muotitrendit Kasari hero

Muotitrendit 2019: naisellista kasaria

Muoti kulkee minimalismista runsauteen. Värit ovat nyt kirkkaita, korut ja röyhelöt yhtä suuria kuin Dallas-sarjassa aikoinaan.

Muoti kulkee minimalismista runsauteen tänä vuonna. Kasarityyli on näkynyt muodissa jo usean sesongin ajan, eivätkä muotisuunnittelijat ole vieläkään kyllästyneet 1980-lukuun.

Vuonna 2019 näemme kivipestyä farkkua, isoja trenssitakkeja, korkeavartisia kasaribuutseja ja porkkanamalllisia housuja.

Värit, kuten laventeli, fuksia ja keltainen ovat kirkkaita, ja korvakorut ja röyhelöt yhtä isoja kuin Dallas-sarjassa aikoinaan. Trendilaukkuna jatkaa vyötärölaukku, mielellään elegantti ja nahkainen.

Vyolaukku

– Kaiken kasaritykityksen vastapainona nähdään paljon murrettuja 1970-luvun sävyjä: ruskeaa, okraa ja sinappia. Myös kokobeigeä nähtiin catwalkeilla, kertoo Mia Frilander, muoti- ja kauneustoimittaja ja Musla-nettijulkaisun kirjoittaja.

Diana tyyli-ikonina

Prinsessa Diana on kevään tyylimuusa ja jopa hänen urheilutyylinsä inspiroi.

Diana

– Kevään yllättävin trendi on pyöräilysortsit. Diana yhdisti ne väljään collegeen, urheilusukkiin ja korkeavartisiin lenkkareihin, mutta catwalkeilla ne nähtiin myös bleiseriin yhdistettynä, kertoo Mia Frilander.

Myös kuviolliset sukkahousut tulevat taas, ja kukkamekot pitävät pintansa. Nyt kannattaa yhdistää eri kukkaprinttejä samaan asuun tai testata leopardikuosin ja kukkaprintin yhdistelemistä.

Muotitrendit Kukkakuosit

Toisaalta herkät valkoiset pitsimekot ovat edelleen kesän trendimekkoja. Ne kannattaa Frilanderin mukaan yhdistää nyörisandaaleihin.

Pitsi

– Kasaritrendillä on sormensa pelissä tässäkin kuosien sekamelskassa. More is more! Kivoja kukkamekkoja löytää second hand -liikkeistä, sillä 1990-lukua henkivät Laura Ashley -tyyppiset söpöt kukkamekot ovat myös muotia.

Paljon kaikkea ja näyttävää

Koska muoti on aina muutoksessa ja vastakohdat seuraavat toisiaan, minimalistisen muodin jälkeen tulee maksimalismi.

Farkku-ja-vari

Näin mukavasta, aikuiselle naiselle sopivasta ja hieman arvokkaasta tyylistä mennään jälleen kohti nuorekkaampaa, leikittelevämpää ja perinteisemmin seksikkäämpää tyyliä.

– Väljistä kaapumaisista vaatteista mennään nyt kohti paljastavampaa tyyliä. Tiukat minimekot ja -hameet, korkeat korkokengät ja 1970-luvun platform-korot sekä verkkosukkahousut tekevät paluun, kertoo Mia Frilander.

– Osittain muutos johtuu siitä, että muoti on raakaa bisnestä ja nyt muotitalojen omistajat havittelevat nuoren z-sukupolven rahoja. Siksi muoti on nyt nuorekkaampaa ja näemme esimerkiksi enemmän logoja.

Los Angelesin yöelämästä toimistoon

– Vuoden 2019 pintatrendit sopivat ehkä enemmän Los Angelesin yöelämään kuin suomalaistoimistoon, mutta minimalismi ei ole katoamassa muodista. Monet merkit tarjoavat edelleen elegantteja ja käytännöllisiä arkivaatteita - ja tulevat tarjoamaan jatkossakin, Mia Frilander ennustaa.

– Moni työssäkäyvä aikuinen nainen arvostaa mukavia vaatteita, joissa on helppo liikkua.

Beige

Hän itse innnostuu 70-luvusta, paisley-kuviosta ja ruskeista kukkaprinteistä.

– Voisin laittaa ylleni virkatun pitsimekon, ja heittää sen uikkareiden ylle sekä lisätä mukaan nilkkarenkaita ja isoja kultaisia kaulaketjuja. Taidan kaivaa virkkuukoukun esiin! Muuten olen innostunut porkkanamallisista kasarinahkahousuista, kertoo Mia Frilander suosikeistaan.

JULKAISTU   13.2.2019TEKSTI   Tanja RinkinenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?