Lähihoitajaksi opiskeleva Tiina Tähtinen oli pyllähtää tuolilta hämmennyksestä, kun sai sähköpostin, jossa kerrottiin hemmottelutuokion voitosta. Hän oli saanut pääpalkinnon K-Citymarketin Kauneuskuvaston kilpailusta. Seuraksi muutoshetkeen lähti tytär Tiia Lehti, ja kaksikko matkasi Jokioisista Helsinkiin.

Naiset antavat meikkitaiteilija Suvi Tiilikaiselle vapaat kädet L’Oréal Paris -studiolla Helsingin Kampissa. Tiina käyttää vain harvoin meikkiä, eikä työharjoittelussa vanhusten palvelutalossa edes kynsilakka ole sallittua. Tiia-tytär työskentelee koulunkäyntiavustajana, mutta ehostaa itseään arkisin lähinnä puuterilla ja ripsivärillä.

Tiina ennen

– Uskon, että Suvi ammattilaisena näkee, mikä minulle sopii. Arkimeikkiin toivon vinkkejä, Tiina miettii.

Inspiraationa kauniit kulmat

Suvi tarkastelee ensin hetken Tiinan piirteitä.

– Tiinalla on todella kauniit ja tuuheat kulmat, joita aion korostaa. Silmämeikkiin käytän Nude-palettia, jossa on ihania maanläheisiä sävyjä. Silmät rajaan mustalla Superlinerilla, Suvi kertoo.

Suvi levittää ensin Tiinan kasvoille Nude Magique Blur Cream -pohjustustuotetta. Se tasoittaa ihon pintaa ja poistaa kiiltoa. Silmäluomet hän pohjustaa True Match Consealer -tuotteella, joka myös peittää ihon punaisuutta.

Muuttumisleikki Tiina

– Tiinan meikissä pääpaino on silmissä, jolloin katseeseen saadaan voimaa. Meikkaan ensin vain toisen silmän, jotta Tiina itse näkee eron ja ehkä oppii jotain, Suvi toteaa ja sujauttaa muutamia ripsitupsuja Tiinan omien ripsien lomaan.

Sipaisu punaa viimeistelyksi

Tiinan kynnet Suvi lakkaa punaisella 550 Rouge Sauvage -lakalla, joka saa Tiinan huokailemaan ihastuksesta. Huuliin Suvi sivelee pehmeää punaa. Huulet eivät kaipaa nyt vahvoja sävyjä, sillä silmissä on jo voimakas meikki.

– Näin yleisilme pysyy huolettomana eikä ole liian tärkätty, Suvi vinkkaa.

Tiina on käynyt viikkoa aiemmin kampaajalla, eikä lyhyelle poikatukalle tarvitse tehdä juuri mitään pesun ja kuivauksen jälkeen. Hän on lopputulokseen enemmän kuin tyytyväinen.

Tiina jalkeen

– Peili meinasi pudota kädestä kun näin itseni. Olen todella yllättynyt ja tyytyväinen.

Rockhenkiset hiukset suorennusraudalla

Kun äitiä meikataan, Tiia istahtaa kampaaja Ester Räisäsen tuoliin.

Tiia ennen

Ester pesee Tiian hiukset L’Oréal Elvital Extraordinary Clay -uutuushiustuotteilla ja hellii häntä rentouttavalla päähieronnalla. Hiusten kuivauksen jälkeen Tiia saa suorennusraudalla tehdyt kiharat.

– Teen hiuksista rockhenkiset. Möyhin ja pörrötän niitä vielä käsilläni kihartamisen jälkeen, Ester kertoo ja suihkauttaa hiuksiin Elnettin hajusteetonta Extra Strong -hiuskiinnettä.

Tiialle se sopii, sillä useimmiten hän pitää hiukset kiinni pinnillä tai letillä, etteivät ne tipahda silmille ja ole tiellä.

– Kiharat tuntuvat kivoilta. On ihanaa olla toisten laitettavana, Tiia tuumaa.

Kuulas iho pääsee oikeuksiinsa

Vaikka Tiiakaan ei ole intohimoinen meikkaaja, yhdestä rutiinista hän ei luovu.

– Puhdistan kasvot hyvin ja käytän voiteita. Kosteutus on tärkeä omalle iholleni oli sitten kesä tai talvi, Tiia kertoo.

Suvi ihastelee Tiian kuulasta ihoa ja kertoo heti keskittyvänsä meikissä siihen.

Muuttumisleikki Tiia

– Käytän Tiialla True Match -highlight-tuotetta, sillä se näyttää tosi kauniilta näin hyvinhoidetulla ja tasaisella iholla, Suvi toteaa.

Suvi peittää hieman punoittavat nenänpielet True Match Consealerilla. Kulmissa hän käyttää puuterimaista kulmatuotetta ja sivelee sen päälle geeliä. Tiian kauniit posket saavat pinkin punan, joka saa hänen kasvonsa loistamaan. Huuliin Suvi sutii nuorekkaasti ohuen kerroksen sävyn 330 punaa, ja kynnet saavat harmaan sävyn kynsilakasta 664 Greige Amoureux.

Olipa onnistunut muutosleikki!

Pörrötukkainen blondi näyttää lopuksi kuin Marilyn Monroelta.

Tiia

– Upea kokonaisuus tuli, vau. En ole ylilaitettu ja minusta tuntuu itseltäni. Hyvillä mielin voin lähteä ovesta ulos keskellä päivää. Äitini meikki on myös tosi kaunis! En ole tottunut näkemään hänellä meikkiä, mutta se on tosi luonnollinen, Tiia kehuu.

Koska suunniteltu kasvohoito peruuntui, naiset saavat Goodie Bageissaan kotiin vietäväksi myös Pure Clay -kasvonaamioita, jotka kuorivat ihoa, antavat hehkua tai rauhoittavat.

Hemmotteluhetki on ollut ihana. Kotiin matkaa kaksi tyytyväistä naista uuden ilmeen kera.

Suvin vinkit aikuisen naisen meikkiin

  • Jos huulet ovat kauniit, korosta niitä. Jos käytät voimakkaita silmälasinpokia etkä osaa meikata, vahva huulipuna ja ripsiväri riittävät.
  • Tumma luomiväri nostaa silmän esille. Aikuisen naisen kannattaa käyttää mattaisia tai kevyesti helmiäisiä luomivärejä glittervärien sijaan.
  • Hyvät rajaukset ovat tärkeät. Kissarajauksen voi unohtaa, jos luomet laskeutuvat voimakkaasti. Rajaus kannattaa lopettaa siihen, mihin ripsetkin loppuvat.
  • Couperosasta huolimatta koko kasvoja ei kannata peittää meikkivoiteella. Mitä ohuempi voide, sitä parempi. Ihon virheet voi peittää paikallisesti.

Suvin vinkit nuoren naisen meikkiin

  • Uskalla olla luonnollinen äläkä käytä liian paksua meikkikerrosta, joka piilottaa ihon hehkun.
  • Instagram- ja YouTube-meikkaaminen on oma taiteenlajinsa. Luonnonvalossa ne usein näyttävät voimakkailta ja rajuilta.
  • Heijastavat highlight-tuotteet antavat iholle kauniin ja luonnollisen ilmeen ja ovat syrjäyttämässä kovaa varjostusmuotia.
  • Vaalealle iholle sopii kuulas pinkki poskipuna.