniemellä meillä oli hyvä kauppa, joten muutosta piti oikeasti miettiä. Toinen houkutteleva asia oli iso kauppa ja ison kaupan haasteet; silloin omasta työstä saa enemmän irti. Nyt kun lapsemme ovat 2–10-vuotiaita, emme ole muuttamassa heti uudestaan.

Rooleista

Jokaisen meille palkatun työntekijän pitää olla omassa roolissaan parempi ammattilainen kuin minä. Kun työntekijän asenne on kohdillaan, niin työt oppii tekemällä, persoonaa ei voi muuttaa. Jokaiseen tehtävään tarvitaan omanlaisensa ihminen. Huippumyyjää ei ikinä kannata panna konttoriin, missä tarkkaavaisuus ja järjestelmällisyys ovat tärkeimmät ominaisuudet. Jos työmoraali on kohdillaan, ei ole olemassa huonoja työntekijöitä. On vain väärässä roolissa olevia työntekijöitä. Omalla mukavuusalueella saa itsestään parhaiten irti.

Käytäväpuheista

Minulla menee työpäivästä helposti kolmasosa käytäväkeskusteluihin työntekijöiden kanssa. Koen olevani parhaimmillani keskustellessani henkilöstön kanssa. Pysyn kartalla, mikä on kenenkin fiilis ja yleisvire. Samoin saan esille mahdolliset vaikeudet, jotka pitäisi voittaa. Juurisyihin puuttuminen nopeasti estää ikävien asioiden kasaantumisen. Rehellinen kommunikointi on iso asia työilmapiirin kannalta, eikä silloin pääse syntymään haitallista hierarkiaa. Meillä kukaan ei ole toisen yläpuolella. Olikin hienoa nähdä, että työyhteisön tyytyväisyyskyselyssä pisteemme olivat 94,4/100. Se on kaikkien ansiota.

Vastakohdista

Meillä on Marjan kanssa selkeä työnjako, vaikka meillä onkin yhteinen työhuone. Olemme toistemme vastakohtia, mutta niin kai se usein on parisuhteessa – ja silloin elämä toimii. Toinen paikkaa vahvuuksillaan toisen heikkouksia. Samalta pohjalta ponnistavat työroolimmekin. Minä huolehdin isosta kuvasta ja työntekijöistä. Marja keskittyy kollegansa kanssa tekstiilipuoleen. Marjan ei tarvitse olla kiinni työssä 24/7. Se on hyvä, sillä kotona on perhekin pyöritettävänä. Roolit muovautuivat itsestään, vaikka olemme niistä puhuneetkin. Koemme tärkeäksi sen, että molemmat ovat mukana samassa bisneksessä. Kumpikin ymmärtää tilanteet työpaikalla ja osaa joustaa, kun se on tarpeen.

Kuka?

Mikko Koivukangas, 35, on Vantaan Tammiston Intersport-kauppias yhdessä vaimonsa Marjan, 36, kanssa. Aikaisemmin olleet kauppiaina Ylivieskassa ja Rovaniemellä.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 9/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 35 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
1 0 0
Pursotin hukassa?
Juhlat tulossa ja kakku pitäisi koristella. Taas pursotin hukassa tai sitä ei ole. Ei hätää. Kertakäyttöhanskasta saat oivan pursottimen jättämällä etu- tai keskisormen pursotukseen. Muut sormet solmitaan kiinni. Kermavaahto hanskan sisään ja näin sinulla on toimiva pursotin.
0 2 0
Kukkien kastelu siististi
Säilytä tyhjentynyt ketsuppipullo kukkien kasteluun ja täytä se vedellä. Purista pullosta vettä suoraan kukkamultaan sopivan määrän. Ei kastu pöytäliina.
0 0 0