– Koen, että meidän velvollisuutemme on tasata globaalia epätasa-arvoa jakamalla meillä olevaa hyvää. Emme voi vain tuijottaa omaa napaa, sanoo Naisten Pankin ohjausryhmän puheenjohtaja Reetta Meriläinen.

Naisten Pankki on vuonna 2007 perustettu vapaaehtoisverkosto, joka kerää varoja kehitysmaiden naisten toimeentulon parantamiseksi. Reetta Meriläinen on ollut toiminnassa mukana vuodesta 2008.

– Naisten Pankin idea kolahti minuun heti. Se, että tuetaan suoraan köyhiä naisia oman toimeentulon ja yrittäjyyden kautta, vastaa käsitystäni kestävästä kehitysavusta.

Nimenomaan naisten tukeminen on Meriläisestä tärkeää, sillä kehitysmaissa naisten mahdollisuuksia rajoittavat kulttuuriset perinteet.

– Naiset pyörittävät perheitä ja yhteiskuntaa ilman palkkaa eikä heillä silti ole vaikutusvaltaa omassa perheessä, saati sitten julkisessa päätöksenteossa. Naisten tukeminen koituu koko perheen ja yhteisön hyväksi.

Naisten Pankki on auttanut suoraan yhteensä 28 000 naista ja välillisesti 144 000 ihmistä.

– Kun on itse saanut nähdä, että apu menee perille ja ihmiset oikeasti hyötyvät siitä, se tuo valtavasti iloa.

K-Rauta lahjoittaa 50 senttiä jokaisesta vuoden 2016 aikana myydystä Cello-valaisimesta Naisten Pankin Ugandan naisten yrittäjyyshankkeelle.

Lue lisää K-Raudan Naistenpankki-kampanjasta