K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Pienen kodin tehokkaat neliöt

Pienen kodin tehokkaat neliöt

Sisustus
Kun tila käytetään tehokkaasti, pieneen kotiin mahtuu kaikki tarvittava. Tässä vinkit, miten otat tilan haltuun!

Pyörillä kulkeva kuljetusalusta 58 × 29 × 11 cm, 19,95 €, pinottavat H-box-säilytyslaatikot 3,95 €/kpl, tarranumerot 1,99 €/kpl, Cello Industrial -tuoli 59,90 €, Engblad Arkiv -tapetti alk. 43 €/rulla, Cello Nukka -villamatto 160 × 230 cm, Cello-tammilaminaattilattia 24,90 €/m² sekä Ledvance vintage -riippuvalaisin 26,90 € (lamppu myydään erikseen), K-Rauta. Myhome Ilja -tarjotin 45 cm, 44,95 € ja myhome Dot -ruukut alk. 6,99 €, valikoidut K-Citymarketit. Rottinkiovinen kaappi, lundia.fi.

Sängynpääty onkin hylly

PI8 sisustus 4

Sängynpäädyn taakse kätkeytyy kätevää säilytystilaa kirjoille, ja pyörillä kulkeva vaunu on hyvä säilytysapu missä tahansa huoneessa. Hyllytilalla varustettu sängynpääty on toteutettu puutavarasta ja etulevy päällystetty sormipaneelilla.

Sängynpäädyn etulevy Cello sormi -sisustuspaneelia 47,90 €/m². Sängynpääty ja seinä on maalattu Tikkurilan sisustusmaalin sävyllä S491 petrooli. Cello Tracy -tarjoiluvaunu 49,90 €, Cello Pompula -villamatto 140 x 200 cm, 199 € ja Eglo Port Seton -riippuvalaisin 44,95 € (lamppu myydään erikseen), K-Rauta. Myhome Kenno -pussilakanasetti 25,95 €, valkoinen myhome -tyynyliina 3,99 €, Hemtex 24h Chumpy -viltti 29,90 €, myhome Elia -muki 4,99 €, myhome Line -ruukut alk. 6,99 €, myhome Alina -maljakko 9,99 €, Hemtex 24h Elin -säilytyslaatikko 9,90 €, myhome Diamond -koristetyyny 12,99 € sekä harsokukkanippu 14,90 €, K-Citymarket.

Eteinen tekee ensivaikutelman

PI8 sisustus 2

Eteinen pysyy järjestyksessä laatikoiden ja kätevien pienkalusteiden avulla. Naulakot ja kenkätelineet voi myös kätkeä katseilta verhon taakse.

Cello Cai -kenkäteline 39,90 €, Cello Ija -hattunaulakko 39,90 €, Cello Silo -säilytyspussi 14,90 €, pyöreät Cello-vaatekoukut 10,95 €/kpl, pyörällinen Cilla-vaateteline 59,90 €, Cello Basic -säilytyslaatikot 6 l/4,45 €, 12 l/5,75 € ja 18 l/6,85 €, Utu-valmisverho 29,90 € sekä Cello Nukka -villamatto 160 × 230 cm, 179 €, ja Engblad Arkiv -tapetti 43 €/rulla, K-Rauta. Paletti-lahjakassi 3,99 €, puiset myhome-henkarit 4,99 €/4 kpl, ruskeat mywear-nilkkurit 79,95 €, mustat mywear-maiharit 89,95 €, molemmat nahkaa, ja henkareilla roikkuvat vaatteet, K-Citymarket. Takki ja hatut ovat kuvausrekvisiittaa.

Työtila toimivaksi

PI8 sisustus 3

Pienen kodin säilytysratkaisut ja toimiva työtila helpottavat arkea. Töihin ja opintojen pariin on kiva palata, kun työpiste on kunnossa ja tavarat järjestyksessä.

1. Satsaa valaistukseen. Työpöydän ääressä on hyvä olla yksi valaisin työskentelykäyttöön. Se voi olla pöytävalaisin, jalkavalaisin tai pöydän reunaan kiinnitettävä valaisin, joka ei vie tilaa työpöydältä. Valaisimen on hyvä olla suunnattava. Oikeakätinen sijoittaa työpöytävalaisimen vasemmalle.

2. Muista ergonomia. Valitse työtason ja tuolin korkeus niin, että kyynärvarret lepäävät pöytätasolla hartioiden ollessa rentoina. Kun tarvitset työpistettä säännöllisesti, valitse kunnon työtuoli, jonka istuimen ja selkänojan korkeutta voi säätää. Istumisen ja seisomisen vuorottelu sekä tauot ja kevyt liikunta työpäivän aikana vähentävät lihasjumeja.

3. Järjestä tavarat. Työpisteellä on hyvä olla säilytystilaa, johon tärkeät paperit ja välineet saa säilöön. Lokerikot, kynäteline, teippirulla-teline, nitoja ja tyylikkäät kynät ilahduttavat silmää ja ovat työpöydällä aina käden ulottuvilla. Hyödynnä lokerikoita, jotka voivat toimia myös sisustuselementteinä. Järjestä työpiste päivän päätteeksi, jotta seuraavana päivänä on mukavampi aloittaa.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 48 ) Ei ( 6 )
Niksi-Pirkka
Marjanamupussi
Käytä uudelleen suljettavaa karkkipussia marjojen pakastamiseen. Puolukkasurvos maistuu herkkujen herkulta lakupussista.
0 1 0
Ötökkäsuoja juomalle ulkona
Ötökkäsuoja juomalle ulkona
Ulkona ötökät pyrkivät usein juomalaseihin. Pringles-purkin kannesta saat oivan suojan lasille kuin lasille.
1 5 0
Raikas pesukone
Käytä lasten ulkohousuista jääneet kuminauharemmit pyykinpesukoneen luukun raollaan pitämiseen. Kuminauhassa on molemmissa päissä reiät. Pujota toinen pää luukunkannen lukitsijaan ja toiseen päähän koukkumagneetti, joka tarttuu koneen metallirunkoon halutun kohtaan kiinni. Näin luukku on koko ajan raollaan ja kone kuivuu, eikä älä haisemaan. Myös reiällinen kuminauha käy.
0 0 0
Mielenrauhaa imurilla
Mikäli puoliso nalkuttaa tai lapset riitelevät, laita imuri päälle ja käy koko koti läpi imurin suu-osalla. Saat siistin kodin ja pääset hetkeksi rauhaan mielialaasi laskevalta mölötykseltä.
4 3 0
Neulojan hartialukko
Moni jännittää tiedostamattaan hartioita neuloessaan tai virkatessaan. Aseta lämmitetty kauratyyny hartioille neulomisen ajaksi, niin säästyt hartiajumeilta ja käsien puutumiselta.
0 4 0
Turvaa painosta
Älä murehdi painoasi: mitä enemmän painat, sitä vaikeampi sinut on kaapata. Mitä enemmän siis syöt, sitä pienempi todennäköisyys sinulla on tulla kaapatuksi.
5 1 0