K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin kesytät autoskeptikon

Näin kesytät autoskeptikon

Kodin talous
Monissa perheissä väännetään kättä uuden auton hankinnasta. Miten asiaa epäilevän puolison saisi innostumaan auton vaihtamisesta?

Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen lupautui vinkkaamaan pilke silmäkulmassaan ne faktat, joilla autokuumeinen voi selättää auton hankkimista vastustavan tai siihen epäilevästi suhtautuvan siipan kritiikin. Vesalainen kuitenkin muistuttaa, että tiukan faktatiedon ohella suostutteluun tarvitaan kosolti tunnepuoleen vaikuttamista.

– Vankkojen faktojen oheen tarvitaan ehdottomasti lahjontaa, lepertelyä ja aimo annos imartelua, Vesalainen pohtii.

1. Skeptikon väite: Uusi auto on huono sijoitus

On kieltämättä totta, että uuden auton arvo harvemmin nousee. Uudessa autossa on kuitenkin selkeitä plussia taloudellisessa mielessä. Se yleensä kuluttaa vanhaa autoa vähemmän polttoainetta – puhumattakaan sähköauton latauskustannuksista – ja mahdolliset korjauskustannuksetkin menevät takuun piikkiin.

Koska kaikki on uutta, yllättäviä kuluja ei synny renkaiden eikä muiden kuluvien osien hankinnasta. Vähäkulutuksinen ja -päästöinen auto on toki myös ilmastoteko. Helsingissä uuden vähäpäästöisen auton saa jopa paikoittaa kadunvarsiparkissa puoleen hintaan.

2. Skeptikon väite: Uusi auto ei ole vanhaa parempi

Uudessa autossa on ominaisuuksia, joita vanhan auton valmistumisen aikaan ei ollut edes keksitty. Tuliterä kärry on nykyaikaisemman turvavarustelunsa ja korirakenteensa ansiosta vanhaa samankokoista verrokkia turvallisempi. Vaikka vanhakin auto olisi saanut törmäystestissä viisi tähteä, on uudempi viiden tähden auto turvallisempi.

Autoa vaihtaessa on myös helppo päivittää auton varusteet perheen nykytarpeiden tasolle. Vanhaan autoon niiden hankkiminen voi olla mahdotonta tai vähintäänkin hintavaa. Esimerkiksi ajamista helpottava automaattivaihteisto ja autoilun mukavuutta sekä turvallisuutta parantava polttoainetoiminen lisälämmitin ovat monessa uudessa autossa jo vakiovarusteita.

3. Skeptikon väite: Autoa ei uskalla ostaa, kun automarkkinat ovat murroksessa

On totta, että automaailma muuttuu nyt vauhdilla. Perheen tarve uudelle autolle on kuitenkin tässä ja nyt eikä viiden vuoden päässä. Auton voi halutessaan myös liisata ostamisen sijaan. Silloin autoilun kuukausikulu on etukäteen tarkasti laskettavissa. Leasing poistaa myös kulkupelin haltijalta nopeaan arvonalenemaan liittyvän riskin.

4. Skeptikon väite: Vaihtamisesta on hirveästi vaivaa

Uutta autoa ostettaessa autoliike hoitaa paperien pyörittelyn ja byrokratian, esimerkiksi auton siirtämisen ostajan nimiin. Autoliike voi myös vakuuttaa ajoneuvon asiakkaan puolesta. Autokuumeisen puolison onkin hyvä vedota siihen, että hän hoitaa kaikki auton hankintaan tarvittavat toimet.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 17 ) Ei ( 44 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0