Viinipullon-korkit

Kierrätä pullonkorkit nikseiksi

Kuohuviinin ja samppanjan pullonkorkeista saa vaikka mitä. Katso Niksi-Pirkan ideat, joilla saat myös korkin varmasti talteen!

Ja nämähän niksit ovat siitä käteviä, että ne toimivat yhtä hyvin, oli kyseessä sitten holillinen tai holiton kuohupullon korkkielementti.

1. Niksitrio kuplilla

Kurkkaa juttumme avausvideolta 3 hyvää niksiä pullonkorkille!

2. Avaa pullo sukkahousuilla

”Kuohuviinipulloa avattaessa on vaarana, että korkki lentää minne sattuu. Avaa korkin metallipidikkeet ja poista ne. Vedä sukkahousujen sukkaosa pullonkaulan yli ja avaa korkki hivuttamalla. Jos korkki pääseekin karkaamaan, se jää silti turvallisesti sukkahousuihin.”

3. Instant-servettirenkaat

”Kuohuviinipullon metallikehikoista saa kivannäköisiä servettirenkaita muutamalla tipalla liimaa ja erilaisilla koristeilla. Hätätapauksesa toimivat myös ilman koristeluakin.”

4. Todellista hemmottelua

”Avaa kuohuviinipullo, kaada juoma lasiin ja laita korkki lattialle. Rullaa jalalla korkin päällä ja siemaile samalla skumppaa. Korkki pysyy hyvin hallinnassa, eikä karkaile kuten tennispallo.”

5. Vessanpöntön vetonuppi...

”Jos wc-pöntön muovinen vetonuppi hajoaa, laita tilalle kuohuviinipullon korkki. Käteen sopiva, kaunis katsella.”

6. ...tai sitten munakuppi!

”Mökille ja muuallekin saat munakupin kuohuviinipullon korkin metallilankapitimestä.”

7. Kuivaa saippuaa, kiitos!

”Paina kuohuviinipullon korkin metallihattu tiukasti palasaippuan pohjaan, niin saippua ei pehmene pesualtaan reunalla.”

8. Voitele sukset korkilla

”Kuohuviinipullon korkki on näppärä ja käteen sopiva apuväline suksien voitelussa. Hiihtoretkelläkin se kulkee kätevämmin mukana kuin isokokoinen suksivoiteen tasoituskorkki.”

9. Merkkikoho rapumertaan

”Kuohuviinipullon korkista saat hyvän rapumerran merkkikohon, jonka näkyvyyttä voit tehostaa kastamalla sen pään maalipurkkiin. Pienikokoinen merkki ei houkuttele paikalle vieraita pyydyksen kokijoita.”

Lisää niksijuttuja!

JULKAISTU   20.12.2018TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Taneli Paavoseppä

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?