mökkisisustus 1

Näin piristät kakkoskotia

Pieneen kakkoskotiin sopivat monikäyttöiset, pinoutuvat ja vähän lattiatilaa vievät sisustusratkaisut. Poimi vinkit oman kesäkodin sisustukseen.

Sinisiä unia

Tumma, levollinen väripari on hyvä valinta makuuhuoneeseen. Borås Anno-tapetin juuret ulottuvat lähes 500 vuoden taakse. Tapetti sopii hienosti makuuhuoneen rentoon tyylin, sinisen pariksi. Tapetin löydät K-Raudasta.

mökkisisustus 2

Tarpeisiin sopiva

Pinoutuvat jakkarat ja suurennettava klaffipöytä ovat käteviä pienten tilojen kalusteita. Jakkarat toimivat myös yöpöytinä tai apupöytinä olohuoneessa. Tuoleiksi valittiin pihakalustetuolit tyylikkään ulkonäön ja monikäyttöisyyden vuoksi. Tilaan kuin tilaan sopiva tikashylly vie vähän lattiatilaa.

mökkisisustus 3

Pyykkipussi kierrättäen

Tee Pirkka-kestokasseista ja kahdesta parista vanhoja farkkuja tilava ja ryhdikkäästi seisova pyykkipussi. Amppeli solmittiin näppärästi juuttinarusta. Kasvin suojaruukku on harmaaksi maalattu säilyketölkki.

mökkisisustus 4

Katso ohjeet amppelin ja pyykkipussin tekoon.

Näin piristät mökin sisustusta

  1. Siivoa kaikki turha roina pois. Mieti, onko mökki säilytyspaikka tavaroille, joita on kertynyt vuosien varrella, ja ovatko kaikki kalusteet tarpeen. Turhasta tavarasta karsittu tila on parempi kuin täyteen ahdettu. Käy myös läpi kaapit. Tarvitsetko kaikkia pyyhkeitä ja lakanoita? Kenties osa niistä on kulahtaneita eivätkä kaunista ympäristöä. Hankkiudu tarpeettomasta, rumasta eroon.
  2. Korjaa rikkinäiset kalusteet. Puiset kalusteet uudistuvat ja siistiytyvät maalilla. Maalaaminen on edullisin ja ekologinen tapa uudistaa sisustusta.
  3. Uudista mökin ilme tekstiileillä, koristetyynyillä, verhoilla, matoilla ja huovilla. Jos pidät käsitöistä, neulo tai ompele niitä itse. Vanhoista trikoovaatteista voi leikata paksua lankaa, jolla voi neuloa nopeasti koristetyynyjä. Vanhoissa vaatteissa tai sisustustekstiileissä on kenties hienoja kuoseja, joita voi ommella uusia tyynyjä.
  4. Maalaa vanhat kukkaruukut uusiksi, hanki muutama uusi kasvi ja tee niille itse naruamppeleita.
  5. Seinien olemus vaikuttaa yleisilmeeseen. Jos tapetit ovat repeytyneet tai laikukkaat, seinät ruman värisiä, ei auta vaikka kuinka uudistat sisustusta. Maalaus on edullisin ja radikaalein tapa uudistaa sisustusta tapetoinnin lisäksi. Tapeteilla luo kodikkuutta, tapetit sopivat hyvin mökkisisutukseen juuri nostalgisuuden vuoksi. Maalattu lattia on edullisin lattiaremontti.

Katso myös lisää vinkkejä mökin sisustukseen

Lisää sisustuksesta kiinnostuneille:

JULKAISTU   5.6.2017TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Kinnari

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?