Joulukuusi artikkeli
Niksi-Pirkka sticker

Kekseliäitä joulukuusia kierrätysnikseillä

Ja tästä rouvalle komea joulukuusi! Niksi-Pirkka kyllä tietää, mikä niksi toimii ja miten asiat laitetaan kiertämään.

Keräsimme nipun hyviä, suomalaisten keksimiä niksejä joulukuusen ympäriltä. Kun pitää silmät auki ja hoksottimet kirkkaina, saa melkein tavaran kuin tavaran kierrätettyä uudelleen käyttöön.

1. Case Pesupallo

"Maalaa tarpeettomat pesupallot esimerkiksi kynsilakalla iloisenkirjaviksi ja ripusta koristeeksi joulukuusen oksille."

Me niksi-ihmiset ripustamme Niksi-Pirkan mukaan joulukuusiimme myös:

  • dödöpalloja,
  • ilmapalloja,
  • säilykepurkin kansia,
  • rypistettyjä mainoksia ja
  • wunderbaumeja.

Mikä on sinun erikoisin kuusenkoristeesi? Lähetä ideasi Niksi-Pirkkaan, voit voittaa palkinnon!

2. ... ja onnellista uutta vuotta!

niksi-joulukorteista-joulukuuseen-koristeet "Laita saamasi joulukortit joulukuuseen roikkumaan lahjanarulla tai pyykkipojilla."

3. Pöytäkuusi nopeasti

Jos talouteesi tulee vielä paperisia sanomalehtiä, niistä saat lähes ikuisen joulukuusen kädenkäänteessä. Kuusen ympärille voi kiepauttaa ruoanlaiton jälkeen jääneen siistin folion, ylijäämäkankaan tai ihan vain maalata sanomalehtikuusen komiaksi ja koristella kekseliäästi.

4. Karisematon joulukuusi

"Eikö asuntoosi mahdu joulukuusta? Ota kuva koristellusta joulukuusesta ja laita se kehyksiin. Voit ottaa kuvia eri värisistä ja eri tavalla koristelluista joulukuusista, niin voit vaihtaa kuvaa, jos edellinen alkaa kyllästyttää!"

5. Joulupipari kuuseen

niksi-piparin-leivontaa "Tulostamalla netistä kuvia ja leikaamalla saat kivoja ja toivottuja piparimuotteja vanhojen tylsien tilalle. Menevät myös joulukoristeista."

6. Turhakkeesta hyödykkeeksi

"Paitojen sisäpuolelta löytyvät turhat, mutta kauniit narut kannattaa leikata irti ja hyödyntää kuusenkoristeiden ripustusnaruina."

7. Pysyvästi oksilla

"Jos joulukoristeesi eivät pysy joulukuusen oksilla, kiinnitä koristeet perinteisillä verhoklipsuilla. Ei varmasti putoa."

8. Joulukuusen nailonit

"Ärsyttääkö koristepallojen ripustelu joulukuuseen yksi kerrallaan? Täytä sukkahousut täyteen koristepalloja ja kiedo sukkikset kuusen ympärille. Helppoa ja kätevää, samalla helpottuu ja nopeutuu joulun jälkeen koristeiden pois kerääminen."

9. "Kulta, missä kuusihaarukka on?"

niksi-koristeet-pois-joulukuusesta "Ovatko sormet aina olleet kipeänä joulukuusen koristeista riisumisen jälkeen? Ei hätää! Kuvan mukaisella erikoistyökalulla koristeiden poisto on huiman nopeaa ja täysin kivutonta!"

10. Tekokuusi pakettiin

"Sujauta koristellun tekokuusen ympärille vanha pussilakana, sido se alhaalta kiinni ja vie koko komeus varastoon. Näin saat samaan paikkaan talteen joulukuusen ja koristeet, ja lakana suojaa kuusen oksia kolhuilta. Sitä paitsi seuraavana vuonna sinun tarvitsee vain napata pussilakana pois valmiiksi koristellun joulukuusen ympäriltä ja tuikata valojen johto seinään, niin joulu on taas täällä!"

Lue lisää jouluniksejä

Oikein niksikästä joulua!

JULKAISTU   26.10.2019TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Taneli Paavoseppä ja lukijat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?