K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Onks Plussa-korttia?

Onks Plussa-korttia?

Henkilöt
Plussa-kortin aktiivinen käyttö voi auttaa tunnistamaan omia shoppailutapoja, sanoo Anni Ronkainen pääkirjoituksessaan.

”Onks Plussa-korttia?” kysyttiin K-kaupoissa jo 90-luvulla. Plop plop plop, kaikui mainoksissa ja lasten leikeissä, ja plussapalloasuiset maskotit vierailivat kauppojen avajaisissa.

Tuolloin ei vielä tiedetty, että muutaman vuosikymmenen päästä Plussa-kortin vinguttaminen olisi niin yleistä, että se näkyy ja tuntuu ihan eri tavalla sekä kaupoissa että asiakkaan elämässä. Plussa-korttien kautta kerätyn tiedon ansiosta lähikaupassasi on monia mieluisia, erikoisiakin tuotteita. Tämä johtuu siitä, että jokaisen K-kaupan valikoima on rakennettu juuri sen asiakaskunnan tarpeiden mukaan.

Plussa-data auttaa myös vähentämään ruokahävikkiä: kun tiedetään, mitä ja kuinka paljon ihmiset ostavat, pystytään ennakoimaan tuotteiden menekkiä ja kiertonopeutta hyvinkin tarkasti. Näin kauppojen tilaukset saadaan mitoitettua mahdollisimman oikein ja hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.

Näet oman Plussa-datasi hyötykäytössä, kun avaat K-Ruoka-sovelluksesta kohdan Omat tarjoukset. Sinne ilmestyy tarjouksia juuri niistä tuotteista, joita olet ostanut. Plussa-korttia siis kannattaa näyttää, vaikka ostaisi vain yhden suklaapatukan – muuten se oikea suklaa ei sit-ten millään ilmesty omiin tarjouksiin.

Ja jos haluat päästä oikein kunnolla käsiksi omaan ostohistoriaasi, voit tarkastella K-Ruoka -sovelluksessa ostoksiasi myös ravitsemuksen, kotimaisuuden ja ilmastoystävällisyyden kannalta. Voitkin huomata, miten – plop plop plop – Plussa-kortin aktiivinen käyttö voi myös auttaa tunnistamaan omia shoppailutapoja. Siis Plussa-analyysillä kohti parempaa itsetuntemusta.

KUKA HÄN ON

Anni Ronkainen, Keskon digitaalisuudesta vastaava johtaja.

OMA TOIVE PLUSSA-TIEDOISTA

Haluaisin nähdä, miten ruokailutottumukseni ovat muuttuneet kymmenessä vuodessa.

MITÄ AJATTELET DATASTA

Data on hieman kuin nykyajan historiankirja – ilman sitä ei ole näkymää myöskään tulevaisuuteen.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 8/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 1 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
1 0 0
Pursotin hukassa?
Juhlat tulossa ja kakku pitäisi koristella. Taas pursotin hukassa tai sitä ei ole. Ei hätää. Kertakäyttöhanskasta saat oivan pursottimen jättämällä etu- tai keskisormen pursotukseen. Muut sormet solmitaan kiinni. Kermavaahto hanskan sisään ja näin sinulla on toimiva pursotin.
0 2 0
Kukkien kastelu siististi
Säilytä tyhjentynyt ketsuppipullo kukkien kasteluun ja täytä se vedellä. Purista pullosta vettä suoraan kukkamultaan sopivan määrän. Ei kastu pöytäliina.
0 0 0