K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Mittaa ruokaostostesi ravintoarvot

Mittaa ruokaostostesi ravintoarvot

Kodin talous
Uudistunut K-Ostokset-palvelu paljastaa, kuinka paljon oikeasti ostat sokeria, suolaa, kasviksia, kalaa ja punaista lihaa.

JOKAINEN MEISTÄ ON kuullut, että päivän aikana olisi hyvä syödä puoli kiloa kasviksia. Mutta näkyykö määrä oikeasti kauppakassimme sisällössä? K-ryhmän asiakkaat voivat nyt seurata ruokaostostensa ravintoarvoja K-Ostokset-palvelussa. Nettiselaimessa tai mobiilisovelluksessa näkyviä tuloksia on mahdollista selata jopa vuoden ajalta ja verrata tietoa kansallisiin ravitsemussuosituksiin. Tiedot tallentuvat palveluun Plussa-kortilla tehdyistä ostoksista.

Ilmaisessa K-Ostokset-palvelussa on voinut aikaisemmin tarkkailla ruokakassinsa kotimaisuustasoa, hiilijalanjälkeä ja hintaa. Käyttäjät ovat toivoneet palveluun myös apuvälineitä, joiden avulla he voisivat muuttaa elämäntapojaan terveellisemmiksi.

– Asiakkaamme kokevat tärkeäksi, että heillä on mahdollisuus saada näkymä omiin ostoksiin sekä työkaluja valintojen punnitsemiseen ja niiden vaikutusten seurantaan. Me puolestamme pidämme tärkeänä, että voimme palauttaa dataa asiakkaiden käyttöön ja siten tarjota tietoa, joka aidosti auttaa arkipäiväisten valintojen tekemisessä, perustelee K-ryhmän analytiikasta, datasta ja kanta-asiakkuuksista vastaava johtaja Minna Vakkilainen.

K-Ostoksien avulla Plussa-asiakkaat voivat asettaa itselleen myös kulutustavoitteita. Palvelu auttaa tarjoamalla vaihtoehtoisia tuotteita, joilla Plussa-jäsenet voivat lisätä ostostensa terveellisyyttä ja kotimaisuustasoa, tai vaikkapa vähentää ruoasta kertyviä hiilidioksidipäästöjä. Omaa ostoshistoriaa pääsee tutkimaan tuotekohtaisesti.

Vakkilainen kertoo, että asiakkaat ovat olleet tiiviisti mukana K-Ostosten Ravintovalinnat-mittarin kehitystyössä.

– Kaikkiaan tavoitteena on tarjota datan pohjalta näkymä omiin valintoihin suhteessa virallisiin ravitsemussuosituksiin. Moni yllättyy varmasti siitä, mistä oma suolan- tai sokerinkulutus oikeasti koostuu.

K-Ostoksilla on jo liki 200000 käyttäjää, ja määrä kasvaa.

ravintoarvot k ostokset mobiilit

Syönkö liikaa piilosokeria?

Painonpudottaja tietää, että laihdutuskuurilla kannattaa pysytella kaukana herkuista. Hetkellinen kaloritaulukoista innostuminen ei kuitenkaan riitä, jos ihminen haluaa muuttaa ruokavaliotaan pysyvästi terveellisempään suuntaan.

K-Ostokset-palvelun Ravintovalinnat-mittari hyödyntää kansallisia ravitsemussuosituksia, joihin asiakas voi verrata ostoksiaan punaisen lihan, kasvisten, kalan, suolan ja sokerin osalta jopa vuoden ajalta. Palvelun avulla kauppakassista on helppo jäljittää tuotteet, joista perheen ruokavalioon kertyy vaikkapa toistuvasti liikaa piilosuolaa tai -sokeria. Suuntaa yksilökohtaisesta kulutuksesta saa, kun palveluun syöttää perhekunnan koon. Ostosten terveellisyyden kehitystä on helppo seurata.

Suosinko suomalaista?

Kotimaisten tuotteiden ja palveluiden merkitys on kasvanut tänä vuonna koronapandemian myötä. Jos jokainen Plussa-talous lisäisi kotimaisten tuotteiden ostoa 21 eurolla vuodessa, se toisi 780 henkilötyövuotta lisää kaupan alalle.

K-Ostosten avulla käyttäjä voi tarkkailla tuoteryhmäkohtaisesti ostamiensa ruokien kotimaisuustasoa ja asettaa tavoitteen kasvattaa sitä.

Mistä päästöt kertyvät?

Jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa omaan hiilijalanjälkeen arkisilla valinnoilla, joita teemme viikoittain myös ruokakaupassa. Viime vuonna K-Ostokset -palveluun kehitettiin hiilijalanjälkimittari, jonka avulla Plussa-korttia käyttävät asiakkaat näkevät omien ruokaostostensa hiilijalanjäljen. Hiilijalanjälkimittari näyttää ostoksista vuoden aikana kertyneet kokonaispäästöt, mutta kulutushistoriaa voi vertailla myös kuukausi- tai tuoteryhmäkohtaisesti.

K-Ostokset tarjoaa myös konkreettisia vinkkejä, joilla oman ruokakassin sisältöä voi tuunata ilmastoystävällisemmäksi. Palvelu opastaa hävikkiruuan vähentämiseen ja antaa kasvisruokareseptejä.

Mihin raha kuluu?

Ruokamenot muodostavat ison osan kotitalouksien kuluista. Heräteostot ja huono ennakkosuunnittelu nostavat kuukausittaista kauppalaskua äkkiä sadoilla euroilla.

K-Ostokset-palvelussa ruokakuluja on mahdollista seurata vuositasosta viikkolukemiin saakka, mutta myös tuotekohtaisesti. Kassajonosta mukaan säännöllisesti tarttuva pastilliaski tai suklaapatukka voi näkyä vuoden ostoissa yllättävän suurena summana.

Voiko tähän luottaa?

K-Ostokset-palvelun tiedot perustuvat Plussa-korttiostoksista kerättävään dataan ja antavat asiakkaalle suuntaa K-ryhmän kaupoista tehtyihin ostoihin. Tuotetietojen tarkkuudessa voi olla eroja, sillä yksittäisten kauppojen tuotevalikoima vaihtelee. Tuotteiden tiedot perustuvat kansallisen tuotetietopankin tietoihin sekä K-ryhmän itse rikastamaan tuotedataan.

Parhaan hyödyn palvelusta saavat asiakkaat, jotka keskittävät ostokset K-ryhmän kauppoihin.

Näin käytät K-Ostokset-palvelua

Luo K-Ruoka.fi:ssä tai K-Ruoka-sovelluksessa oma K-Tunnus. Tunnistaudu palveluun ensimmäisen kerran verkkopankkitunnuksillasi ja hyväksy käyttöehdot. Tämän jälkeen palvelu on aina käytettävissä kännykässäsi tai nettiselaimessa.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 7 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0