K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Nosta yrtit esiin

Nosta yrtit esiin

Tee itse
Kasvata suosikkiyrttisi keittiöön sopivassa telineessä. Voit käyttää puuosiin myös ylijäämämateriaalia ja ripustaa astiaksi kierrätyslasipurkin.

Näitä tarvitset:

Cello-pyörölista (15 × 2400 mm)

Cello-mäntyrima höylätty (33 × 33 × 2400 mm)

Cello-mäntylankku höylätty (45 × 120 ×
2400mm)

Bison Wood -puuliima

Prof-juuttinaru, naturel (2 mm × 75 m)

FXA-akkuporakone 18 V XCLICK

Makita-puuporanterä kierre (15 × 160 mm)

Prof-käsisaha hienolla terällä

FXA-puutaltta 14 mm

Mirka Mirox -hiomapaperi P120 (230 × 280 mm)

Prof-talousvasara 8OZ

• Lasipurkki

• Mitta, lyijykynä

Tee näin:

  1. Mittaa ja sahaa puuosat: jalusta 23 cm, neliskanttinen rima 47 cm ja pyörölista 20 cm pitkiksi.

  2. Hio kappaleiden sahatut päät hiomapaperilla.

  3. Poraa neliskanttiseen pystyrimaan reikä pyörölistaa varten.

  4. Aseta pystyrima jalustan päätyyn ja piirrä ääriviivat. Sahaa pitkittäiset lovet jalustaan. Lovea talttapuukolla ja vasaralla niiden välinen pala pois.

  5. Liimaa neliskanttinen rima kiinni loveen.

  6. Kiinnitä myös pyörölista paikalleen liimalla.

  7. Leikkaa juuttinarusta kahdeksan metrin pituista pätkää. Solmi narut yhteen lujalla solmulla, tästä tulee amppelin alapää. Tee solmusta noin viiden cm:n päähän yhteensä neljä solmua solmimalla aina vierekkäiset narut yhteen. Toista kahteen kertaan.

  8. Aseta lasipurkki amppeliin. Solmi narut ylhäältä yhteen. Mallaa oikea pituus sovittamalla amppeli telineeseen ja leikkaa narujen päät.

Tarvikkeet ja työkalut K-Raudasta.

Katso lisää DIY-aiheita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 29 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Aina hyvä mukkumislämpötila
Vaihteleeko ruumiinlämpösi yön mittaan ja kaipaat välillä paksumpaa peittoa, välillä riittää pelkkä pussilakana? Hanki tuplaleveä parisängyn pussilakana ja laita normaalileveä peitto sen toiseen reunaan. Näin voi helposti säädellä nukkumislämpötilaa nukkumalla tarpeen mukaan jomman kumman peitonpuoliskon alla.
0 0 0
Kodin viilennys helteellä
Avaruuspeittoa (löytyy mm. ensiapupakkauksesta) voi hyödyntää helteellä laittamalla se ikkunoiden väliin. Suurin osa auringon lämmöstä heijastuu näin takaisin ulos ja jää ikkunoiden väliin, jolloin koti on paljon viileämpi.
0 1 0
Kuuman kesän helpotus
Kesäkuumalla saat helpotusta kun puet kasvomaskin normaalisti kumilenkit korvien taakse ja nostat sitten maskiosan otsallesi. Saat päähineen, joka pysyy paikallaan ja auttaa kuumassa. Tarvittaessa hiki imeytyy maskiin eikä valu kasvoille.
0 0 0
Kampaamokokemus kotikonstein
Hiusten pesun saa tuntumaan kuin toisen ihmisen tekemältä, kun vaahdottaa sampoon tukkaan kädet ristikkäin. Oikea käsi rapsuttaen vasenta puolta ja vasen oikeaa. Keho-mieli hämmentyy, ja tunne on lähes kuin kampaamon pesupisteellä. Kokemus viimeistellään huuhtelulla sampoopulloon nojaten: aseta pullo niskan taakse, ota molemmilla käsillä pullon päistä kiinni, nojaa päätä taakse, tuo kyynärpäät vastapainoksi vartalon eteen. (Jos mahdollista, suorita vaahdotus istualtaan.)
0 0 0
Printtien värit takaisin
Vaatteiden värit takaisin
Lastenvaatteiden printtikuvat haalistuvat ajan myötä. Tekstiilitussien avulla saat väritettyä vaatteiden kuvat takaisin näkyviin! Värien vahvistamisen myötä vaatteet näyttävät taas melkein uusilta. Toimii myös aikuisten vaatteissa!
0 0 0
Sohvatyynystä salasäilö
Pienessä yksiössä on pulaa säilytystilasta. Ota avuksi vetoketjulliset sohvatyynyt. Sinne sijautat kätevästi kesäksi villapuseron tai paksun kaulahuivin, talven ajaksi vastaavasti kesäiset asusi.
0 0 0