K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin kesytät autoskeptikon

Näin kesytät autoskeptikon

Kodin talous
Monissa perheissä väännetään kättä uuden auton hankinnasta. Miten asiaa epäilevän puolison saisi innostumaan auton vaihtamisesta?

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen lupautui vinkkaamaan pilke silmäkulmassaan ne faktat, joilla autokuumeinen voi selättää auton hankkimista vastustavan tai siihen epäilevästi suhtautuvan siipan kritiikin. Vesalainen kuitenkin muistuttaa, että tiukan faktatiedon ohella suostutteluun tarvitaan kosolti tunnepuoleen vaikuttamista.

– Vankkojen faktojen oheen tarvitaan ehdottomasti lahjontaa, lepertelyä ja aimo annos imartelua, Vesalainen pohtii.

1. Skeptikon väite: Uusi auto on huono sijoitus

On kieltämättä totta, että uuden auton arvo harvemmin nousee. Uudessa autossa on kuitenkin selkeitä plussia taloudellisessa mielessä. Se yleensä kuluttaa vanhaa autoa vähemmän polttoainetta – puhumattakaan sähköauton latauskustannuksista – ja mahdolliset korjauskustannuksetkin menevät takuun piikkiin.

Koska kaikki on uutta, yllättäviä kuluja ei synny renkaiden eikä muiden kuluvien osien hankinnasta. Vähäkulutuksinen ja -päästöinen auto on toki myös ilmastoteko. Helsingissä uuden vähäpäästöisen auton saa jopa paikoittaa kadunvarsiparkissa puoleen hintaan.

2. Skeptikon väite: Uusi auto ei ole vanhaa parempi

Uudessa autossa on ominaisuuksia, joita vanhan auton valmistumisen aikaan ei ollut edes keksitty. Tuliterä kärry on nykyaikaisemman turvavarustelunsa ja korirakenteensa ansiosta vanhaa samankokoista verrokkia turvallisempi. Vaikka vanhakin auto olisi saanut törmäystestissä viisi tähteä, on uudempi viiden tähden auto turvallisempi.

Autoa vaihtaessa on myös helppo päivittää auton varusteet perheen nykytarpeiden tasolle. Vanhaan autoon niiden hankkiminen voi olla mahdotonta tai vähintäänkin hintavaa. Esimerkiksi ajamista helpottava automaattivaihteisto ja autoilun mukavuutta sekä turvallisuutta parantava polttoainetoiminen lisälämmitin ovat monessa uudessa autossa jo vakiovarusteita.

3. Skeptikon väite: Autoa ei uskalla ostaa, kun automarkkinat ovat murroksessa

On totta, että automaailma muuttuu nyt vauhdilla. Perheen tarve uudelle autolle on kuitenkin tässä ja nyt eikä viiden vuoden päässä. Auton voi halutessaan myös liisata ostamisen sijaan. Silloin autoilun kuukausikulu on etukäteen tarkasti laskettavissa. Leasing poistaa myös kulkupelin haltijalta nopeaan arvonalenemaan liittyvän riskin.

4. Skeptikon väite: Vaihtamisesta on hirveästi vaivaa

Uutta autoa ostettaessa autoliike hoitaa paperien pyörittelyn ja byrokratian, esimerkiksi auton siirtämisen ostajan nimiin. Autoliike voi myös vakuuttaa ajoneuvon asiakkaan puolesta. Autokuumeisen puolison onkin hyvä vedota siihen, että hän hoitaa kaikki auton hankintaan tarvittavat toimet.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 14 ) Ei ( 31 )
Niksi-Pirkka
Oma paikka julkisissa
Haluatko ettei viereesi tule istumaan kukaan julkisissa? Laita kasvomaski naamalle, niin sinun viereesi istutaan vain pakon edessä
0 0 0
pussi pussista
pussi pussista
Multapusseista saa leikattua hyviä kahvallisia kantokasseja kasveille. Kestävät paremmin kuin kauppojen paperipussit (jotka nykyisin useissa kaupoissa maksavatkin). Isoimpiin multapusseihin sopivat puutarhajätteet. Pusseja voi käyttää monta kertaa, kun ovat niin kestäviäkin.
0 0 0
Kaulimella vetreäksi
Kaulimella vetreäksi
Ovatko lihaksesi jumissa? Kaulimella saat kätevästi lihaksiin hierontaa! Toimii erittäin tehokkaasti esimerkiksi etureisien, sekä säärien hierontaan. Pieni kaulin on tähän sopivin vaihtoehto. Kannattaa kokeilla myös saunassa.
0 0 0
Lapsilukko laatikostoon
Lapsilukko
Pitkävartinen kenkälusikka toimii hyvin laatikoiden kiinnipitämiseen. Ei pääse taapero tyhjentämään laatikoita.
0 3 0
Vesiletkun läpivienti
Jos vaikkapa saunan seinä on kaksikerrosrakenteinen ja olet tehnyt siihen letkun kokoisen reiän läpivientiä varten niin sen saaminen läpi jälkimmäisestä seinästä on haastavaa letkun pehmeydestä tai aikasemmasta kelalla olosta johtuen. Laita letkun sisälle suora metalli- tai puutappi niin johan onnistuu helposti.
0 1 0
Hyödynnä erätauot
Kun katsot jääkiekkoa voit erätauolla siivota, ota esille siivousvälineet ja tee erätauonaikana arkisia rutiiniluontoisia siivoustöitä, pölynpyyhkiminen , tavaroiden paikoilleen laitto ja jopa roskien vienti. Näin hoidat hienosti siivouksen ja seuraat samalla mielenkiintoista jääkiekkoa.
0 0 0