K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Näin sisustaa luonnonystävä: puuta, maanläheisyyttä ja viherkasveja

Näin sisustaa luonnonystävä: puuta, maanläheisyyttä ja viherkasveja

Sisustus
Haluatko sopen, joka rauhoittaa ja luo hyvää mieltä? Sisusta luontoäidin opein ja ympäröi itsesi lämpöisillä puupinnoilla, maanläheisillä sävyillä ja sammaleenpehmeillä tekstiileillä.

Vihreä Hemtex 24h Leah -pussilakanasetti 39,99 €, keraaminen Hemtex 24h Viskan Vicky -säilytysrasia 9,99 €, Hemtex 24h Viskan Vicky -kynttilä 11,99 €, Hemtex 24 h Rustic -maljakko 24,99 €, Hemtex 24h Malva -lasipurkki 12,99 €, Hemtex 24h Rae -koristetyyny 14,99 €, vakosamettipintaiset Hemtex 24h Cord -koristetyynyt 14,99 €/kpl ja Hemtex 24h Johanna -torkkupeite 34,99 €. Vaaleanharmaa myhome-tyynyliina 4,99 €. Tuotteet: K-Citymarket.

Cello Pastoral -seinävalaisin 99,90 €, Cello-seinäpeili 39,90 €, Tuolilla kangaspintainen Cello-säilytysrasia 14,90 €, Boråstapeter Linen Rose Clay -tapetti 49 €/rulla, Cello Tammi Havana -hybridilattia 29,90 €/m². Sängynpäädyn valkoinen Cello-sisustuspaneeli 15 × 95 × 2 370 mm, 57,90 €/m². Tuotteet: K-Rauta. Seinällä Laura Itkosen keraaminen taideteos. Jakkara: Artek.

Luo sisälläkin luontoyhteys

PI323 sisustus 3 Luonnon hyvää tekevää voimaa voi tuoda kotiin nappaamalla perusopit biofiilisesta suunnittelusta. Sen tavoite on luoda ihmiselle ihanteellinen, rauhoittava tila ja vaalia luontoyhteyttä myös sisällä. Kun saat kuntoon nämä suuret linjat, olet jo pitkällä: Biofilian kulmakiviä ovat luonnonvalon maksimointi, raikas sisäilma ja varsinkin näkymä. Mielelle tekee hyvää, jos kodista näkyy luontoa tai edes yksi puu. Minimoi ärsykkeet ja häiritsevät asiat, kuten sotku ja epämiellyt-tävät äänet. Lisää sisustukseen viitteitä luontoon, onpa kyse materiaaleista, sävyistä, kuvioista tai muodoista.

Puurimoitusta muistuttavat, ohuista komposiittisäleistä ja huovasta valmistetut akustiikkapaneelit vaimentavat ääniä ja luovat tilan tuntua, 30 × 265 cm, 64,90 €/kpl. Väreinä oliivi, harmaa, tammi, musta ja valkoinen. Tuote: K-Rauta.

Näin luonnonystävä sisustaa - 5 parasta vinkkiä

PI323 sisustus 4

  1. Jos himoat trendisävyjä, valitse niistä luonnollisia ja maanläheisiä, kuten taivaansineä, laventelia tai metsänvihreää. Levollisella sävyllä kannattaa maalata koko huone: se vaikuttaa tehokkaimmin tunnelmaan.

  2. Uutuustapetit henkivät herkkää suvea. Murrettujen sävyjen parina näkyy nyt taivaansinistä. Kasvikuoseissa on ikuinen kesä. Jos tapetoit vain yhden efektiseinän, poimi kuosista maalisävy viereisiin seiniin.

  3. Puu on ekologinen ja kestävä materiaali, joka tuo sisustukseen lämpöä. Kotimaiset puulajit, kuten mänty ja koivu, ovat yhä suosittuja ja sopivat luontevasti suomalaiseen kotiin. Hyödynnä puupintoja paitsi kalusteissa myös paneloinneissa ja nyt muodikkaissa rimoituksissa.

  4. Tekstiileillä on helppo tuoda kotiin luonnosta tuttuja värejä ja aiheita. Valitse peittoihin, lakanoihin ja keittiötekstiileihin luonnonmateriaaleja, sammuneita värisävyjä ja herkkiä luontokuoseja. Tyyliin sopivat parhaiten rouheat, orgaanisen muotoiset astiat.

  5. Viherkasvit parantavat viihtyisyyttä ja osa niistä myös huoneilman laatua. Leikkokukat ja hedelmät pöydällä virkistävät.

PI323 sisustus 5

Pieni myhome Utu -ruukku 4,99 €, suurempi myhome Utu -ruukku 9,99 €, Hemtex 24h -verkkokassi 6,99 €, keraaminen Hemtex 24h Ilse -maljakko 24,99 €, Hemtex 24h Titiyo -lautanen, halkaisija 20,5 cm, 9,99 €, Hemtex 24h Titiyo - annoskulho, halkaisija 15,7 cm, 9,99 €. Tuotteet: K-Citymarket. Metallinen Cello Sirius -naulakko 12,95 €, Boråstapeter Linen Rose Clay - kuitutapetti 49 €/rulla. Tuotteet: K-Rauta. Plastex-kastelukannu 5,99 €, valikoidut K-ruokakaupat. Orkidea ja neuletakki rekvisiittaa.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 3/2023

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 14 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Pyörätuoli ei ole este
Vanhassa kerrostalossa pieni hissi ja pyörätuolilla liikkuvan kanssa pitäisi päästä ylhäältä alas ja ulos. Kätevä temppu on laittaa pyörätuolilainen yksin hissillä alas menemään ja itse kävelet portaita pitkin alas ottamaan hänet ulos hissistä. Tälläisiin pieniin vanhoihin hisseihin kun mahtuu pyörätuoli juuri ja juuri.
0 1 0
Villakoirat kuriin
Eikö imuri mahdu imemään pölyjä ja lemmikin karvoja sohvan alta? Puhalla hiustenkuivaajalla villakoirat pois sohvan alta ensimmäisenä ja aloita sen jälkeen imurointi. Näin saat pieniin tiloihin kertyneet pölyt pois näppärästi ja kodista tulee raikas.
0 0 0
Salaatti kuin leipä
Pirkka pikkusalaatit ovat tukevasti pystyssä pysyviä. Täytä lehtien väliin kurkkua, tomaattia, juustoa tai muuta hyvää ja kääri leivinpaperiin. Ihana leipämäinen salaatti valmiina haukattavaksi.
1 1 0
Tehokkaampi maton harjaus
Maton harjaus
Harjaa matot juuriharjalla, lika ja karvat lähtevät tehokkaammin kuin mattopiiskalla.
0 3 0
Hiusten pesu ekologisesti
Ennen kun laitat shampoon hiuksiisi, niin hiero päänahkaasi sormenpäiden pyörivillä liikkeillä. Näin saat päänahan verenkierron vilkastumaan ja lika irtoaa pesun aikana hiuksistasi paremmin. Ja jos oikein hyvän lopputuloksen haluat, niin käytä viimeiseksi hiustesi huuhteluun kylmää vettä. Näin hiuksistasi tulee kiiltävät ja taipuisat.
0 1 0
Helpotusta palapelin tekemiseen
Helpotusta palapelin tekemiseen
Palapelin tekeminen helpottuu kun lajittelet eriväriset ja -muotoiset palat kertakäyttölautasille. Lautasia on helppo siirrellä ja palaset löytyvät helposti. Kun pidät tekemisessä taukoa lautaset on helppo pinota päällekkäin ja säilytys vie vain vähän tilaa.
0 1 0