K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Paljain jaloin kohti kesää

Paljain jaloin kohti kesää

Kauneus
Kesä on mainiota aikaa hoitaa jalkoja. Hoidon ei tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Lue helpot vinkit!

Anna luonnon hoitaa!

Kesällä kannattaa antaa luonnon hoitaa jalkoja. Paljain jaloin kävely hiekalla tai kalliolla hellii jalkojen ihoa ja pieniä lihaksia. Jalkojen iho saa luonnonmukaisen kuorinnan. Samalla haastat ja kehität tasapainoasi! Diabeetikoille paljain jaloin kävely ei silti sovi.

Käytä raspia harkiten

Jalkojen ihoa on myös hyvä kuoria, mutta raspiin kannattaa tarttua vain harkiten. Kovettumien liiallinen raspaaminen voi nimittäin vain pahentaa tilannetta, koska iho alkaa puolustautua ”ulkoista uhkaa” vastaan tuottamalla lisää sarveisainetta.

Jätä kovettumat ammattilaisen hoidettavaksi

Jos jalkojen ihossa on pahoja kovettumia, ne kannattaa jättää jalkahoitajan poistettaviksi. Päivittäinen pesu ja voitelu jalkavoiteella ovat parasta kotihoitoa. Pese ja kuivaa jalat huolellisesti. Tarkista samalla kynnet ja varvasvälit. Onhan iho ehjä? Huomaatko kynsissä muutoksia? Jos kynnet paksuuntuvat tai kellertävät, varmista, ettei kyse ole sieni-infektiosta.

Millainen voide?

Valitse jalkavoide tarpeen mukaan: kuivat jalat tarvitsevat kosteutta ja helposti turpoavat jalat viilennystä. Karheisiin kantapäihin tehoaa parhaiten urea- eli karbamidipitoinen jalkavoide, joka auttaa pehmentämään sarveistunutta ihoa. Tee voitelusta rutiini: rasvaa jalat illalla sängyssä ja pue jalkoihin yöksi puuvillasukat tehostamaan hoitavaa vaikutusta.

Vältä rakot

Kesäkengistä tulevia rakkoja voi torjua talkilla, rakkolaastareilla ja sukilla. Myös jalkateriin suihkutettava silkkisuihke voi auttaa, sillä se muodostaa iholle läpinäkyvän suojakalvon. Käytä näitä apukeinoja jo ennen kuin ongelmia ilmenee. Aja uudet kengät sisään kotona ennen pitkiä kävelyitä.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 15 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ei chiliä leikkuulaudalle
Tiesitkö että valkosipulipuristinta voi käyttää myös chilin muussaamiseen? Menee aika silpuksi, ja voit puristaa sen suoraan pannulle. Näin säästyt leikkuulaudan pesulta ennen seuraavaa ainesosaa.
1 1 0
Leikkuulauta kirkkaaksi
Muoviset leikkulaudat tahraantuvat käytössä, eivätkä lähde edes astianpesukoneessa kunnolla puhtaaksi. Vie leikkuulaudat ulos aurinkoon, niin aurinko poistaa kaikki tahrat.
1 1 0
Gluteeniton varmasti
Laita gluteeniton margariini muovirasiaan ja kirjoita kanteen "kasvishöyste", niin ei muut perheenjäsenet vahingossakaan käytä sitä.
2 1 0
Irti puhelimista!
Jos kärsit puhelinriippuuvuudesta, luo ”pahoista” eli riippuvuutta aiheuttavista sovelluksista oma kansio puhelimeen. Määritä sitten itsellesi käyttöraja esimerkiksi niin, että saat käyttää kansiota 30 min päivässä. Tehostaaksesi puhelinriippuuvudesta irti pääsemistä, voit piilottaa kansion puhelimesi takavälilehdelle.
1 1 0
Puuroistasi parempaa helpommalla
Yhdistän eri puurohiutaleita (kaura, monivilja jne) mieluisassa suhteessa samaan purkkiin. Lisäksi laitan joukkoon kanelia ja kardemummaa ja ravistelen lopuksi. Aamupuuron teko on paljon nopeampaa, kun ei tarvitse koluta maustepurkkeja läpi joka kerta. Vältyn myös lisätyltä sokerilta, jota usein löytyy valmiiksi maustetuista puuroista. Ja yön yli valmistettavan puuron laitan vasta aamulla vartiksi tai puoleksi tunniksi (hiutaleita, vettä ja tilkka kauramaitoa sekoitettuna) jääkaappiin odottamaan ja lämmitän sen mikrossa. Puuro valmistuu nopeasti, ja rakenne on hyvä eikä lainkaan liisterimäinen.
2 2 0
Patterit pois
Ota kellosta patterit pois, jos olet pitemmän aikaa pois kotoa. Rahaa säästyy ja luonto kiittää.
1 1 0