Parhaat niksit etätyöhön ja -opiskeluun

Linnunlaulua kotikonttoriin, yhteisiä illallisia ja teemakävelyitä. Niksi-Pirkka kokosi parhaat vinkit helpottamaan etäilyä ja kotoilua.

Niksi-Pirkan TOP 10 -tärpit etätyöhön ja -opiskeluun.

  1. Naamari puolisolle

Kyllästyttääkö puolison naama pitkän kotonaolon jälkeen? Tulosta suosikkinäyttelijän tai -muusikon kuva paperille ja aseta kuminauhan avulla partnerille. Kaukaa katsottuna täydestä menee, ja arki tuntuu ihanalta unelmien kumppanin kanssa.

  1. Lähde teemakävelylle

Teemakävelyillä saat tuttuihin päiväkävelyihin lisää sisältöä. Yhdellä kerralla voit bongata kaikki kauniit talot ja toisella itseäsi miellyttävät vastaantulijat. Kolmannella kerralla voit kerätä roskia muovipussiin ja neljännellä miettiä, mitä lähialueen palveluja voisi hyödyntää nyt tai sitten, kun liikkeet ovat taas auki.

  1. Linnunlaulua etäkonttoriin

Saat kotikonttoriin tunnelmaa, kun laitat vauvan itkuhälyttimen pihalle. Keväinen linnunlaulu piristää mukavasti etäpäivää.

  1. Intensiivinen työnteon tauotus

Jos tauot meinaavat unohtua kotona töitä tehdessä tai opiskellessa, niin tee työt läppärillä ilman laturijohtoa. Kun akku loppuu, niin läppärin latauksen ajan on hyvä pitää ruoka- tai kahvitaukoa.

  1. Silityslaudasta seisomatyöpöytä

silityslaudasta seisomatyopoyta Etätöissä kotona voit tehdä töitä seisten, kun laitat silityslaudan päälle pari lehtikoteloa korokkeeksi ja läppärin niiden päälle. Työniloa!

  1. Saunasta etätyöpiste

Sauna on mitä loistavin paikka etätöiden tekemiseen! Siellä on täydellinen rauha, ja saat tehtyä kovista lauteista miellyttävän pesän pehmeillä tyynyillä.

  1. Parittomat sukat käyttöön

Nyt kun aika kuluu kotona etätöiden ja opiskelun merkeissä, voi hyvin käyttää parittomat sukat pois varastoista.

  1. Tauon paikka?

Voit kohottaa helposi kuntoasi, kun kävelet kotona eri tyyleillä. Käytä mielikuvitusta ja liiku välillä matalalla simpanssin tapaan, nosta jalkojasi korkealle sotilasmarssijan tapaan tai etene konttaustyylillä jalkaterät irti maasta.

  1. Etäkokiksi keittiöön

Moni sinkku ja nuoripari syö nyt huonommin, kun vanhempi ei pääse kyläilemään. Mätetään roskaruokaa kaksin käsin, vaikka aikaa olisi pidemmänkin kaavan kautta kokkailuun. Tee simppeli lista perusresepteistä ja opeta etänä edes pari ruokalajia tarvikkeineen ja kokkausneuvoineen.

  1. Koko perheen illallinen

Kun poikkeuksellisten olojen takia ollaan koko ajan kotona, ruokaakin pitää laittaa tavallista enemmän. Jokainen voi tehdä vuorollaan päivällisen, joka arvostellaan "Neljän tähden illallinen" -tyyliin. Lapset myös tykkäävät videoida toistensa kokkauksia ohjelman hengessä.

Lisää nikseistä

JULKAISTU   24.12.2020TEKSTI   Katriina Salmela-VitikainenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?