Joulukranssi artikkeli

Kivat joulukoristeet kierrättämällä

Joulukoristeet ja niksit luovat joulun tunnelmaa, tarvitaan vain kierrätettävä esine ja idea. Joko sinulla on hyasintti pihalla?

Keräsimme hyviä, suomalaisten keksimiä niksejä joulukoristeluun. Vaan ensin pitää päästä joulumoodiin:

1. Maiseman vaihto

"Harmittaako harmaus ja loska? Suihkuttele silmälasien alaosa lumisprayllä, niin maisemasi on aina varmasti valkoinen."

2. Jouluhullun seinäkello

niksi-hauska-kesakello

"Toimivasta kellon koneistosta saat uuden, kivan kellon vaikka kesämökille, kun teet tyhjästä rasiasta sille kuoret. Kuoriksi kelpaa mikä tahansa paketti, esimerkiksi muropaketti, kahvipakkaus tai suklaarasia. Kansia voit vaihtaa vaikka viikottain."

3. Sisustajan joulukalenteri

"Laita joulukoristeet laatikkoon ja säilytä komerossa. Heti joulukuun alusta anna joka aamu lasten valita yksi joulukoriste, jonka jokainen saa laittaa paikoilleen. Näin aamut sujuu kivasti, ja jouluinen tunne valtaa hiljalleen kodin."

4. Joulukranssi sukkahousuista

Miten teet joulukranssin sukkahousuista? Helposti! Kranssiin voit muuten hävittää ne loputkin sukat, jotka ovat hukanneet parinsa. Katso tämän jutun avausvideo!

5. Joulupöydän puheenaihe

niksi-joulun-koriste "Joulukuusen ylimääräisistä alaoksista ja kuusenkoristeista loihdit kauniin joulukoristeen vaikka ruokapöydän ylle roikkumaan."

6. Jouluaamun säbäpallero

"Salibandypallosta saat kierrätettävän joulukoristeen. Tökit vaan joka reikään esimerkiksi puolukan varpuja, ja näin on joulupallero valmis. Koko komeuden voit kruunata jouluvalosarjalla."

7. Kuusenkoriste vihosta

"Askartele vanhojen vihkojen metallikierteistä kauniita joulukuusen koristeita. Venytä kierrettä ja pujota siihen sopiviin kohtiin lasihelmiä, kieputa palloksi ja jätä lenkki ripustusta varten. Valmis viidessä minuutissa!"

8. Stailaa joulukoristeet hetkessä

"Löytyykö kuusenkoristelaatikostasi vain sekalainen kokoelma erivärisiä, -muotoisia ja -kokoisia koristeita? Saat aikaan yhtenäisen joulukoristesarjan ja koristat kuusesi kauniin huurteiseksi, kun käsittelet osan koristeista lumispraylla ja osan hopeaspraylla."

9. Jääpalloja pihalle

"Täytä ilmapallo vedellä, lisää hieman elintarvikeväriä, sido kiinni ja laita pakastimeen tai ulos pakkaseen jäätymään. Leikkaa ilmapallo pois, ja saat kauniita joulukoristeita."

10. Heippa, hyasintti!

"Hyasintti on monelle liian voimakastuoksuinen kukka. Jos saat hyasintin lahjaksi, muttet kestä sen hajua, hanki suuri lyhty ja vie kukka siinä pihakoristeeksi."

Oikein niksikästä joulua!

P.S. Onko sinulla parempia jouluniksejä? Lähetä ne Niksi-Pirkkaan, voit voittaa palkinnon!

Lue lisää joulukoristeista

JULKAISTU   1.11.2019TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Taneli Paavoseppä ja lukijat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?