K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Onnen suuri salaisuus

Onnen suuri salaisuus

Henkilöt
Nyt ei tanssita pöydillä, mutta pärjätään silti, sanoo K-ryhmän asiakastiedosta vastaava johtaja Minna Vakkilainen.

ME SUOMALAISET OLEMME maailman onnellisinta kansaa. Mutta missä piilee onnemme salaisuus? Luulen, että saimme siitä himpun verran otetta, kun teimme K-ryhmän asiakkaiden parissa tutkimuksen suomalaisten arjesta.

Arkibarometrimme kertoi, että lähes 90 prosenttia vastaajista on arkeensa tyytyväisiä. Erityisen tyytyväisiä arkeensa olivat yli 45-vuotiaat – ero heitä nuorempiin oli selkeä. Arjessa merkityksellisiksi asioiksi nousivat tutkimuksessa ne tutut asiat: terveys ja perhe sekä taloudellinen vakaus.

Mielenkiintoiseksi tulokset muuntuivat, kun pääsimme kysymään aiheesta hieman tarkemmin. Arkeaan piti sujuvana 75 prosenttia vastaajista, mutta yllättäen vain viidennes kertoi nauttivansa siitä. Kolme neljästä oli huolissaan maailmantilanteesta, kuten ilmastonmuutoksesta, mutta silti 92 prosenttia uskoi olevansa arkeensa tyytyväinen vuoden kuluttua. Suomalainen osaa siis olla arkeensa tyytyväinen, vaikkei suoranaisesti nauttisi siitä. Tulevaisuuteenkin voi uskoa, vaikka moni asia huolettaa.

Olisiko tässä meidän suomalaisten onnen salaisuus? Me emme odota arjen olevan yhtä sunnuntaibrunssia – elämässä voi olla huolia ja murheitakin, mutta tästä päivästä voi silti olla kiitollinen. Korona-ajassakin tämä asenne saattaa auttaa suomalaisia eteenpäin: nyt ei tanssita pöydillä, mutta pärjätään silti. Jos ei voi juhlia isosti, kokkaillaan kotona pienellä porukalla. Ja jos ei päästä matkailemaan, luodaan kivoja hetkiä kotona tai mökillä.

Kun on onnen avaimen kerran löytänyt, voi elää hyvää elämää kaikissa tilanteissa, nyt ja jatkossa.

KUKA

Minna Vakkilainen, K-ryhmän asiakastiedosta vastaava johtaja.

Arkeni juuri nyt

Ruuhkavuosissa parasta on perheaika ruokapöydän ääressä.

Lapseni ohje arkeen

"Käy, äiti, useammin lenkillä."

Lue lisää pääkirjoituksia:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 2 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0