K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Nosta yrtit esiin

Nosta yrtit esiin

Tee itse
Kasvata suosikkiyrttisi keittiöön sopivassa telineessä. Voit käyttää puuosiin myös ylijäämämateriaalia ja ripustaa astiaksi kierrätyslasipurkin.

Näitä tarvitset:

Cello-pyörölista (15 × 2400 mm)

Cello-mäntyrima höylätty (33 × 33 × 2400 mm)

Cello-mäntylankku höylätty (45 × 120 ×
2400mm)

Bison Wood -puuliima

Prof-juuttinaru, naturel (2 mm × 75 m)

FXA-akkuporakone 18 V XCLICK

Makita-puuporanterä kierre (15 × 160 mm)

Prof-käsisaha hienolla terällä

FXA-puutaltta 14 mm

Mirka Mirox -hiomapaperi P120 (230 × 280 mm)

Prof-talousvasara 8OZ

• Lasipurkki

• Mitta, lyijykynä

Tee näin:

  1. Mittaa ja sahaa puuosat: jalusta 23 cm, neliskanttinen rima 47 cm ja pyörölista 20 cm pitkiksi.

  2. Hio kappaleiden sahatut päät hiomapaperilla.

  3. Poraa neliskanttiseen pystyrimaan reikä pyörölistaa varten.

  4. Aseta pystyrima jalustan päätyyn ja piirrä ääriviivat. Sahaa pitkittäiset lovet jalustaan. Lovea talttapuukolla ja vasaralla niiden välinen pala pois.

  5. Liimaa neliskanttinen rima kiinni loveen.

  6. Kiinnitä myös pyörölista paikalleen liimalla.

  7. Leikkaa juuttinarusta kahdeksan metrin pituista pätkää. Solmi narut yhteen lujalla solmulla, tästä tulee amppelin alapää. Tee solmusta noin viiden cm:n päähän yhteensä neljä solmua solmimalla aina vierekkäiset narut yhteen. Toista kahteen kertaan.

  8. Aseta lasipurkki amppeliin. Solmi narut ylhäältä yhteen. Mallaa oikea pituus sovittamalla amppeli telineeseen ja leikkaa narujen päät.

Tarvikkeet ja työkalut K-Raudasta.

Katso lisää DIY-aiheita:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 7 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Lumikengät
Jos tennis-innostus on päässyt hiipumaan, tee vanhoista tennismailoista lumikengät. Siteiksi käy vaikka minisuksien siteet tai irtohihnat.
2 1 0
Pakastustölkit
Leikkaa pestyt maitotölkit hieman matalammiksi ja tee niihin läpät, jotka taitat kanneksi. Näihin on hyvä pakastaa keitot, marjat ja tehdä vaikka kesäjuhliin jäämöykky booliin. Nämä "tiiliskivet" eivät vie turhaa tilaa pakkasessa.
0 1 0
Avatun viinipullon korkki takaisin
Avattuun viinipulloon on haastavaa saada kunnolla korkki takaisin. Korkkisen korkin saa paikoilleen leivinpaperin avulla. Laita pieni leivinpaperin pala korkin ympärille ja työnnä takaisin pulloon. Näin viini säilyy parempana esim. seuraavaan päivään.
0 1 0
Käsidesiä ostoskärryyn
Kun ruokakauppaan mennessä painat kaupassa olevasta desipullosta suihkun käsillesi, sitä tulee usein niin reilusti, että kädet ovat märkänä. Pyyhkäise kädet ostoskärryn käsitankoon, niin sekin puhdistuu samalla.
0 2 0
Vaatekaapin organisointia
Säästä uusien vaatteiden kauniit pahvilaput ripustusnauhoineen ja pääntieltä irti leikatut satiininauhat. Tee niistä henkariin ripustettavia kestomuistilappuja: silitettävä, korjattava, pestävä, tuuletettu jne. Vaatteet pysyvät aina käyttökuntoisina, ja jo hankittuja vaatteita oppii arvostamaan enemmän. Toimivat myös kirjanmerkkeinä.
0 1 0
Uusi tapa levittää kasvovoide
Levitä kasvovoiteet sormien sijasta kokonaan kämmenselkien avulla. Saat arvokkaat tehoaineet hellimään talven kuivattamia käsiä, ja sormenpäät jäävät puhtaiksi esim. puhelimen ja näppäimistön käyttöä varten.
1 1 0