Päivitä mökki ja sen sisustus tähän päivään. Tuo vanhojen kalusteiden rinnalle uusia rennosti sekaisin.

1. Käytännöllistä sisustusta

vierassanky.jpg Mökki on paikka, jossa sisustus saa olla reilusti funktionaalinen. Lisää tilaa saat käyttämällä yhtä kalustetta useisiin tarkoituksiin.

Esimerkiksi kertopuusta valmistettu laveri toimii yksinkertaisena varasänkynä, jonka päälle voit asettaa vielä muutaman varapatjan. Kietaise varapatjat päiväpeittoihin, jotta kokonaisuus näyttää siistiltä ja sohvamaiselta.

Vieraita varten varapatjat on helppo levittää lattialle siskonpediksi.

2. Stylistinä luonto?

tapetti-ja-tuolit.jpg Kun päivität mökin sisustuksen vastaamaan omaa makuasi, päästä rohkeasti irti vääränlaisesta nostalgiasta. Karkeasti sanottuna luovu romusta. Säästä vain helmet ja klassikot, ja anna niiden jatkaa tarinaansa.

Ja anna mennä! Joskus parhaat ideat mökille ovat minimalistisia, toisinaan on taas ihan pakko vetää suuret linjat isolla seinään. Mieti esimerkiksi näitä kahta kuvan elementtiä, ottaisitko sinä ne mökkiisi yhdessä vai erikseen:

  • Mökin keittiöön sopii kaunis, nostalginen tapetti, jonka kuviomaailma on kuin suoraan pihan kukkakedolta. Runsaaseen, kuviolliseen tapettiin voi yhdistää yksinkertaisen boordin, joka tuo hauskasti vanhanajan tunnelmaa modernilla tavalla.
  • Metsä tai puutarha on aarreaitta! Poimi korsista, heinistä, luonnonkukista ja istutuksista huolettomasti rönsyileviä kimppuja, ja tuo kesä tupaan.

3. Päivitä mökkisaunan eteinen

pyyhekoukku.jpg Jokainen mökki on erilainen ja jokaisen mökin sisustus huokuu paitsi rakennuksen, myös sen käyttäjien tarinaa ja luonnetta.

Jos mökkisi ei ole pitkäjalkainen arabialainen, vaan hyvin maadoitettu suomenhevonen, ja sinä samaa sukua, kuvan leveä raakalauta saattaisi olla tyyliinne hyvin istuva ratkaisu. Se ei ole hirttä, mutta silti siinä on samaa rouheaa fiilistä. Käsittele muuten raakalauta kevyesti lakalla, jotta käsiin ei tartu tikkuja.

Kuvan ripustin sen sijaan voisi käydä ihan kaikenlaisten hevosten talliin. Tai siis saunan eteiseen! Teimme puutangosta hauskan pyyhetelineen, jonka päihin voi pujottaa ripustusta varten vaikka juuttiköyttä.

Huomaa myös sisätilaan tuotu ulkovalaisin. Ei hullumpi ratkaisu saunan eteisessä, sillä se kestää myös kosteutta.

Jos sauna kaipaisi jotain uutta, katso ehdottomasti tämä saunan sävytyksestä kertovan juttumme! Katso myös lisää ideoita mökille K-Raudan verkkosivuilta, ja muista piipahtaa myös tarkistamassa K-Raudan tapettivalikoima.