top10 pihaniksit

TOP10: Niksit syyspihalle

Pihan syystöissä niksi jos toinen on tarpeen. Niksi-Pirkka tietää niistä parhaimmat!

Keräsimme parhaat suomalaisten keksimät niksit sinulle, jolla on piha ja siellä ohjelmassa jokavuotiset syystyöt.

1. Pensastuki tuolinrungosta

"Hylätystä puutarhatuolista tuli hyvä tuki marjapensaalle."

2. Krokettimaalista kasvituki

"Rikkinäisestä krokettipelistä jää nurkkiin pyörimään taipuisat maalit. Niistä saat taivutettua tuet kukkapenkin nuokkuville kasveille."

3. Helppoa lehtienkeräystä

"Raahaa iso roskalaatikko siihen kohtaan, missä haravoit, niin ei tarvitse montaa reissua esimerkiksi kottikärryillä viedä lehtiä roskikseen."

4. Suihkuverho talkooavuksi

"Oksien, risujen, lehtien ja ruohojätteiden siirtäminen kottikärryillä kompostille asti ei aina onnistu metsäisessä mökkimaatossa tai ei ainakaan siististi. Ota avuksi talteen ottamasi uuden kalusteen päällismuovi tai vanha suihkuverho, joka kompostijätteellä lastattuna ei paina juuri mitään ja on helppo kuljettaa reunasta vetämällä."

5. Golfbägistä piha-apuri

Golfbägistä piha-apu

"Älä hävitä vanhaa kantobägiä, vaan laita puutarhavälineet siihen, niin saat oivan puutarhabägin. Kaikki tavarat kulkevat siististi mukana kasvimaalle :)"

6. Kuihtuneet kanervat eloon

"Kuivuneet kanervat ja callunat ovat kuin uusia, kun suihkuttaa ne spraymaalilla. Vihreällä maalilla voi uudistaa vaikka ruukkutuijan. Näin samat koristeet toimii monena talvena."

7. Puska telttailemaan

"Marjaverkon saa hyvin kiinnitettyä puskien suojaksi maahan teltan metallisilla kiiloilla. Eivätpä pääse linnut apajille!"

8.Omenasählyä

"Hedelmällisenä omenavuotena maahan karisevien omenoiden kerääminen isolta pihalta voi käydä selän päälle. Ota avuksi sählymaila, jolla omenat saa "syötettyä" helposti yhteen suureen kasaan, josta ne saa helposti kerättyä ämpäriin. Nohevampi toki laukaisee omenat suoraan kompostiin ilman turhia välivaiheita!"

9. Oksasaha pistosahasta

"Jos sinun pitää poistaa vain muutama oksa omena- tai pihapuusta, ei kannata ostaa oksasahaa, jos sinulla on pistosaha. Ota muutaman metrin pituinen keppi ja poraa sen päähän noin 10 mm reikä, pistä pultti siitä sahanterän päässä olevaan reikään ja kiristä se. Laita käsikahvan yläreunasta toinen kiinnitys parilla nippusiteellä tai rautalangalla."

10. Kompostinsekoitin

"Tukevan, kestävän ja riittävän pitkän lämpökompostorin sekoituskepin saat vanhan jääkiekkomailan varresta. Lapa vain irti ja käyttöön."

Lisää niksejä ja pihatöitä

JULKAISTU   7.9.2018TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Marjatta Paukku

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?